De Dag Dat Mijn Huis Viel
De Dag Dat Mijn Huis Viel

De Dag Dat Mijn Huis Viel: 3 broers, 1 scheef huis #InHerShoes [video]

Alleen al het waanzinnige decor is een reden om deze film te zien. De Dag Dat Mijn Huis Viel is een film van de talentvolle jonge maker Thessa Meijer (1992) en geproduceerd door VENFILM. Een komisch drama en een van de One Night Stand-films van 2017.

Verhaal

De Dag Dat Mijn Huis Viel gaat over drie broers: Hein, Pé en Roemer. Samen met hun bejaarde moeder Hillie wonen ze in een huis op een uitgestrekt niemandsland. En niet zomaar een huis. Het is een scheef huis dat zichzelf ‘omverzucht’. Ieder jaar wordt het huis weer met de hand rechtop getrokken. Dit gaat al lang goed, totdat moeder abrupt vertrekt naar het warme Zuiden. De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf en elkaar aangewezen. Hoe verder Hillie van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers. En hoe schever de verhoudingen, hoe meer het huis kantelt. Valt er nog iets te redden?

lees verder onder de foto

De Dag Dat Mijn Huis Viel

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

NFF

Girls in Film zag de film op het Nederlands Film Festival en vond ‘m te gek. De dynamiek tussen de kneitergoede acteurs, de geestige dialogen en het fantastische decor… De Dag Dat Mijn Huis Viel voert je mee in een bijna absurdistische wereld van magistrale karakters.

Bekijk De Dag Dat Mijn Huis Viel op de site van NPO.

Kijk hier de In Her Shoes die Girls in Film op de dag van de première maakte van Thessa Meijer:

Lees ook ons interview met Marnieke Klarus, coördinator One Night Stand.

Lees verder