Pim aflevering 5
Pim aflevering 5

Darcylove – Pim aflevering 5

Meestal zijn het blije Disneyfiguren. Verrassend, vandaag zijn de sokken voor haar volwassen broer bedrukt met gelukkige konijntjes, alle acht duidelijk onder invloed. Cadeautje. En natuurlijk de zak confetti voor de kinderen. Waarbij ze altijd mijn favoriete Loesje om zeep helpt: “Jongens, het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.” En wie mag de confetti straks opruimen? Precies. Mij slaat ze niet over en geeft me een dubieus knuffeltje met op de buik ook een sterke leus: “Home is where the heart is.”

Elly-Gezellie mijn schoonzus

Ze doet het erom. Elly, mijn schoonzus, twijfelt sinds dag één aan mijn liefde voor haar broer. “Hou een actrice, altijd in de smiezen.” Ze vindt mij niet per se aardig. Ik heb nieuws: dat ben ik ook niet. Niet in haar gezelschap. Ben echt niet vies van een paar leuke, gevatte spreuken, maar Elly-Gezellie slaat er ongezond in door. Dat je bijvoorbeeld op een verjaardag een depressieve buurvrouw troost, zegt dat het leven niet altijd gemakkelijk is en dat Elly dan zo’n sierkussentje omhoog houdt met daarop de tekst: “Hou van het leven iedere dag, want je weet nooit of je het morgen nog mag.”

Val me niet lastig met je tegelkennis

Elly is 46, gescheiden en woont in Graft. Dat zegt genoeg. Ze boft nog met zo’n opbeurende hobby. Je kunt dan wel positief en taalgevoelig geboren zijn, maar val mij niet lastig met je tegelkennis. Helaas komt ze twee keer per jaar logeren. Vindt ze leuk.

Ook interessant

Pim

Feel Good Sloerie – Pim aflevering 4

Robert protesteert nooit, ze is zijn enige zus. Terwijl, Elly is alles behalve enig. Koen en Moos moeten ook niets van haar weten. Nina wel, maar zij gaat dan ook later de wereldvrede waarmaken. Goed, Elly is in town en ze heeft al drie spreuken in een kwartier gelaten. Nina die nooit een spijkerbroek wil dragen kreeg zojuist de slechtste: “Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen.” Braak. Godzijdank won ik vorige week kaartjes voor Bridget Jones Baby. Mark dearest Darcy will save my day. Maar dan stelt Robert tijdens het mens erger je nieten hardop voor Elly mee te nemen. Wie is deze man? Ik wil hem slaan. Schoppen. Doe dat heel knap niet, maar probeer iets met asociale stadsmensen die de hele tijd popcorn in je haar gooien. Jammer, Elly ziet het helemaal zitten: “De stad onveilig maken, kan de levensvreugde raken.” Ik wil dood.

Do not mess with Mark Darcy

In de keuken fluister ik in het oor van mijn echtgenoot: “Slechte plannen leiden tot alleenstaande mannen.” Hij grinnikt, ik niet. Op weg naar de bioscoop vraagt Elly of Bridget Jones de zus van Katja Schuurman is. Dit is niet waar. Ik ben in staat heel hard te gaan fietsen en snel een steegje in te slaan. Maar Elly komt uit Graft en kan dus fietsen als een dijker. Er zit niets anders op dan het te ondergaan. Haar monoloog over de Pathé en het enkel verkopen van ongezonde dingen. Hoe ze vervolgens wel al mijn popcorn opvreet. Hoe ze de vrouwen naast ons informeert over Graft en verse eieren. En, my god, hoe ze doctor Dreamy vindt lijken op Hans van der Togt. Koekoek, deze vrouw mag toch niet? En … Hoe ze Mark Darcy, my beloved mister Colin F, een ‘saaie suffe sok’ noemt.

Slechte plannen leiden tot alleenstaande mannen.

Pim, Girls in Film

Oef. Elly, Elly, Elly.

Ik zwijg de rest van de film en avond. Helemaal tot aan het tandenpoetsen. Beneden hoor ik zus tegen broer zeggen hoe onaardig ik weer was vanavond. Dan mors ik per ongeluk en ontzettend expres tandpasta met extra kwijl in Elly’s instapslippers. Nee, El. Ik ben niet aardig. Deze mag op een tegeltje: “Do not mess with Mark Darcy.”

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 5. Alle afleveringen lees je hier.

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]