De 10 kijktips van week 23 die je niet mag missen! #GiF’sCHOICE

Het is weer maandag en tijd voor onze kijktips van deze week! Naast dat er van alles te zien is op Netflix (zoals de nieuwe true crime serie The Staircase), on demand en op televisie. Maar, mochten er nog grote fans zijn van de Ocean’s-reeks, die worden ook allemaal gedraaid deze week op tv. Een goede voorbereiding voor de release van Ocean’s 8, die over een paar weken te zien is in de bioscoop!

Nena (2014)

CINETREE (ABONNEMENT)  

Genre: Drama, Biografie, Komedie | Regie: Saskia Diesing | Cast: Abbey Hoes, Uwe Ochsenknecht, Gijs Blom e.a. | IMDb: 6.9

kijktips week 23

De film gaat over de 16-jarige Nena, wiens leven plotseling op z’n kop staat door een zelfmoordpoging van haar gehandicapte vader. Niet lang daarna wordt ze voor het eerst verliefd op Carlo, die zelf ook in een lastige thuissituatie zit. Samen vinden ze manieren om de problemen van de volwassenen om hen heen buiten te sluiten. Even geen gefaalde huwelijken en fysieke aftakeling om hen heen. Maar Nena ontkomt er niet aan dat haar vader het steeds meer lijkt op te geven.

Abbey Hoes won voor deze rol een Gouden Kalf voor Beste Actrice. Ook ontving de film dezelfde prijs voor Beste Regie. Het is een ontroerende, en deels autobiografische, film met geweldige acteerprestaties. Absoluut het bekijken waard! Girl in Film Pip sprak Abbey Hoes over haar rollen en  hoe is voelt om een shooting star te zijn. Bekijk hier het interview.

Félicité (2017)

CINEMIEN (films huren)

Genre: Drama, Muziek | Regie: Alain Gomis | Cast: Véro Tshanda Beya Mputu, Gaetan Claudia, Papi Mpaka e.a. | IMDb: 6.4, Rotten Tomatoes: 97%

kijktips week 23

De film vertelt het verhaal van Félicité, een vrijgevochten fiere vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa, Congo. Wanneer haar veertienjarige zoon Samo bij een motorongeluk betrokken raakt, staat haar leven volledig op de kop. Hij heeft een operatie nodig, die pas kan worden uitgevoerd wanneer Félicité een grote som geld neertelt. Radeloos gaat ze op zoek naar een oplossing, dwars door de zinderende straten van Kinshasa, een stad vol leven en aanstekelijke muziek.

Félicité won een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) tijdens de Berlinale in Berlijn,en trok internationaal ook de aandacht. Een zeer muzikale film met een ontroerend verhaal. Bekijk hier de trailer!

The Shape of Water (2017)

Maandag 4 juni | ZIGGO

Genre: Avontuur, Drama, Fantasy | Regie: Guillermo del Toro | Cast: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 23

De grote winnaar op de Oscars van afgelopen jaar is vanaf vandaag te zien op Ziggo! Deze film van Guillermo del Toro gaat over de stomme Elisa (Sally Hawkins). Het is 1963, ten tijde van de Koude Oorlog, waar Elisa als schoonmaakster werkt in een overheidslaboratorium. Samen met haar collega en tevens vriendin Zelda (Octavia Spencer), die in tegendeel tot Elisa je de oren van het hoofd praat. Hun rustige leventje verandert drastisch wanneer ze tijdens het werk stuiten op een geheim experiment. In het lab wordt een ‘zeemonster’ in bijna menselijke vorm, gevangen gehouden ter onderzoek. Al snel ontluikt er een stiekeme romance tussen Elisa en het monster, en ze maakt het haar missie om hem te bevrijden.

Een fantasierijk sprookje met een actueel thema, en bovendien de grote winnaar van het awardseizoen van dit jaar. Bekijk hier de trailer!

Younger (S5, 2015-)

Woensdag 6 juni | VIDEOLAND

Genre: Komedie, Romantiek | Maker: Darren Star | Cast: Sutton Foster, Miriam Shor, Hilary Duff e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 99%

kijktips week 23

Het vijfde seizoen van de serie Younger is vanaf woensdag te zien op Videoland! Het verhaal gaat over de 40-jarige Liza (Sutton Foster), die na haar scheiding ineens alleenstaande moeder is. Ze komt er al snel achter dat het vinden van een nieuwe baan aardig tegenvalt als je niet meer heel jong bent. Tot ze wordt versierd door een 26-jarige jongeman die denkt dat ze niet veel schelen qua leeftijd. Wat als je nou gewoon besluit door het leven te gaan als 26-jarige? Liza komt erachter dat dat zo zijn voor- en nadelen heeft.

Darren Star, die we allemaal kennen als de maker van Sex & The City, maakte ook deze serie. Hilary Duff heeft ook een leuke bijrol! Bekijk hier alvast de trailer.

Bancroft (S1, 2017-)

Woensdag 6 juni | NPO1, 21.20

Genre: Misdaad, Drama, Thriller | Maker: Kate Brooke | Cast: Sarah Parish, Faye Marsay, Ryan McKen e.a. | IMDb: 6.4

kijktips week 23

Vanaf woensdag is er weer een nieuwe detectiveserie te zien op NPO1! Deze keer over de briljante en gedreven politie-inspecteur Bancroft. Ze heeft haar leven volledig in het teken gesteld van de politie en het oplossen van zaken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat al haar collega’s gek op haar zijn, en een promotie lijkt voor de hand te liggen. Ze is bezig met een grote zaak om de beruchte Kamara gang op te pakken. Haar methodes zijn niet heel erg orthodox, maar dat maakt de serie natuurlijk erg spannend.

De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen worden achter elkaar uitgezonden op NPO1. Bekijk hier de trailer!

The Staircase (S1, 2018-)

Vrijdag 8 juni | NETFLIX

Genre: Misdaad, Documentaire | Regie: Jean-Xavier de Lestrade | Cast: Michael Peterson, David Rudolf, Ron Guerette e.a. | IMDb: 8.2

kijktips week 23
Foto: Netflix

Het is 2001. Kathleen Peterson wordt dood onderaan de trap gevonden. De enige andere persoon die dat moment thuis is, is haar man Michael Peterson. Hij zegt onschuldig te zijn, maar Kathleen is niet alleen van de val gestorven… Oscar-winnend regisseur Jean-Xavier de Lestrade volgde het eindeloze proces op de voet en maakte er een serie over. In 2012 volgde een sequel, en nu heeft de filmmaker voor Netflix nog drie nieuwe afleveringen gemaakt, waarin te zien is hoe het nu met Michael Peterson gaat.

Was je een paar jaar geleden verslingerd aan de true crime serie Making a Murderer? Dan wordt dit jouw nieuwe verslaving. Bekijk hier de trailer.

Deux Jours, Une Nuit (2014)

Vrijdag 8 juni | NPO2, 23.35

Genre: Drama | Regie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne | Cast: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée, e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 97%

kijktips week 23

Marion Cotillard schittert wederom in dit prachtige drama. Sandra Bya, getrouwd met twee kinderen, is een tijdje met ziekteverlof geweest in verband met haar depressie. Het bedrijf heeft in haar afwezigheid besloten dat ze een werknemer kunnen missen. Deze werknemer is helaas Sandra, die geen poot had om op te staan omdat ze afwezig was tijdens deze beslissingen. Al haar collega’s kregen een keuze: of 1000 euro bonus en Sandra weg, of geen bonus en Sandra blijft. Met 13 tegen 3 lijkt Sandra haar baan te verliezen, maar ze is vastbesloten om iedereen individueel aan te spreken en haar baan te behouden.

De Franse films waar Marion Cotillard in speelt zijn toch wel vaak de mooiste films die ze maakt, zo ook deze. Bekijk hier de trailer!

Marcella (S2, 2016-)

Vrijdag 8 juni | NETFLIX

Genre: Drama, Misdaad | Maker: Hans Rosenfeldt | Cast: Anna Friel, Ray Panthaki, Jack Doolan e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 89%

kijktips week 23
Foto: Netflix

De serie Marcella komt van de bedenker en schrijver van The Bridge, Hans Rosenfeldt. Marcella Backland (Anna Friel) probeert achter de identiteit van een moordenaar te komen uit een onopgeloste zaak van tien jaar geleden. De seriemoordenaar ‘The Grove Killer’ heeft haar al die jaren geteisterd. En dan is hij plotseling weer actief. Marcella is vastberaden om hem voor eens en altijd te stoppen. Ze is een geniale rechercheur, maar de druk van deze zaak lijkt af en toe zijn tol te eisen.

Vanaf vrijdag staat het tweede seizoen van Marcella op Netflix. Ook al zo gek van detective-series? Bekijk hier onze top 6 van bingewatch-waardige Britse series die op Netflix te zien zijn.

Hope Springs (2012)

Zaterdag 9 juni | SBS9, 20.30

Genre: Drama, Komedie, Romantiek | Regie: David Frankel | Cast: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell e.a. | IMDb: 6.3, Rotten Tomatoes: 75%

kijktips week 23
Foto: Sony Pictures

Kay en Arnold (gespeeld door Meryl Streep en Tommy Lee Jones) zijn een stel van middelbare leeftijd wiens huwelijk behoorlijk achteruit is gegaan. Ze slapen in aparte slaapkamers en van intimiteit en liefde is er helemaal geen sprake meer. Kay heeft er schoon genoeg van en geeft zich op met haar man voor een weekend van relatietherapie. Arnold ziet niet helemaal in waarom dit nou zo nodig is, maar gaat toch schoorvoetend mee. Tijdens het weekend gaan ze onder begeleiding van Dr. Feld aan de slag met hun huwelijk. En dat blijkt nog een behoorlijke uitdaging.

Een heerlijke feelgood film voor op de zaterdagavond met geweldige acteurs. Bekijk hier de trailer!

The Disappearance of Eleanor Rigby: Them (2014)

Zaterdag 9 juni | CANVAS, 22.20

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Ned Benson | Cast: James McAvoy, Jessica Chastain, Viola Davis e.a. | IMDb: 6.3, Rotten Tomatoes: 64%

kijktips week 23
Foto: The Weinstein Company

Je vraagt je misschien af waarom er ‘:Them’ achter de titel staat. Dit komt omdat deze film eigenlijk een combinatie is van twee andere films, namelijk’:Him’ en ‘:Her’. Dat geeft al een beetje weg waar het over gaat: een break-up vanuit twee perspectieven. Eleanor (Jessica Chastain) en Connor (James McAvoy) werden ooit verliefd en dachten, zoals dat gaat, dat het altijd zo mooi zou blijven. Maar gaandeweg, door de flarden waaruit de film bestaat, blijkt al snel dat zodra de tijd verstrijkt niet alles meer zo makkelijk gaat. En dan komt het onontkoombare moment dat Eleanor verdwijnt en Connor wanhopig naar haar op zoek blijft gaan.

Twee geweldige acteurs met een mooie chemie die van het scherm af spat. Bekijk hier de trailer!

Lees verder