politieke series Netflix videoland
politieke series Netflix videoland

Bingewatch tips; de 7 beste politieke series op Netflix en Videoland

Richard Madden aka Robb Stark, politieke intriges en ijzersterk spel – Bodyguard houdt heel Groot-Brittanië al maanden in zijn greep (best bekeken BBC-serie in de afgelopen 12 jaar!) en maakt op 24 oktober zijn move naar worldwide Netflix. YES. Lees hier meer over deze hitserie én 6 andere succesvolle politieke series gerangschikt op Imdb score.

#1 House of Cards (2013-2018)

Cast: Robin Wright, Kevin Spacey, Michel Gill, Kate Mara, Michael Kelly, Derek Cecil | IMDb: 8.9 | Rotten Tomatoes: 79% | Te bingen op: Netflix

politieke series netflix videolandVoor de laatste keer keert House of Cards op 2 november terug. En dat schijnt het spannendste seizoen ooit te worden. Robin Wright staat als Claire Underwood aan het roer en wordt in de nieuwste trailer omschreven als ‘het ergste wat Amerika ooit is overkomen’. Zonder Kevin Spacey gaat zij genadeloos de strijd aan met haar vijanden. En die staat wat te wachten. Dit laatste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen.

#2 The Americans (2013-2018)

Cast: Keri Russell, Matthew Rhys, Keidrich Sellati, Holly Taylor | IMDb: 8.4 | Rotten Tomatoes: 96% | Te bingen op: Netflix

politieke series netflix videolandIn het decor van de Koude Oorlog in de jaren 80 vormen Elizabeth en Philip Jennings een ogenschijnlijk doorsnee Amerikaans echtpaar in de suburbs. Wat hun omgeving niet weet is dat de twee in werkelijkheid Nadezhda en Mischa heten en Russische spionnen zijn voor de KGB. Een geheim dat ze goed verborgen moeten houden, ook voor hun kinderen. The Americans kreeg lovende kritieken en ontving meerdere Emmy’s. On-screen echtpaar Keri Russell en Matthew Rhys vormen dankzij de serie ook in real life een koppel.

Ken je de serie niet? Lees dan dit artikel van Vivian. Het is één van haar alltime favorieten.

#3 Homeland (2011-)

Cast: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis, Rupert Friend, Maury Sterling | IMDb: 8.4 | Rotten Tomatoes: 85% | Te bingen op: Netflix

politieke series netflix videolandClaire Danes is Carrie Mathison, een CIA-agent die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al-Qaida. De razend populaire serie won tientallen prijzen waaronder vijf Golden Globes en drie Emmy’s. Het hoofdpersonage zou eigenlijk Claire heten, maar toen Claire Danes de rol accepteerde werd deze veranderd in Carrie. Claire Danes wordt geprezen voor haar vertolking van de bipolaire Carrie. In de zomer van 2019 zal het achtste en laatste seizoen van de serie verschijnen.

#4 Bodyguard (2018-)

Cast: Richard Madden, Sophie Rundle, Vincent Franklin, Ash Tandon, Gina McKee | IMDb: 8.3 | Rotten Tomatoes: 100% | Te bingen op: Netflix (24 oktober)

David Budd is een voormalig militair die in Afghanistan heeft gestreden. Die oorlog heeft hij overleefd, zijn huwelijk heeft het niet. Om de oorlog achter zich te laten probeert David zijn leven in Londen weer back on track te krijgen. Hij neemt een baan aan als specialist protection officer voor London’s Metropolitan Police Service. Wanneer hij de opdracht krijgt om de ambitieuze en meedogenloze minister van Binnenlandse Zaken te beschermen wordt David heen en weer geslingerd tussen zijn plicht en zijn overtuigingen. Verantwoordelijk voor haar veiligheid, wordt hij haar grootste bedreiging? De Britse media zijn lyrisch en Bodyguard krijgt niets anders dan lovende kritieken. Wij zijn superbenieuwd!

#5 The Good Wife (2009-2016)

Cast: Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles, Matt Czuchry, Christine Baranski, Archie Panjabi | IMDb: 8.3 | Rotten Tomatoes: 96% | Te bingen op: Netflix

politieke series netflix videoland

Alicia Florrick is getrouwd met Peter, officier van Justitie. Wanneer hij in de gevangenis belandt vanwege een openbaar seks- en corruptieschandaal staat Alicia er alleen voor. Ze keert terug in de advocatuur waar ze furore maakt als advocate maar faalt op het gebied van intermenselijke omgang en de opvoeding van haar kinderen. De hoofdrol van Alicia werd in de eerste instantie aangeboden aan Ashley Judd en Helen Hunt, die beiden de rol afwezen.

#6 Condor (2018-)

Cast: Max Irons, William Hurt, Brandon Fraser, Leem Lubany, Angel Bonanni, Kristen Hager, Mira Sorvino | IMDb: 7.8 | Rotten Tomatoes: 82% | Te bingen op: Videoland

politieke series netflix videolandDe jonge idealistische CIA-analist Joe Turner heeft in zijn carrière vaak genoeg in tweestrijd gezeten. Maar wanneer hij iets ontdekt waardoor al zijn collega’s worden gedood weet hij als enige het bloedbad te overleven. Joe moet op de vlucht, maar voor wie? Terroristen, spionnen of de CIA zelf? Condor is gebaseerd op het boek Six Days of the Condor van James Grady. Ditzelfde boek is in 1975 verfilmd als Three Days of the Condor met Robert Redford in de hoofdrol.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

#7 Designated Survivor (2016-2019)

Cast: Kiefer Sutherland, Adan Canto, Italia Ricci, LaMonica Garrett, Kal Penn | IMDb: 7.7 | Rotten Tomatoes: 72% | Te bingen op: Netflix

politieke series netflix videolandKiefer Sutherland speelt John Kirkman die onverhoopt als designated survivor de president van de Verenigde Staten wordt nadat het complete kabinet bij een aanslag om het leven komt. In de eerste instantie zat Kiefer Sutherland niet te wachten op een nieuwe tv-serie na zijn werk aan het succesvolle 24. Maar na het lezen van de pilot was de acteur direct verkocht. Kal Penn (die je misschien ook kent van Harold & Kumar en How I Met Your Mother) speelt in de serie een White House staffer – in real life heeft de acteur ook in het Witte Huis gewerkt.

Wij zijn gemengd enthousiast over deze serie. Waarom lees je hier.

BONUS: Andere fantastische politieke series die niet (meer) op Netflix of Videoland staan maar wél noemenswaardig zijn: Veep (Ziggo Movies & Series XL), Borgen en – persoonlijke favoriet: Scandal.

KIJK OOK: BRITSE DETECTIVES OP NETFLIX

Foto boven artikel: Bodyguard (2018)

Lees verder