leukste films met vriendinnen
leukste films met vriendinnen

De 8 leukste films met vriendinnen #kijktip

Het is vandaag ‘Best Friend Day’! Vriendinnen zijn ‘the best’. Speciaal voor deze dag tippen we de acht leukste films met vriendinnengroepen. Nodig je vriendinnen uit, pak een fles (vooruit een doos) wijn en heerlijke hapjes en vier jullie vriendschap met een van deze films. Enjoy!

1. Bridesmaids (2011)

Single girl Annie wordt gevraagd om getuige te zijn op de bruiloft van haar beste vriendin Lillian, met wie ze al jaren lief en leed deelt. Het valt echter niet mee om als ceremoniemeester zelf ook plezier aan alle  festiviteiten te beleven wanneer ze te maken krijgt met een andere vriendin van Lilian, de snobistische Helen die in alles perfect lijkt te zijn. Het leven van Annie is nogal een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Toch zet ze haar beste beentje voor als ze met de hele groep bruidsmeiden meegaat op een wilde trip.

Te zien via o.a iTunes, KPN on Demand en Pathé Thuis.

2. The Help (2011)

Mississippi in de jaren ’60. De maatschappelijk betrokken Skeeter is net klaar met studeren. Ze wil schrijfster worden en neemt het controversiële besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden. Huishoudster Aibileen is als eerste bereid om met Skeeter te praten. Zowel Skeeters blanke vriendenkring als de zwarte gemeenschap voelen zich ontzet, maar de twee zetten hun samenwerking voort. Steeds meer zwarte vrouwen zijn bereid naar buiten te komen met hun verhaal. Terwijl Skeeter haar oude vriendinnen dreigt te verliezen, worden nieuwe vriendschappen gesloten. Rassenscheiding en discriminatie laten zich echter niet gemakkelijk verbannen uit de samenleving.

Te zien via o.a Netflix, Pathé Thuis en Ziggo on Demand. 

3. First Wives Club (1996)

Drie vrouwen van middelbare leeftijd van de klas van 1969 komen samen om de laatste eer te bewijzen aan een klasgenoot die zichzelf van het leven heeft beroofd. Hier komen ze erachter dat ze toch meer met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Zo is ieder getrouwd met een welvarende man en heeft een gezin gesticht, ieder is ook recentelijk gedumpt voor een jongere vrouw. Het verhaal volgt de drie vrouwen die op pad zijn om wraak te nemen op hun man.

Deze film bekijk je via iTunes of bestel je bij Bol.com

4. Calendar Girls (2003)

Het Rylstone Vrouwen Instituut in Engeland probeert traditionele vaardigheden – zoals het maken van jam, bloemen drogen, bakken en breien – in stand te houden door de lokale vrouwen hierin te onderwijzen. De hartsvriendinnen Chris en Annie zijn lid van dit instituut, maar nemen de activiteiten niet al te serieus. Als Annie’s man leukemie krijgt, komt Chris op het idee om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Ze besluiten iets aparts te maken van de jaarlijkse kalender van het Vrouwen Instituut, waar normaal gesproken rustige landschappen en bloemen op staan. Achter gebakjes, bloemstukken en droogstukken poseren de vrouwen poedelnaakt voor de foto en zo wordt de kalender onmiddellijk een razend succes.

Deze film bestel je via bol.com.

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

5. Gooische Vrouwen (2011)

De levens van de vier vriendinnen uit het Gooi liggen flink overhoop. Cheryls echtgenoot Martin wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claire is geschokt nadat haar dochter aankondigt dat ze met haar gezin voor drie jaar naar Burkina Faso vertrekt. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen. En de dochter van Anouk vindt haar moeder een slet en besluit bij haar vader te gaan wonen. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Voor als je nog meer tijd hebt: op Videoland staan alle seizoenen van de serie Gooische Vrouwen.

Te zien via o.a Netflix, KPN on Demand, Ziggo on Demand of Pathé Thuis. 

6. Sex and the City (2008)

Het leven van Carrie Bradshaw is erg veranderd. Ze schrijft geen columns meer voor de krant, maar werkt aan haar vierde boek. Ze heeft eindelijk wat geld kunnen sparen en een stabiele relatie met Mr. Big. Ook voor haar vriendinnen Charlotte, Miranda en Samantha is er veel veranderd. Charlotte adopteerde samen met haar joodse man Harry een Chinees meisje. Miranda heeft zich met Steve en hun zoontje Brady in Brooklyn gesetteld, maar zij mist haar leven in Manhattan. Samantha, die ooit zo op haar seksuele vrijheid was gesteld, bevindt zich net als haar vriendinnen in een vaste relatie in Los Angeles. Toch hunkeren ze alle vier nog altijd naar ladingen designer kleding, pikante bedverhalen, scherpe humor en liters Cosmopolitan!

Vind je deze film niet genoeg? Dan kan je eventueel ook de tweede film of de serie Sex and the City bekijken!

Te zien via o.a Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on Demand. 

7. The Heat (2013)

De keurige FBI-agent Sarah Ashburn krijgt de grofgebekte agente Shannon Mullins als nieuwe partner. Ze kunnen elkaar niet uitstaan, maar krijgen de opdracht samen te werken om een meedogenloze drugsbaron te grazen te nemen. Beide dames zijn onmogelijk in de omgang en hebben nog nooit eerder een partner gehad, laat staan een een vriend. Maar als het politiewerk gevaarlijker wordt ontstaat er een bizarre, hechte vriendschap.

Te zien via o.a Pathé Thuis en Ziggo on Demand. 

8. Thelma & Louise (1991)

Serveerster Louise en huisvrouw Thelma glippen er samen, in een Thunderbird ’66 met open dak, tussenuit voor een driedaagse vakantie. Ze willen de dagelijkse sleur even achter zich laten, maar hun trip verloopt heel anders dan gepland. Wanneer ze uit nood een dronken verkrachter doodschieten, begint de politie een klopjacht. Ze zetten hun reis voort en vanaf dat moment is er geen weg meer terug.

Deze film is te bestellen via o.a Bol.com

Als van dit soort films houdt (en wie doet dat nou niet), zet dan ook 3 augustus in je agenda. Dan komt de film Rough Night uit. Een soort The Hangover maar dan met een vriendinnengroep.
Afbeelding boven artikel: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Maya Rudolph, Wendi McLendon-Covey, Kristen Wiig, and Ellie Kemper in Bridesmaids © 2011 Universal Studios

Lees verder