roadtrip films
roadtrip films

De 9 leukste roadtrip films voor het vakantiegevoel

Het is bijna tijd voor het lange paasweekend. Het ideale moment om er op uit te gaan. Of staat er misschien een leuke reis op de planning in de meivakantie? Tot het zover is hebben wij een aantal leuke roadmovies verzamelt. Films waarin de hoofdpersonen een reis gaan maken. Die vervolgens centraal staat in de film. Perfect om alvast in de sfeer te komen. Leuke vriendinnen, disfunctionele families en levensverbeteraars. We hebben ze allemaal.

 1. Thelma & Louise (1991)

Deze klassieker is een must watch voor elke vriendinnenreis om alvast flink in de stemming te komen. Het is ook een goede les in ‘wat niet te doen onderweg’. De reis begint in Arkansas en zou moeten eindigen in Mexico. Maar stopt uiteindelijk bij de Gran Canyon in Arizona. In dit artikel komen alle plaatsen van hun reis aan bod.

Serveerster Louise en huisvrouw Thelma glippen er samen, in een Thunderbird ’66 met open dak, tussenuit voor een driedaagse vakantie. Ze willen de dagelijkse sleur even achter zich laten, maar hun trip verloopt heel anders dan gepland. Wanneer ze uit nood een dronken verkrachter doodschieten, begint de politie een klopjacht. Ze zetten hun reis voort en vanaf dat moment is er geen weg meer terug.

Verkrijgbaar via bol.com

2. Little Miss Sunshine (1996)

De familie Hoover is alles behalve doorsnee. Het enige lichtpuntje voor de familie is de deelname van de jonge Olive aan de ‘Little Miss Sunshine’ verkiezing. De missverkiezing is echter aan de andere kant van het land. De familie stapt in een oud Volkswagen busje en trotseert de 800 mile lange reis van Albuquerque, New Mexico naar Rodondo Beach, Californië. Met alle hilarische gevolgen van dien. Deze film won maar liefst zestig filmprijzen, waaronder twee Oscars. Het is ook een van de beste rollen van Steve Carell. Hij speelt een homosexuele suicidale Proust kenner met een perfecte timing voor donkere humor.

Te zien via Pathé Thuis, Ziggo en verkrijgsbaar via bol.com.

3. Into The Wild (2007)

Deze verfilming van het waargebeurde verhaal van Chris McCandless is een absolute aanrader. Chris was een top Emory University student die een toekomt aan Harvard Law tegemoet had staan. Van geldproblemen is geen spraken en zijn hele leven lijkt uitgestippelt. Chris besluit echter tegen alle verwachtingen in zijn materialistische bestaan te verlaten. Hij doneert zijn vermogen van 24,000 dollar aan Oxfam Novib. Met zijn hele leven in een rugzak reist hij daarna door de Verenigde Staten al liftend naar de wildernis van Alaska.

Verkrijgbaar via bol.com.

Volg Girls in Film op Facebook en Instagram voor meer kijktips.

4. Zombieland (2009)

Liefde, zombies en heel veel humor. Abigail Breslin (die ook Olive speelt in Little Miss Sunshine) is deze keer samen met een ware sterrenensemble op de vlucht voor…je raad het al…zombies. Woody Harrelson, Emma Stone en Jesse Eisenberg zijn op de vlucht voor de gekkekoeienziekte die bijna de gehele mensheid in zombies heeft verandert. De reis start in Texas en het doel is Columbus, Ohio. Gewapend met knuppels en oneliners trotseren zij post-apocalyptisch Amerika. Met gevaar voor eigen leven trekken zij erop uit om een zombievrij thuis en de laatste Twinkies (een soort gebakje) in het land te vinden. Dat zet wachten op een tankstation voor een plaspauze gelijk in perspectief.

Te zien via Netflix, ONline.nl en verkrijgbaar via bol.com.

5. We’re The Millers (2013)

Je staat op het punt om op de belangrijkste drugssmokkel van je leven te plegen. Van Mexico naar de Verenigde Staten. Dan kijk je in de spiegel en besef je dat je alleen nogal verdacht overkomt. Je hebt een familie nodig. Wat doe je dan? Je neemt je rare buurjongen, een hangjongere en de lokale stripper mee. Prima doorsnee gezin, toch? Nee dus. Gelukkig voor ons gaat alles fout. Schone schijn ophouden tijdens een vakantie doen we allemaal wel een beetje, maar de Millers stijgen hier ver bovenuit.

Te zien via Pathé Thuis en verkrijgbaar via bol.com.

Lees ook: De leukste wijnfilms.

6. Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Het is tijd voor nog een Little Miss Sunshine spin off. Deze keer speelt Steve Carell hoofdpersonage ‘Dodge’. Als de wereld zich voorbereid voor verwoesting door een planetoïde, wordt hij verlaten door zijn vrouw. Smachtend naar wat liefde, gezelschap en verzoening besluit Dodge op zoek te gaan naar zijn jeugdliefde. Zodat hij haar na al die jaren kan vertellen wat hij voor haar voelt. Zijn buurvrouw Penny (Keira Knightley) mist haar familie. De twee besluiten samen de laatste reis van hun leven te maken.

Te zien via Videoland, Pathé Thuis en verkrijgbaar via bol.com.

7. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Net als bij Into the Wild gaat het in deze film om een man die zijn leven verlaat voor een nomadisch bestaan. Walter Mitty is een grijze kantoormuis die voor het tijdschrift Life de fotonegatieven beheert. Walter beseft dat hij zelf nooit echt heeft ‘geleefd’ nadat hij een datingprofiel probeert aan te maken. Als de negatief voor de voorpagina van de laatste Life issue ontbreekt, besluit hij zelf op zoek te gaan naar de excentrieke natuurfotograaf die hem moest aanleveren. Een reis via Groenland en IJsland naar Afghanistan.

Te zien via Pathé Thuis, Ziggo en verkrijgbaar via bol.com.

8. Rain Man (1988)

Als Charlie- en Raymonds vader komt te overlijden, gaat al het geld naar Raymond. Charlie is het hier niet mee eens en gaat op zoek naar zijn broer, die hij uit het oog was verloren. Als Charlie achter de bijzondere wiskundige vaardigheden van zijn broer Raymond komt neemt hij hem mee naar Vegas. Hij wil Raymond gebruiken om rijk te worden met blackjack. Gaandeweg bouwt Charlie eindelijk een band op met Raymond en komt hij tot bezinning. Charlie reist van zijn huis in Los Angeles, naar zijn broer in Cincinnati. Om hem vervolgens mee te nemen naar Sin City, Nevada.

Verkrijgbaar via bol.com.

9. The Motorcycle Diaries (2004)

Dit is de verfilming van de roadtrip die de jonge Ernesto “Che” Guevara en Alberto Granado door Zuid-Amerika in de jaren 50. De twee reizen op een oude motor van Buenos Aires naar Venezuela, om daar Alberto’s dertigste verjaardag te vieren. De twee heren komen van hoge klassen en zijn allebei hoogopgeleid. Ernesto Guevara was toentertijd nog een geneeskunde student die zich specialiseerde in lepra-onderzoek. Tijdens hun reis door de pampas, Andes en Atacamawoestijn komen zij in aanraking met de lagere klasse van Zuid-Amerika. Op hun weg komen ze een leprakolonie tegen in de Peruviaanse Amazonebekken. De ziekte, onderdrukking en armoede zijn tekende Guevara voor het leven. De rest, is geschiedenis.

Verkrijgbaar via bol.com.

Afbeelding: Zombieland © 2009 – Columbia/TriStar

Lees verder