De eeuwige jeugdige uitstraling. Hallo Hollywood afl. 3

Botox en fillers, iedereen doet het in Hollywood, maar niemand praat erover. Tenminste, dat is wat Emma Stone me eens vertelde toen ik tegenover haar zat bij een interview. De druk op vrouwen om jong te blijven in Hollywood lijkt erg hoog en het aantal ingrepen bij cosmetisch artsen ook. Toch blijft het een vrij onbesproken fenomeen.

Botox op je 21ste

“Ik ben nog jong (ze was toen 25 jaar), dus mijn huid kan wel wat hebben”, vertelde Emma mij. Om daar met verontwaardiging aan toe te voegen: “Ik kreeg op mijn eenentwintigste al botox aangeboden. Ik ging alleen maar naar de dermatoloog omdat ik een droge huid had en belandde bij zo’n Hollywood-arts. Hij zei: ‘Laten we meteen even wat botox in de rimpeltjes onder je ogen spuiten’, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Zoiets zou illegaal moeten zijn op die leeftijd.” Emma bedankte vriendelijk, maar ze vertrouwde me toe dat ze bijna niemand kent in Hollywood die het niet gebruikt.

emma
Emma Stone in La La Land

Net zo normaal als de tandarts

Ook collega Amanda Seyfried biechtte op ‘dat botox in LA net zo normaal is als naar de tandarts gaan’. “Ik ken genoeg actrices van vijfentwintig die maar vast begonnen zijn. Niet omdat ze het nodig hebben, maar omdat collega’s die tien of vijftien jaar ouder zijn er strakker uitzien.” Amanda vertelde me dat ze zelf bang voor naalden is, maar ze gaf ook eerlijk toe: “Vraag het me over een paar jaar nog maar eens, misschien ben ik dan ook wel gezwicht. Met die digitale camera’s zie je elke imperfectie in je gezicht, dus zonder botox tel je straks niet meer mee.”

I voted. He tried.

A photo posted by Amanda Seyfried (@mingey) on

Afwijzing door een fronsrimpel

Bij Ginnifer Goodwin ging het nog verder. Ze vertelde me dat ze ooit een rol niet kreeg enkel en alleen omdat ze weigerde iets aan haar fronsrimpel te laten doen. Ik vond dat best shocking om te horen. Dan moet je wel heel erg stevig in je schoenen staan, wil je niet een afspraak maken bij de cosmetisch arts. Over het feit dat Nicole Kidman (te zien in Lion) zich misschien wel iets te regelmatig met botox of andere cosmetische ingrepen zouden laten behandelen, werd na de Golden Globes weer veel gespeculeerd. Zij zegt zelf dat het ‘één keer, maar nooit meer was’. Courtney Cox gaf eigenlijk, als een van de weinigen, openlijk toe dat ze behoorlijk was doorgeslagen met cosmetische ingrepen.

Een lagere dosis

Maar een cosmetisch arts vertrouwde mij ooit toe dat ook ‘natural’ beauty’s als Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow en zelfs Julianne Moore botox gebruiken. “Geen vrouw boven de veertig heeft zo’n perfecte huid, zelfs niet met super-genen”, zei ze. Deze dames doen het alleen een tikje subtieler met een lage dosis, die niet hun hele mimiek lam legt. Eigenlijk geef ik ze geen ongelijk. Het lijkt me dat iedereen die vol in beeld komt op zo’n mega bioscoopscherm er graag zo goed mogelijk uit wil zien. Maar wordt het dan niet eens tijd om daar gewoon eerlijk over te zijn?

Grateful for this turkey.

A photo posted by Julianne Moore (@juliannemoore) on

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Klik hier voor alle Hallo Hollywood afleveringen. 

Lees verder