De favoriete films en series van Dan Karaty
Erna en Louise: sweatpants

De favoriete films en series van Dan Karaty

Dan Karaty speelt in Soof 2 wederom de charmeur Jim Cole. Onlangs interviewde ik hem over zijn carrière. Dat lees je binnenkort op deze site. Hier alvast het lijstje met de favoriete films en series van Dan Karaty. Naast Soof natuurlijk.

All time favorite

“Ik ben een enorme fan van The Shawshank Redemption en Good Will Hunting. Die laatste film raakte me op een bepaald punt in mijn leven toen ik nog een jonge vent was op zoek naar inspiratie en naar wat ik wilde met mijn leven. Ik zag hoe ze die zoektocht hadden uitgewerkt in Good Will Hunting en dat kwam zo binnen. Ik kijk de film ieder jaar nog wel een keer opnieuw als reminder.”

Favo romantische komedie

“Mijn vrouw laat me zoveel romkoms kijken, dat ik niet kan kiezen. Nee dat is flauw, ik kijk ze zelf ook graag. Mijn favorieten zijn toch wel de Hugh Grant-films zoals About a Boy en Notting Hill.” Spoiler: Dan heeft ooit samengewerkt met Hugh. Met gematigd succes. Lees je straks in het interview!

About a Boy | © 2002 - Universal Studios
About a Boy | © 2002 – Universal Studios

Favo dansfilm

“Ik ben opgegroeid met Singin’ in the Rain, al is dat meer een musical. Die film heb ik zo vaak met mijn ouders gekeken en het blijft toch wel mijn all time favorite. Als tiener in de eighties vond ik de dansfilm Breakin’ heel goed en Dirty Dancing is natuurlijk ook een klassieker. En Footloose (de originele!) is zeker ook een favoriet, die heb ik heel veel gekeken toen ik zelf in de Broadway-versie ging spelen.”

Hard gelachen om

“Wij zijn thuis gek op films met de stomste humor, zoals Planes, Trains en & Automobiles met Steve Martin en John Candy. Verder houd ik van alle Vince Vaughn-films, zoals Wedding Crashers, maar ook om Liar Liar met Jim Carrey – die ik gisteren toevallig weer gekeken heb – moet ik elke keer weer hard lachen.”

Favo serie

“Ik houd veel van de HBO-series, zoals Game of Thrones. Maar ook House of Cards en Suits vind ik te gek om te volgen – dat zijn wel mijn drie favorieten.”

Favo film met kids

“Er zijn tegenwoordig een hoop goede kinderfilms waar ook veel humor voor volwassenen in zit. De favorieten bij ons thuis zijn: Madagascar, Aladdin en de Shrek-films. Die kijk ik een stuk liever met de kinderen dan Frozen haha. Ik betrap mezelf er namelijk op dat steeds wanneer ik zonder de kids in Amsterdam ben, ik die Frozen-songs nog steeds sta te zingen onder de douche.” En bedankt Dan; Let it Go zit de komende dagen ook in ons hoofd.

 Gehuild om

“Sinds ik kinderen heb, huil ik om elke film. Het is een heel interessant gebeuren: vroeger moest ik nooit om films janken, hoe emotioneel ze ook waren, maar nu ik vader ben, kan ik al om het simpelste dingetje in tranen zitten. Mijn vrouw kijkt me dan aan met een blik van: Wat is er in godsnaam met jou gebeurd?”

Meer over Dan Karaty en de film Soof 2 lees je hier.

 

partners_soof2

Lees verder