favoriete films en series van Katja Herbers
favoriete films en series van Katja Herbers

De favoriete films en series van Katja Herbers #FAVORITES #video

Katja Herbers is vanaf 19 oktober te zien in de romantische komedie Weg van Jou, maar timmert ook lekker aan de weg in internationale series als Westworld en The Leftovers. Girls in Film vroeg Katja naar haar eigen favorieten.

All time favorite

“Ik vind Moonlight echt fantastisch. En Mark Duplass, die mijn man speelt in Manhunt: Unabomber, maakt met de Duplass Brothers ook erg goede films. Blue Jay met Sarah Paulson vond ik bijvoorbeeld heel mooi. Het gaat over twee middelbare school-liefdes die elkaar na twintig jaar weer tegenkomen en doen alsof ze samen zijn doorgegaan. Een ontzettend hartverwarmende tearjerker.”

Moonlight zie je oa bij KPN on demand en Ziggo on Demand. Blue Jay is te zien op Netflix.

Favoriete film uit jeugd

“Ik vond films als Indiana Jones, Willow en Coming to America met Eddie Murphy heel tof. Die laatste heb ik onlangs nog een keer teruggekeken in het vliegtuig en hij is nog steeds briljant.”

Bron: Eddie Murphy Productions – © 1988

Coming to America kijk je oa bij Netflix.

Hard gelachen om

“De serie Catastrophe is heel geestig, met Sharon Horgan die het ook schrijft en produceert. Het gaat over een man en een vrouw die na een one night stand zwanger blijken en besluiten het kind samen op te voeden, en dat is letterlijk een catastrophe.”

Catastrophe kijk je via KPN on demand.

Wil je op de hoogte blijven van alle favorieten? Volg dan Girls in Film ook op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Favoriete romantische komedie

“Ik hou heel erg van films uit de jaren tachtig en negentig zoals When Harry met Sally, Notting Hill en ook Annie Hall blijft een van mijn favorieten. Recent heb ik 20th Century Women in de bioscoop gezien, die vond ik ook heel goed. Je volgt vier verschillende vrouwenlevens en een jongetje dat opgroeit met alleen maar vrouwen in de late jaren zeventig.”

LEES OOK: 20th Century Women: Een herkenbare film over generaties.

Favoriete Nederlandse film

“Nederland heeft heel veel interessante filmmakers. Ik vind Max Porcelijn bijvoorbeeld heel goed, hij heeft o.a. Plan C gemaakt. Jan-Willem van Ewijk maakt mooie films, zoals Atlantic. met Thekla Reuten. Michiel ten Horn maakt interessante dingen, zoals de film Aanmodderfakker. En verder houd ik van het werk van Mijke de Jong en Paula van der Oest.”

Plan C bekijk je oa via Pathé Thuis. Atlantic via iTunes of Google Play.

LEES OOK: ons interview met casting director Job Castelijn die de casting verzorgde voor Aanmodderfakker.

Favoriete serie

High Maintenance op HBO vind ik heel tof, dat gaat over iemand die hasj dealt in New York en langs verschillende appartementen gaat. Het zijn afleveringen van twintig minuten en het is echt geniaal. The Leftovers vind ik een van de beste shows op tv, en niet omdat ik daar zelf in zit. En ik houd ook ontzettend van Veep, Julia Louis-Dreyfus is mijn lievelingsactrice.”

High Maintenance, The Leftovers en Veep zie je bij Ziggo on Demand. 

Wil je meer favorieten lezen? Klik dan hier.

Foto boven artikel: Katja in Weg van Jou.

 

Lees verder