De favoriete films van Daan Schuurmans

Daan is op dit moment te zien in seizoen 2 van de serie Nieuwe Buren op Videoland. Hij speelt geen lieverdje; zijn rol Peter zit namelijk vast in een TBS-kliniek. Girls in Film weet wel beter en vroeg hem naar zijn favoriete films én series.

All time favorite film

Amadeus, ik kijk ‘m altijd wel weer een keer rond de Kerst met de haard aan. Ik vind het briljant gedaan: Salieri die in volle jaloezie naar Mozart kijkt, van wie hij zegt dat God via hem muziek maakt. Daarnaast heeft Amadeus de mooiste soundtrack die je je kunt voorstellen, namelijk de muziek van Mozart.”

Favoriete romantische komedie

Notting Hill vind ik mooi verzonnen, zo’n echte Engelse intellectueel in een boekhandeltje die verliefd wordt op een grote Hollywoodster. Er zit ook een heel mooie scene in als Julia Roberts in het boekhandeltje met Hugh Grant gaat praten en zegt: ‘Ik ben ook maar gewoon een meisje dat tegenover een jongen staat.’ Dat is knap verzonnen.”

Gehuild om

“De all time tearjerker uit mijn jeugd is toch wel The Champ.

Favorieten van Daan - Girls in Film

Hard gelachen om

Superbad met Jonah Hill, Michael Sera en Seth Rogen vond ik echt heel erg grappig. Deze film was het begin van een nieuwe reeks van dit soort rare films.”

Beste Nederlandse film

Soldaat van Oranje vind ik nog steeds een fantastisch gemaakte film, echt vakmanschap en dat in die tijd. Een mooi heroïsch verhaal met een indrukwekkende Rutger Hauer.”

Kijkt met zijn kinderen

“Laatst hebben we met Sophia voor het eerst naar Mary Poppins kunnen kijken, de originele met Julie Andrews. Ze vond het prachtig. ‘Best leuke kinders’, zei ze.”

mv5bmti5ntu3mjq0n15bml5banbnxkftztcwnzc2ntq4mw-_v1_

Favoriete serie

“Ik ben dol op House of Cards, dat is zo goed gemaakt.”

Favorieten van Daan - Girls in Film

Benieuwd naar de favorieten van vrouwlief Bracha van Doesburgh, die ook te zien is in Nieuwe Buren 2? Klik hier! 

Volg Girls in Film op Facebook voor meer favorieten in je timeline. 

Lees verder