favoriete films van Sanne Langelaar
favoriete films van Sanne Langelaar

De favoriete films van Sanne Langelaar

Tweeëntwintig maart komt de nieuwe telefilm Terugkeer van de Wespendief om 20:30 op NPO. Lisanne en ik waren aanwezig bij de première. Daar hebben wij Sanne Langelaar kunnen vragen naar haar vijf favoriete films. Omdat het die dag International Women’s Day was, is het een lijstje met films waarin  powervrouwen de hoofdrol spelen.

Welke dat zijn en waarom, vertelt ze in deze video:

1. Magnolia (1999)

Magnolia is een bijzondere dramafilm met onder andere Julianne Moore en Tom Cruise in de hoofdrollen. Hij bestaat uit drie verschillende verhaallijnen die allemaal uit ’toevalligheden’ lijken opgebouwd. In de film volg je negen personages voor een hele dag. Hun leven is aan het eind volledig overhoop gehaald, en daar was niets toevalligs aan.

Verkrijgbaar via bol.com.

2. Revolutionary Road 

Als je een beetje door de vingers kijkt zou dit een vervolg op Titanic kunnen zijn. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio spelen een getrouwd stel in de jaren 50. Zij zijn echter doodongelukkig en proberen er alles aan om hun leven, en huwelijk, te verbeteren. Het is een aangrijpend verhaal dat laat zien hoe tijd je kan inhalen.

Verkrijgbaar via iTunes, Bol.com en ECI.nl.

3. Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence speelt in deze film een psychologisch onstabiele jonge vrouw. Haar tegenspeler, Bradley Cooper, heeft het ook niet makkelijk. Samen bouwen zij een bijzondere band op.

Te bekijken via Ziggo on demand en bol.com.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips. 

Nieuwsgierig naar de favoriete films en series van andere Nederlandse acteurs? Klik hier.

4. X-Men: First Class

In deze X-Men film maak je kennis nieuwe personages, en oude. De film gaat terug in de tijd en laat het begin zien van het mutanten tijdperk. Jennifer Lawrence speelt hier de mutant Mystique. Zij kan van gedaante verwisselen.

Te bekijken via Ziggo on demand, Pathé Thuis en verkrijgbaar via iTunes en bol.com.

5. August: Osage County

August: Osage County is een verfilming van een toneelstuk. Het kleine Oklahoma is de achtergond voor deze aangrijpende drama. Na de dood van een familielid komt de familie Weston na jaren weer samen in het kleine Osage County. Er was goede rede dat de familie uit elkaar was gedreven…. Want nu zijn alle problemen mee terug gekeerd. Niet alleen powervrouw Meryl Streep speelt hier een hoofdrol, ook Julia Roberts, Juliette Lewis en Abigail Breslin komen voorbij.

Te bekijken via Pathé Thuis, Cinetree, iTunes en bol.com.

Lees verder