De GiF-gids van week 17

De GiF-gids van week 17

In het noorden van het land is de meivakantie aangebroken. De weersvoorspelling belooft nog geen terrasjes weer of dagjes aan het strand. Gelukkig zijn er genoeg leuke films deze week op de  televisie. Hieronder onze selectie uit het filmaanbod op tv van deze week:

Dinsdag 24 april

20:30 Veronica – Guardians of the Galaxy (2014)

Genre: Actie, film. Met Chris Pratt, Zoe Saldana en de stem van Bradley Cooper

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Deze week komt Guardians of the Galaxy 2 in de bioscopen. Daarover later meer op onze site. Zorg in elk geval dat je deze niet mist als je van plan bent om deel twee in de bios te gaan zien.

20:30 SBS 9 – No Reservations (2007)

Genre: Romantische Komedie. Met Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade

Chef-kok Kate zwaait de plak in een chic restaurant in Manhattan. Ze staat bekend als een perfectionistische, harde vrouw. Wanneer ze na de dood van haar jongere zus de zorg over haar negenjarig nichtje Zoe krijgt en Nicholas Palmer, een nieuwe flamboyante souschef, in haar keuken aan de slag gaat, begint ze langzaam te ontdooien.

Lees ook: De lekkerste films over eten.

Aaron Eckhart and Catherine Zeta-Jones in No Reservations (2007) Photo by David Lee – © 2006 Warner Bros. All rights reserved.

Woensdag 26 april

20:30 NPO3 – De Aflossing (2017)

Genre: Film. Met Waldemar Torenstra, Gijs Naber, Porgy Franssen, Markoesa Hamer

Idealistische jongeren trekken ten strijde tegen ons falende financiële systeem. Op de begrafenis van zijn vader ziet de succesvolle bankier Thomas na lange tijd zijn activistische broer Arne terug. Hij doet een poging nader tot elkaar te komen en nodigt hem uit voor een prestigieuze conferentie over ‘sustainable banking’. Als Arne dit podium gebruikt voor een ludieke actie, heeft dat fatale gevolgen. Thomas moet vechten voor zijn carrière, het leven van zijn broer, maar vooral voor het herwinnen van diens respect.

Dit is alweer de laatste Telefilm van dit jaar. 

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

Donderdag 27 april

15:00 RTL4 – Shrek (2001)

Genre: Animatiefilm. Met stemmen van Cameron Diaz, Mike Myers, Eddie Murphy, John Lithgow, John Lithgow 

In een verafgelegen moerasland woont de oger Shrek. Hij is erg op zijn privacy gesteld en jaagt iedereen die in de buurt van zijn huis komt weg. Op een dag besluit Heer Farquaad, de koning van het nabij het moeras gelegen koninkrijk, om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen.

Het wordt slecht weer tijdens Koningsdag. Prima excuus dus om thuis heerlijk deze film te kijken met (of zonder) kids. En natuurlijk Oranje tompoucen, Oranjebitter, bitterballen etc.. 

GiF-tvgids van week 17
Shrek (2001) © 2011 – Dreamworks/Paramount Pictures

Vrijdag 28 april

13.25 NPO1 – The Full Monty (1997)

Genre: Komedie. Met Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Tom Wilkinson, Paul Barber

Twee ontslagen staalarbeiders uit het Engelse Sheffield trachten een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Geïnspireerd door een optreden van de Chippendales denken ze erover om een dansact te creëren waarbij ze gaan voor ‘the full monty’, een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt.
Het probleem is echter dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy mannen van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.

Een absolute klassieker. 

22:15 CANVAS – Timbuktu (2014)

Genre: Drama. Met Ibrahim Ahmed, Kiki Toulou, Abel Jafri, Fatoumata Diawara, Hichem Yacoubi

Herder Kidane woont samen met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya in de woestijn buiten de stad Timboektoe. In tegenstelling tot de stad, waar de religieuze fundamentalisten heersen, is het een vredige plek. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. De vrouwen zijn een schaduw van zichzelf geworden, maar houden waardig stand. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timboektoe. Alles verandert echter wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters.

GiF-tvgids van week 17
Abderrahmane Sissako in Timbuktu (2014)

Zaterdag 29 april

14.10 NPO1 – Hello, Dolly! (1969)

Genre: Romantische Komedie. Met Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, Marianne McAndrew, Danny Lockin

New York, 1890. De vrolijke Dorothy Levi is een eersteklas koppelaarster. Zelf heeft ze haar zinnen gezet op de rijke, maar erg gierige koopman Horace Vandergelder. Vandergelder heeft Levi gevraagd te komen om zijn nichtje Emmengarde voor een misstap te behoeden. Zij wil trouwen met de kunstenaar Ambrose Kemper. Als rechtgeaard koopman minacht Horace de kunstenaar, omdat kunst geen geld oplevert. Zelf staat hij op het punt om naar New York te gaan om Irene Molly ten huwelijk te vragen. Dorothy neemt de opdracht aan.

21:30 EEN – Komt een vrouw bij de dokter (2009)

Genre: Drama. Met Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Pierre Bokma, Jeroen Willems

De rijke en knappe reclamemaker Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en een liefdevol huwelijk met Carmen. Af en toe rijdt Stijn een scheve schaats, maar dat hoeft zijn echtgenote niet te weten. Het noodlot slaat toe wanneer Carmen te horen krijgt dat ze aan borstkanker lijdt en Stijn tot overmaat van ramp verliefd wordt op een andere vrouw.

Een film die je gezien moet hebben. Want een heel mooi verhaal, maar ook omdat je weg kan zwijmelen (en ergeren) bij het personage van Barry Atsma. 

Zondag 30 april

15:30 NPO3 – Oorlogsgeheimen (2014)

Genre: Historisch drama. Met: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Pippa Allen, Loek Peters, Nils Verkooijen

Zomer 1943. Ook aan het idyllische dorp waar de twaalfjarige Tuur en Lambert wonen, gaat de oorlog niet voorbij. Ze zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden, maar dat lijkt te veranderen wanneer Tuurs ouders in het verzet gaan terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een nieuw meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Dit drijft de jongens verder uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: De Aflossing (door Melle van Essen) (2017)

Lees verder