De GiF-gids van week 2

Eerste week van het jaar overleefd? Mooi. Dan is het nu weer  back to normal. Ook op tv is het gedaan met de grote hoeveelheid films in de ochtend en middag. En heel eerlijk gezegd zijn er niet echt heel veel spannende films op tv deze week.

Back to the eighties

Maandag en dinsdag is het genieten bij Veronica voor iedereen die in de jaren ’80 is opgegroeid met op maandag Back to the Future 2, The Secret of my Success en op dinsdag The Goonies en Weird Science. En ook de echte 007-fans komen deze week aan hun trekken met Golden Eye op zaterdag en Die Another Day op zondag.

Dinsdag 10 januari

20:30 SBS6 – The Five-Year Engagement (2012)   

Met Emily Blunt, Jason Segel, Rhys Ifans, Alison Brie, Chris Pratt

Een jaar nadat psychologe Violet en sous-chef Tom elkaar ontmoet hebben, vraagt hij haar ten huwelijk. Het stel is dolgelukkig en verliefd. Op weg naar het altaar komen ze echter telkens voor nieuwe hindernissen te staan. Violet krijgt een goede baan aangeboden aan de universiteit van Michigan, waar ze vanuit het zonnige Californië heen verhuizen. Het huwelijk wordt tijdelijk op de lange baan geschoven en de jaren kruipen voorbij. Zullen ze elkaar ooit nog het jawoord geven?

Deze film heeft niet echt een diepgaand verhaal. Maar hij is van dezelfde producent als Bridesmaides en Emily Blunt speelt erin. Gewoon lekker lachen dus.

Vrijdag 13 januari

22:30 SBS6 – Intruders (2011) 

Met Carice van Houten, Clive Owen, Daniel Brühl, Ella Purnell, Pilar López de Ayala 

Het leven van twee gezinnen wordt volledig overhoop gegooid wanneer een geheimzinnige en bloeddorstige indringer opduikt in de nachtmerries van hun kinderen. In Madrid worden de nachtmerries van een jongen zo heftig, dat zijn moeder besluit hulp te zoeken. Op datzelfde moment krijgt ook een jong Londens meisje met gelijkaardige nachtmerries te maken. Is er een connectie tussen beide gevallen? Wanneer de sinistere indringer blijft opduiken in de huizen van beide kinderen, verandert het leven van de families in een ware hel.

Alleen omdat het vrijdag de 13e is tippen we een horrorfilm. Met Carice van Houten. Stalen zenuwen, een dekentje om onder of iemand om tegenaan te kruipen zijn een vereiste.

Zaterdag 14 januari

21:15 ÉEN – The impossible (2012)

Met Naomi Watts, Ewan McGregor, Samuel Joslin, Tom Holland

Maria, Henry en hun zoontjes Lucas, Thomas en Simon genieten met volle teugen van hun wintervakantie in Thailand. Op de ochtend van 26 december 2004 beeft de aarde echter in de Indische Oceaan en uit het niets verrijst een muur van water. De tsunami zorgt ervoor dat Maria gewond raakt en samen met Lucas gescheiden wordt van Henry, Thomas en Simon. Tegenover de gruwel die ze meemaken, staan de onverwachte blijken van medeleven, moed en hulp die ze ontvangen tijdens de donkerste uren van hun leven.

23:35 NPO3 – A Royal Affair (2012)

Met Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boefolsgaard, Trine Dyrholm, David Dencik

In het 18de-eeuwse Denemarken wordt de jonge Engelse prinses Caroline Mathilde op vijftienjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de Deense koning Christian VII. Van een sprookjeshuwelijk is geen sprake want de koning lijdt aan schizofrenie en is volkomen incapabel als echtgenoot en als vorst. Alleen de nieuwe lijfarts aan het hof, Johann Friedrich Struensee, weet tot koning Christian door te dringen.

Zondag 15 januari

15:30 NPO3 – Storm (2009)

Met Marcus Rønnov, Kenzo , Kirsten Lehfeldt, Troels Lyby

Tijdens een storm redt de twaalfjarige Freddie een hond van zijn gewelddadige baas. Hij noemt de hond Storm en verbergt hem in zijn kamer. Wanneer zijn vader Storm ontdekt, wil die dat Freddie de hond terugbrengt. Freddie weet zijn vader te overhalen de hond te kopen van zijn gemene eigenaar, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Speciaal voor jouw hele gezin.

21:00 FOX – Disconnect (2012) 

Met Jason Bateman, Michael Nyqvist, Andrea Riseborough, Alexander Skarsgard

De verlegen puberzoon van een drukbezette advocaat denkt dat hij via Facebook een leuk meisje heeft ontmoet, maar in werkelijkheid willen twee klasgenoten hem voor gek zetten. De ambitieuze televisiejournaliste Nina interviewt een tiener voor een verhaal over pornowebsites die minderjarigen in dienst hebben. Een rouwend koppel wordt het slachtoffer van identiteitsfraude. Drie verschillende, aangrijpende verhalen over mensen die op zoek zijn naar echt contact in een wereld waarin iedereen virtueel met elkaar verbonden is.

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram en ontkom zo nooit aan je dagelijkse portie movies!

Foto boven artikel: The Five Year Engagement © 2012

Bron: tvgids.tv 

Lees verder