De GiF tv-gids van week 3

De kwaliteit van de films op tv is beduidend minder in de eerste weken van het jaar dan de laatste weken van vorig jaar. Op de meeste dagen kun je beter naar bijv. Netflix of Videoland kijken. Houd je (of je partner) van James Bond dan kom je vanaf vrijdag aan je trekken. 007 is dan elke dag in verschillende uitvoeringen te bewonderen. Onder andere From Russia with Love, Licence to Kill en Goldfinger zijn dan te zien. Fijne week!

Dinsdag 17 januari

20:30 SBS9 – No Reservations (2007)

Genre: Romantische Komedie. Met Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade 

Chef-kok Kate zwaait de plak in een chic restaurant in Manhattan. Ze staat bekend als een perfectionistische, harde vrouw. Wanneer ze na de dood van haar jongere zus de zorg over haar negenjarig nichtje Zoe krijgt en Nicholas Palmer, een nieuwe flamboyante souschef, in haar keuken aan de slag gaat, begint ze langzaam te ontdooien.

No Reservations

Films met als rode draad “eten” werkt op één of andere manier rustgevend. Wij hebben er hier nog een paar op een rijtje gezet.

22:40 SBS9 – Taking Lives (2004)

Genre: Thriller. Met Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Olivier Martinez, Gena Rowlands 

Wanneer Montreal overspoeld wordt door een golf van moorden en de rechercheurs met de handen in het haar zitten, wordt er beroep gedaan op de expertise van FBI-profiler Illeana Scott, die op haar eigen onorthodoxe manier te werk gaat.

Donderdag 19 januari

22:45 NET 5 – The Game (1997)

Genre: Thriller. Met Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Unger, James Rebhorn, Peter Donat 

De ijskoude zakenman Nicholas van Orton (Michael Douglas) krijgt een wonderlijk cadeau van zijn jongere, losbandige broer Conrad (Sean Penn). Het is een levensecht spel dat zijn leven op z’n kop zet. Nicholas weet niet wat voor spel het is en volgens welke spelregels het gespeeld wordt. Hij weet zelfs niet of het spel begonnen is en dat brengt hem in een staat van verregaande paranoia.

Nog zo’n klassieke thriller. Met voor die tijd een hoog WTF gehalte.

Zaterdag 21 januari

20:30 SBS 6 – Brave (2012)

Genre: Familiefilm. Met Caro Lenssen (stem), Renée Soutendijk (stem), Peter Tuinman (stem), Jenny Arean (stem), Marco Bakker (stem) 

Merida, een geoefend boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor, is vastbesloten om haar eigen levenspad te vormen en trotseert een eeuwenoud gebruik dat heilig is voor de bandeloze en luidruchtige heren van het land. Haar acties leiden onbedoeld tot chaos en woede in het koninkrijk.

Laat de kinderen iets langer opblijven en geniet van deze film vol girl power. Go Merida!

21:10 ÉÉN – Sherlock Holmes (2011)

Genre: Actiefilm. Met Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Jared Harris 

Wanneer de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, is het volgens detective Sherlock Holmes duidelijk dat de man werd vermoord. Het spoor leidt hem, samen met zijn onafscheidelijke assistent dr. Watson, naar professor James Moriarty, een crimineel meesterbrein, die hen steeds een stap voor lijkt te zijn.

Zondag 22 januari

20:00 SBS 9 – Legend of the Guardians; The Owls of Ga’Hoole (2010)

Genre: Animatiefilm. Met Emily Barclay (stem), Jim Sturgess (stem), Abbie Cornish (stem), Essie Davis (stem), Adrienne DeFaria (stem) 

Soren, een jonge uil, is gefascineerd door de heldhaftige verhalen die zijn vader hem vertelt van de ‘Bewaarders van Ga’Hoole’. Deze ‘Bewaarders’ vertegenwoordigen een mythische groep uilen die in een heldhaftige veldslag hebben gestreden om de uilen te redden van de duistere Volmaakte Strijders. Soren wil niets liever dan zich aansluiten bij de Bewaarders.

Warner Bros. Picture - © 2010 GOG PRODUCTIONS PTY LTD
Warner Bros. Picture – © 2010 GOG PRODUCTIONS PTY LTD

Foto boven artikel: Angelina Jolie in Taking Lives © 2004 Warner Bros. Ent. – U.S., Canada, Bahamas & Bermuda.2004 Village Roadshow Films (BVI) Limited – All Other Territories

Bron: tvgids.tv

Lees verder