tv-gids van week 37
tv-gids van week 37

De GiF tv-gids van week 37: deze week op televisie

De afgelopen jaren struikelde je deze tijd bijna over de films over de gebeurtenissen van 9/11. Dat is dit jaar niet het geval. Wel zien we in het aanbod aan films op tv films terugkomen waarvan er binnenkort een sequeal te zien is in de bioscoop. En voor de liefhebbers van dansfilms en/of Channing Tatum; Step Up (1 en 2) komen deze week allebei op tv. Hieronder onze selectie voor week 37.

dinsdag 12 september

20:30 NET5- Source Code (2011)

Genre: romantiek, sci-fi. Regisseur: Duncan Jones. Met o.a. Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan en Vera Farmiga.

De militair Colter Stevens wordt met een schok wakker. Hij bevindt zich in het lichaam van een ander en is met de trein op weg naar Chicago. Hij heeft geen idee wie of waar hij is, maar de passagiers lijken hem te kennen. Voor hij erachter kan komen wie hij is, ontploft de trein. Vlak na de treinexplosie komt Colter terecht in een isolatiekamer, waar hij wordt toegesproken door een commandant. Met een flits is Colter weer in de trein, met als doel erachter komen wie de dader is van de explosie.

woensdag 13 september

20:30 RTL5 – Jackie (2012)

Genre: drama, komedie. Regisseur: Antoinette Beumer. Met o.a. Carice van Houten, Jelka van Houten, Holly Hunter, Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap.

De tweeling Sofie en Daan is opgevoed door twee vaders. Op een dag krijgen ze een onverwacht telefoontje van hun Amerikaanse biologische moeder. Al snel besluit de tweeling op avontuur te gaan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

Wist je dat de schrijfster van Jackie: Marnie Blok ook in een aflevering van Wijn met Pip heeft gezeten? Kijk het snel: Wijn met Pip aflevering 5.

20:30 SBS9 – 8 Mile (2002)

Genre: drama. Regisseur: Curtis Hanson. Met o.a. Eminem, Kim Basinger, Evan Jones en Mekhi Phifer.

De blanke rapper B-Rabbit woont samen met zijn moeder in een trailer in Detroit. Het feit dat zijn ex zwanger is van hem en hij moet rondkomen met stomme baantjes in de industriestad, verwerkt hij in zijn hiphopmuziek. Hij doet met faalangst en moeite mee aan rap-battles. Hij weet namelijk dat dit de enige kans is op een toekomst.

donderdag 14 september

20:30 NET5 – Pitch Perfect (2012)

Genre: komedie. Regisseur: Jason Moore. Met o.a. Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Anna Camp en Skylar Astin.

Twee rivaliserende a-capellagroepen, de Barden Bellas, bestaande uit een groep meisjes, en de Treblemakers, allemaal jongens, willen de internationale zangwedstrijd winnen die elk jaar in Carnegie Hall wordt gehouden. De Bellas worden echter geconfronteerd met verschillende persoonlijke problemen. Naast de persoonlijke problemen moeten de Bellas ook nog een rebelse Beca vewelkomen.

21 december komt Pitch Perfect 3 in de bioscoop, wil je meer weten hierover kijk dan naar onze trailertip: Pitch Perfect 3 trailertip.

vrijdag 15 september

22:55 NPO2 – Beyond Sleep (2016)

Genre: drama. Regisseur: Boudewijn Koole. Met o.a. Reinout Scholten van Aschat, Anders Baasmo Christiansen en Thorbjorn Harr.

De jonge geoloog Alfred Issendorf reist af naar het moerasssige noorden van Noorwegen, waar hij wetenschappelijk bewijs aan zijn naam wilt binden. Op deze manier probeert Issendorf het werk van zijn vader voort te zetten. Zijn vader kwam namelijk om tijdens zijn eigen onderzoeksproject. Alfred worstelt echter met de onmenselijke omstandigheden op de moerassige toendra. Pas wanneer hij bijna gek wordt, vindt hij een manier om toch door te gaan.

zaterdag 16 september

22:00 Veronica – Kingsman: The Secret Service (2014)

Genre: actie, komedie. Regisseur: Matthew Vaughn. Met o.a. Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine en Mark Hamill.

Gary is een jongen die in slechte omstandigheden woont, slecht behandeld wordt door zijn stiefvader en dagen in de kroeg doorbrengt. Zijn leven verandert drastisch wanneer geheim Kingsman agent Harry Hart de jongen oppikt in de kroeg en meeneemt naar een trainingsprogramma. Gary neemt deel aan een trainingsprogramma om de nieuwe Kingsman- agent

te worden. Gary moet alleen snel zijn, want de wereld blijkt in gevaar te zijn.

23:45 NPO2 – Joy (2010)

Genre: drama. Regisseur: Mijke de Jong. Met o.a. Coosje Smid, Dragan Bakema, Elisabeth Hesemans, Samira Maas en Sharon Schouten.

De achttienjarige Joy is als baby achtergelaten en ze weet daarom ook niet waar ze vandaan komt. Joy groeit op in tehuizen, maar ze is ervan overtuigd dat ze ooit herrenigd zal worden met haar moeder. Al snel wordt haar biologische moeder vinden een obsessie.

De meer recente film Layla M. van regisseur Mijke de Jong is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film. 

Foto boven artikel: Holly Hunter, Carice van Houten en Jelka van Houten in Jackie Tribeca Film – © Tribeca Film

Lees verder