Rachel Weisz
Rachel Weisz

De GiF tv-gids van week 38: deze week op televisie

Op tv deze week veel diversiteit. Van klassiekers die je doen terugdenken aan je jeugd, tot de spannende drama’s. Voor ieder wat wils. Ga na het rennen en vliegen van een drukke (werk)dag op de bank zitten met een wijntje en genieten van één van deze films.

maandag 18 september

20:30 RTL8- Ciske de Rat (1984)

Genre: drama. Regisseur: Guido Pieters. Met o.a. Danny de Munk, Herman van Veen, Peter Faber en Willeke van Ammelrooy

Ciske is een jongetje dat in de jaren ’30 in Amsterdam leeft. Hij is brutaal, maar hij heeft een groot hart. Thuis heeft hij een moeilijk leven. Zijn vader is nooit thuis en zijn moeder is prostituee en niet de vriendelijkste voor Ciske. Naast dit heeft Ciske meerdere tegenslagen te verwerken.

Jeugdsentiment voor de veertigers onder ons.

dinsdag 19 september

20:35 NET5- The Martian (2015)

Genre: avontuur, sciencefiction. Regisseur: Ridley Scott. Met o.a. Matt Damon, Jessica Chastain, Sean Bean en Kristen Wiig. 

Na een grote storm op Mars gaan de mede-astronauten van Mark Watney ervan uit dat Mark overleden is. Hij wordt hierdoor dan ook achtergelaten door zijn collega’s. Watney blijkt echter wel te leven en is nu in zijn eentje op een onbekende planeet waar mensen niet zomaar kunnen overleven. Met een paar voorraden en zijn eigen verstand moet hij zien te overleven. Hij wilt graag laten weten aan de mensen op aarde dat hij nog leeft en wanneer dit uiteindelijk lukt, zal het team van NASA proberen te man weer terug te brengen.

De nieuwste film van Ridley Scott -Blade Runner 2049- zie je vanaf 5 oktober in de bioscoop.

woensdag 20 september

20:30 RTL5- Hartenstraat (2014)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Sanne Vogel. Met o.a. Bracha van Doesburg, Marwan Kenzarie en Nadia Koetje.

De film speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. Iedereen lijkt hier elkaar te kennen en bijna iedereen is ook op zoek naar liefde. In de Hartenstraat, letterlijk het hart van de negen straatjes, lijkt het plotseling minder gemoedelijk, als de modieuze Katje een high fashion winkel opent. Ze ergert zich wild aan haar overbuurman Daan en zijn traiteurzaakje. En hij kan haar snobistische gedrag totaal niet waarderen. Totdat ze elkaar online tegenkomen.

Wil je precies weten waar Hartenstraat opgenomen is, dan raden wij aan om onze filmwandeling door Amsterdam te lopen.

20:30 RTL8- De Marathon (2012)

Genre: drama, sport. Regisseur: Diederick Koopal. Met o.a. Georgina Verbaan, Frank Lammers en Martin van Waarden.

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de vrienden staat er alleen meer op het spel dan alleen de finishlijn halen.

vrijdag 22 september

21:15 Canvas- The Whistleblower (2010)

Genre: misdaad, drama.Regisseur: Larysa Kondracki. Met o.a. Vanessa Redgrave, Rachel Weisz en Monica Bellucci.

Het verhaal volgt een agente in Nebraska die de taak krijgt om de politiemacht in het door de oorlog verscheurde Bosnie weer op orde te krijgen. Wanneer ze door begint te krijgen hoe alles speelt in Bosnie, krijgt ze te maken met de ondergrondse industrie van de Verenigde naties. Kathryn ziet hoe groot de industrie is als ze een vrouw ontmoet die ontsnapt is van de industrie.

Wij hebben actrice Rachel Weisz van Whistleblower eerder dit jaar mogen interviewen. Klik dan snel hier: Rachel Weisz: ‘Ik vind Hollywood heel vergiftigend.’

22:55 NPO2- The Paradise Suite (2015)

Genre: drama. Regisseur: Joost van Ginkel. Met o.a. Angela Nedyalkova, Boris Isakovic en Erik Adelöw.

In de film volg je vijf verhaallijnen. De verhaallijnen gaan over zes mensen in Amsterdam wonen en op het oog niet veel gemeen hebben, naast het feit dat ze allemaal in Amsterdam wonen. Toch lijkt hier verandering in te komen.

zaterdag 23 september

20:25 NPO3- Murdered by my Father (2016)

Genre: drama. Regisseur: Bruce Goodison. Met o.a. Adeel Akhtar, Manoj Anand en Salman Akhtar.

Iedere ouder heeft hetzelfde voor ogen: het beste voor zijn kinderen. Shahzad is geen uitzondering op die regel. Sinds zijn vrouw overleden is, probeert hij kinderen Salma en Hassan op het rechte pad te houden. Maar dat is niet makkelijk.

20:00 Veronica- 21 Jump street (2012)

Genre: actie, komedie. Regisseurs: Phil Lord en Christopher Miller. Met o.a. Jonah Hill, Channing Tatum en Ice Cube.

Schmidt en Jenko besluiten dat het tijd is om op te groeien Ze besluiten dan ook om zich bij de politie in het geheime “Jump Street”-team in te lijven. Hun eerste opdracht bestaat er in om undercover de middelbare school te infiltreren. Gelukkig zien ze er nog jong en hip uit, maar al heel snel riskeren Schmidt en Jenko hun leven met een onderzoek naar een gewelddadige en gevaarlijke drugshandel. Maar zijn ze echt nog wel zo jong en hip?

Heb je hierna nog niet genoeg gehad van Channing Tatum in de actiekomedie? Dan kan je altijd 22 Jump Street kijken die later op de avond ook op Veronica te zien is.

Bron afbeelding boven het artikel: The Whistleblower 2010 First Generation Films

Lees verder