tv-gids van week 39
tv-gids van week 39

De GiF tv-gids van week 39: Deze week op televisie

De films van deze week staan in het teken van de liefde. Of je er nu naar op zoek bent, nog even wilt terugdenken aan alle mooie momenten in je eigen relatie, of je er juist even klaar mee bent. Houd jij van liefde en komedie, dan is het lijstje van deze week geen teleurstelling.

maandag 25 september

20:30 RTL8 – Moordwijven (2007)

Genre: komedie. Regisseur: Dick Maas. Met o.a. Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries.

De drie rijke miljonairsvrouwen: Kitty, Estelle en Nicolette gaan wekelijks op bezoek bij de plastische chirurg om te strijd aan te gaan tegen ouderdom en leven een luxe leventje. Ze hebben alles wat ze willen hebben. Totdat Kitty vermoedt dat haar man vreemdgaat. Het vooruitzicht op een minder luxe leven en het betalen van alimentatie ziet ze niet zitten. Met z’n drieën besluiten ze Kitty’s man dan ook uit de weg te ruimen. Zelf vieze handen lijkt ze geen optie, daarom gaan ze op zoek naar een huurmoordenaar die de klus voor hun wilt klaren.

Benieuwd welke films en series, hoofdrolspeelster Bracha van Doesburgh graag kijkt als ze niet druk is met filmen? Hier vind je het lijstje met haar favoriete films en series.

20:30 Veronica- The Avengers (2012)

Genre: actie. Regisseur: Joss Whedon. Met o.a. Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Evans en Chris Hemsworth.

Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit superhelden team met de naam: The Avengers bestaat uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America.

Onze Jill heeft de powervrouw Scarlett Johansson, te zien als The Black Widow, geïnterviewd over haar carrière. Lees het hier.

dinsdag 26 september

22:35 NET5 – There’s something about Mary (1998)

Genre: komedie, romantiek. Regisseurs: Bobby Farelly en Peter Farrelly. Met o.a Cameron Diaz, Ben Stiller en Matt Dillon.

De film neemt je mee naar de middelbare-schooltijd. Het is de tijd van het jaar dat alle populaire meiden gevraagd worden om mee te gaan naar het eindbal. Ted, een grote nerd krijgt het merkwaardig genoeg voor mekaar om te gaan met één van de populaire meisjes. Toch gaat de date niet door, omdat Ted een pijnlijk ongelukje krijgt. Dertien jaar later denkt Ted nog steeds aan Mary en besluit hij een detective in te huren om zijn jeugdliefde te zoeken.

 woensdag 27 september

20:30 RTL8 – Oorlogswinter (2008)

Genre: oorlog. Regisseur: Martin Koolhoven. Met o.a. Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen, Anneke Blok en Jamie Campbell Bower.

Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Zijn vader vindt dit echter niet een goed idee en probeert als burgermeester van het dorp, conflict te vermijden. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

Bekijk hier het interview dat Pip Pellens had met Anneke Blok #WijnmetPip.

donderdag 28 september

20:30 NET5 – Bridesmaids (2011)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Paul Feig. Met o.a. Kristen Wiig, Maya Rudolph en Rose Byrne.

Annie heeft een moeilijk en hectisch leven. Ze is blut en gelooft niet meer in de liefde.Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation.

vrijdag 29 september

23:05 NPO2 – Black Butterflies (2011)

Genre: drama, biografie. Regisseur: Paula van der Oest Met o.a. Carice van Houten, Rutger Hauer en Liam Cunningham.

Dichteres Ingrid Jonker is al van kleins af aan op zoek naar een liefde en een thuis. Haar vader, die deel uitmaakt van de Apartheidsregering als minister van censuur, heeft haar afgewezen. Veel mannen voelen zich echter aangetrokken tot de prachtige en gepassioneerde Ingrid. Ingrid heeft zelfs zoveel succes op het gebied van liefde. Dat ze op een gegeven moment date met wel twee mannen tegelijk. Is één van hun een antwoord op waar ze al zo lang naar op zoek is?

Bron afbeelding boven aan pagina: Bridesmaids Suzanne Hanover – © 2011 Universal Studios. 

Lees verder