tv gids van week 40
tv gids van week 40

De GiF tv-gids van week 40: Deze week op televisie

Deze week staat in het thema van vrouwen (en terecht!). Van Gooische tot aan echte powervrouwen, alle soorten en maten komen voorbij op het scherm. Boost je zelfvertrouwen en ga lekker ontspannen kijken naar de films van deze week met hoofdrolspeelsters zoals o.a. Dakota Johnson, Scarlett Johansson en Linda de Mol.

maandag 2 oktober

20:30 NET5 – Fifty Shades (2015)

Genre: romantiek, drama Regisseur: Sam Taylor Johnson. Met o.a. Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eloise Mumford, Jennifer Ehle en Max Martini. 

8 februari 2018 komt de nieuwe en hierbij derde Fifty Shades (Freed) alweer uit. Miljoenen vrouwen gingen bij de eerste twee verfilmingen van het gelijknamige boek, rennend naar de bioscoop. En hoewel de films eigenlijk te slecht voor woorden zijn, gaan we waarschijnlijk toch ook weer naar de bioscoop in februari….

Wil je weer even terug naar het begin van dit liefdesverhaal. Dan kan je maandag 2 oktober de eerste film op tv zien. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die de rijke Cristian Grey interviewt. Ze valt gelijk voor zijn charmes en zijn looks en hij laat ook weten dat hij interesse heeft in de jonge literatuurstudente. Hij vraagt al snel van haar of ze instemt met een seksuele relatie en rollenspellen.

Jill was naar het vervolg Fifty Shades Darker geweest. Ben je benieuwd hoe die was? lees dan: Fifty Shades Darker, waar is het hoogtepunt?

20:30 RTL8 – The First Wives Club (1996)

Genre: komedie Regisseur: Hugh Wilson. Met o.a. Goldie Hawn, Diane Keaton, Bette Midler en Dan Hedaya.

Drie vrouwen komen samen na het overlijden van hun collegevriendin. Ze willen hier eer betonen aan de

Bron: Paramount Pictures – © 1996 Paramount Pictures

vrouw die zelfmoord heeft gepleegd. Tijdens deze samenkomst komen de vrouwen erachter dat ze best wat gemeen hebben met elkaar. Ze zijn allemaal van een middelbare leeftijd, ze hebben allemaal een welvarende man en ze werden ook allemaal gedumpt door die welvarende man, voor een jongere vrouw.

Vind je deze film leuk (en dat vind je!), dan is één van deze films vast ook wat voor jou: De 8 leukste films met vriendinnen #kijktip.

dinsdag 3 oktober

20:30 Veronica- Lucy (2014)

Genre: actie, science-fiction, thriller. Regisseur: Luc Besson. Met o.a. Scarlett Johansson, Morgan Freeman en Min-sik Choi.

De jonge vrouw Lucy raakt zonder dat ze het wilt terecht in een gevaarlijke drugsdeal, waar ze in contact komt met een onbekend soort drugs. Na de enorme grote inname, ontdekt Lucy dat ze steeds meer hersencapaciteit krijgt. Hierdoor krijgt ze fysieke en mentale krachten die een mens normaal niet heeft. Lucy zoekt hulp en komt terecht bij een neurowetenschapper die alles van haar vermogen vast probeert te leggen en te bestuderen voordat Lucy gevangen genomen kan worden door drugsdealers.

In een gesprek met Variety heeft EuropaCorp CEO Marc Shmuger verteld dat er een vervolg op Lucy in de maak is. Wij zijn benieuwd.

Jill heeft Scarlett Johansson geïnterviewd, ben je benieuwd naar wat Scarlet allemaal te vertellen heeft? Lees het hier.

woensdag 4 oktober

20:30 RTL5- Gooische Vrouwen (2011)

Genre: komedie. Regisseur: Will Koopman. Met o.a. Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk en Koen Wauters.

Vier vriendinnen besluiten afstand te nemen van hun persoonlijke crisis en gaan op reis richting Frankrijk. In Frankrijk komen ze voor verschillende dilemma’s te staan. Door deze dilemma’s komen de vriendinnen erachter, hoe belangrijk vriendschap is.

Wil je helemaal in de Gooische vrouwen sferen komen? Lees en luister dan: Voel je een Gooische Vrouw met muziek uit de serie en films.

vrijdag 5 oktober

22:55 NPO2- La Vie d’Adele (Blue is The Warmest Color) (2013)

Genre: romantiek, drama. Regisseur: Abdellatif Kechiche. Met o.a. Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Aurélien Recoing en Catherine Salée.

Bron: 2013 – Sundance Selects

Adèle is een vijftienjarig meisje met een interesse in jongens, totdat ze Emma ontmoet een kunststudente met blauw haar. Adèle begint te twijfelen of ze wel hetero is en in een zoektocht naar haarzelf gaat ze samen met Emma zichzelf ontdekken.

Deze coming of age drama, viel zo in de smaak dat de regisseur tientallen prijzen won, waaronder de Gouden Palm.

 

23:30 Eén- Now Is Good (2012)

Genre: romantiek, drama. Regisseur: Oliver Parker. Met o.a. Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Kaya Scodelario, Olivia Williams en Paddy Considine.

Het verhaal gaat over een tiener die ongeneeslijk ziek is en weet dat ze niet ouder zal worden. Ze besluit daarom te genieten van elk moment dat ze nog leeft. Ze maakt een bucketlist en probeert de punten samen met haar beste vriendin af te strepen.

zaterdag 6 oktober

15:30 Eén- Stage Door (1937)

Genre: drama. Regisseur: Gregory La Cava. Met o.a. Katharine Hepburn, Ginger Rogers, Adolphe Menjou, Lucille Ball en Andrea Leeds.

Terry Randall is een jonge en ambitieuze actrice die naar New York trekt in de hoop er een grote rol te bemachtigen. Ondanks haar rijke komaf kiest Terry ervoor om op eigen kracht aan de top komen en neemt ze haar intrek in een kosthuis voor aspirant-toneelspeelsters. Hier ontmoet ze Jean Maitland, een onbeschaamde danseres die in een toneelstuk van producent Anthony Powell gaat spelen. Ondertussen heeft Terry’s vader besloten om buiten haar medeweten een productie te steunen waarin zijn dochter de hoofdrol kan spelen.

Bron foto boven artikel: Fifty Shades Chuck Zlotnick – © Universal Pictures

Lees verder