De GiF tv-gids van week 6

Deze week is de tv-gids een mooie combinatie van wat oudere klassieke films en Oscarwinnaars. Bent je fan van Robin Williams dan kan je maandag en dinsdag genieten van de films Mrs. Doubtfire en Jumanji op RTL 8 (beide om 20.30 uur). Deze week gaan wij in elk geval genieten van meerdere Oscarwinnende films.

Maandag 6 februari

20.30 NET5 – Fifty Shades of Grey (2015)

Genre: Romantisch drama. Met Jamie Dornan, Dakota Johnson, Eloise Mumford, Max Martini

De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar hij lijkt te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Aanvankelijk geniet Anastasia van de luxe, de rijkdom en alles wat Grey haar op seksueel gebied leert. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.

Deze week gaat het tweede deel Fifty Shades of Darker in première. Daarover lees je later deze week meer op onze site. Als je een beetje wil meepraten met je vriendinnen dan moet je deze film kijken. Bereid jezelf wel voor op niet een al te beste film. De beoordeling is namelijk 4.1!

Donderdag 9 februari

Een avond met twee geweldige films. Zowel The Hurt Locker (2010) als Argo (2013) is bekroond met een Oscar. De moeite waard om een avondje voor de televisie te hangen dus!

20.30 NET5 – The Hurt Locker (2008)

Genre: Actiethriller. Met Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes, Guy Pierce, Lily Evangeline

Een groep Amerikaanse elitesoldaten wordt in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, explodeert de stad in chaos.

23.15 NET5 – Argo (2012)

Genre: Thriller. Met Ben Affleck, Alan Arkin, John Goodman, Bryan Cranston

De Iraanse Revolutie begint wanneer de Amerikaanse ambassade in Teheran wordt bestormd. Zes Amerikanen weten te ontsnappen en vluchten naar de Canadese ambassade. Slechts één man kan hen veilig naar de VS brengen: CIA-agent Tony Mendez. Hij is briljant in zijn vak en gespecialiseerd in onmogelijke ontsnappingen, maar zijn nieuwe plan is even gewaagd als wanhopig.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Vrijdag 10 februari

21.30 NPO3 – American Hustle (2013)

Genre: Misdaaddrama. Met Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner

Amerika, 1978. Irving Rosenfeld is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser wordt betrapt door de FBI. De losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso stelt hen voor de keuze: of ze gaan allebei de gevangenis in, of ze verlenen hun medewerking aan het onderzoek naar louche geldstromen rond de casino’s van Atlantic City. Rosenfeld en Prosser kiezen voor het laatste en worden als lokaas ingezet om corrupte politici en een hoge maffiabaas in de val te lokken.

Ben je helemaal ‘into the seventies’? Dan is deze film vol muziek en kleding (en haar!) uit die tijd zeker iets voor jou.

22.50 NPO 2 – Match Point (2005)

Genre: Romantisch drama. Met Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer, Matthew Goode, Alexander Armstrong 

De carrière van tennisprof Chris Wilton loopt ten einde en hij gaat op zoek naar een job als tennisleraar. Chris kan aan de slag in een prestigieuze Londense tennisclub, waar hij het meteen goed kan vinden met Tom, een van zijn leerlingen. Toms zus Chloe wordt verliefd op Chris, maar Chris kan zijn ogen niet afhouden van Toms verloofde, de bloedmooie Amerikaanse Nola. In tegenstelling tot Nola wordt Chris goed opgenomen in de familie. Wanneer de vader van Tom en Chloe Chris een mooie baan in zijn bedrijf aanbiedt en Chris daarna met Chloe in het huwelijksbootje stapt, lijkt hij een goede toekomst tegemoet te gaan. Tot Chris Nola tegen het lijf loopt nadat Tom de verloving heeft verbroken. De hartverscheurende strijd tussen passie bij Nola en de zekerheid en warmte bij Chloe drijft Chris tot het uiterste.

Zaterdag 11 februari

2025 SBS 6/ SBS 9 – Verschrikkelijke Ikke /Despicable Me (2010)

Genre: Kinderen. Met de stemmen van Pip Pellens, Javier Guzman, Jon van Eerd

Gru is een duivels meesterbrein dat tegen elke prijs de grootste superschurk ter wereld wil worden, in de hoop zo eindelijk het respect van zijn moeder te winnen. Hij verslaat iedereen die in de weg staat met zijn arsenaal aan hightechwapens en gadgets.  Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa.

Wil je de orginele film bekijken? De Engelstalige versie wordt op dezelfde tijd uitgezonden op SBS 9!

23. 35 NPO 2 – Annie Hall (1977)

Genre: Romantische Komedie. Met Woody Allen, Diane Keaton, Paul Simon, Colleen Dewhurst, Janet Margoline

Een neurotische Joodse komiek, Alvy Singer, blikt met de nodige nostalgie terug op zijn zoektocht naar liefde en zijn stukgelopen relaties. Jarenlang was hij op zoek naar liefde, tot hij het zangeresje Annie Hall leerde kennen tijdens een tennispartijtje. Al snel gaan beiden samenwonen en maakt de dynamische Annie kennis met Alvy’s depressieve neigingen. Tijdens hun relatie gaan Annie en Alvy geen enkele dialoog uit de weg en discussiëren ze over drugs, antisemitisme, psychoanalyse en de verschillen tussen onstuimige Joden in Brooklyn en blanke orthodoxen uit de Midwest. Na een tijdje beseffen ze dat ze toch te veel van elkaar verschillen en gaan ze uit elkaar. Annie besluit haar zangcarrière verder uit te bouwen en trekt naar Los Angeles. Al snel moet Alvy erkennen dat hij nog steeds verliefd is op haar en hij reist Annie achterna.

Na Match Point de tweede Woody Allen film die deze week te zien is. Annie Hall is een klassieker.

Zondag 12 februari

21.10 NET 5 – The Shawshank Redemption (1994)

Genre: Drama. Met Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sandler, Larry Brandenburg

Bankier Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar wordt desondanks veroordeeld tot tweemaal levenslang.
Na het vonnis verdwijnt Dufresne achter de tralies van de Shawshank-gevangenis, waar de streng religieuze gevangenisdirecteur Warden Norton de plak zwaait. Dufresne krijgt het er zwaar te verduren, maar houdt zich sterk.
Daardoor komt hij in de gunst van zijn gerespecteerde medegevangene Red, die al twintig jaar vastzit. Red heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar Dufresne gebruikt zijn kennis en kunde om de levensomstandigheden in de gevangenis te verbeteren.

22.00 FOX – Gangs of New York (2002)

Genre: Drama. Met Leonardo DiCaprio, Daniel Day – Lewis, Cameron Diaz, Henry Thomas

Priester Vallon, de vader van Amsterdam, wordt in een bloederig gevecht tussen twee bendes vermoord door William Cutting, alias Bill the Butcher. Amsterdam ziet het als kind gebeuren en verlaat de stad. Jaren later keert hij volwassen jongeman terug naar het Manhattan van twee eeuwen geleden met slechts één doel: wraak nemen. Om dit te bereiken infiltreert hij in Bill’s anti-immigranten bende. Ondertussen ontmoet hij Jenny, een mooie en geniepige zakkenrolster, die Amsterdam’s plan moeilijker uitvoerbaar maakt.

Leonardo DiCaprio en Daniel - Day Lewis in Gangs of New York (2002).
Leonardo DiCaprio en Daniel – Day Lewis in Gangs of New York (2002).

Foto boven artikel: Fifty Shades of Grey foto: Chuck Zlotnick – © Universal Pictures

Bron: tvgids.tv

Lees verder