tv-gids van week 41
tv-gids van week 41

De GiF-tvgids van week 41: deze week op de televisie

Ga jij deze week met de voetjes van de vloer? Of ga je toch liever op de bank zitten en een film kijken? Het kan allebei deze week. Geniet deze week van de films die we voor jou op een rijtje gezet hebben. En geniet al helemaal van de mooie mannen en inspireerde vrouwen op het beeld. Ik zeg kijken!

dinsdag 10 oktober

20:30 RTL8 – Footloose (1984)

Genre: drama, muziek. Regisseur: Herbert Ross. Met o.a. Kevin Bacon, Lori Singer, John Lithgow, Dianne Wiest en Christopher Penn.

Ren McCormack is een tiener met een passie voor dansen. Wanneer hij verhuist naar Bomont blijkt deze passie alleen niet helemaal in de smaak te vallen bij de dominee die dit verbiedt. De gemeenschap ziet McCormack dan ook als een indringer met rare gewoontes. Toch weet hij de jeugd aan het dansen te krijgen en gaat Ren samen met de jeugd de strijd aan met de dominee.

Wil je zelf ook even dansen als voorbereiding voor de film? Lees en luister dan: De muziek uit de legendarische dansfilm uit de 80’s!

woensdag 11 oktober

20:30 RTL5- Bros Before Hos (2013)

Genre: komedie. Regisseur: Steffen Haars. Met o.a. Sylvia Hoeks, Tim Haars, Daniel Arends en Henry van Loon.

De twee broers Jules en Max worden alletwee hopeloos verliefd op hetzelfde meisje. Dit meisje zorgt dan ook voor grote problemen tussen de twee en gooit het relaxte leventje van het duo compleet op zijn kop.

We hebben Sylvia Hoeks ook mogen zien schitteren in de nieuwste Blade Runner 2049. Benieuwd? lees dan: Blade Runner 2049: sciencefiction met een ziel #GiFkijkt.

donderdag 12 oktober

20:30 NET5- Horrible Bosses (2011)

Genre: komedie. Regisseur: Seth Gordan Met o.a. Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Jason Bateman, Colin Farrell en Charlie Day.

Bron: John P. Johnson – © 2011 New Line Productions Inc.

Kurt, Dale en Nick hebben allemaal één ding gemeen. Ze hebben allemaal een verschrikkelijke baas. Omdat ontslag nemen geen optie is, besluiten de vrienden dat ze zich van hun werkgevers moeten ontdoen. Voor advies gaan ze naar een ex-crimineel die samen met hun het perfecte plan kan maken. Maar is dit plan echt wel zo perfect?

Wil je meer weten over Jennifer Aniston? Lees dan snel: Jennifer Anniston is meer dan Rachel Green. 

20:30 Veronica- The Hurt Locker (2008)

Genre: actie, thriller. Regisseur: Kathryn Bigelow. Met o.a. Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes, Guy Pearce en Lilly Evangeline.

Seargent James krijgt de leiding over een getraind ontmijningsteam, gevestigd in Irak. Het lijkt alleen alsof levens niet veel voor hem betekenen. De soldaten worden meegesleept met vieze spelletjes en proberen ondertussen hun seargant onder bedwang te houden. En dit alles in het heetst van de strijd.

Lees hier nu alles over Kathryn Bigelow’s nieuwste film Detroit.

vrijdag 13 oktober

20:30 RTL8- The Good shepherd (2006)

Genre: thriller. Regisseur: Robert DeNiro Met o.a. Angelina Jolie, Matt Damon, Robert De Niro, Tammy Blanchard en Alec Baldwin.

De film gaat over een keuze tussen familie en vaderland. Edward Wilson is een ijverige student aan de universiteit van Yale en vlak na zijn studie wordt Wilson tot spion opgeleid en groeit al snel uit tot een van de besten in zijn vak. Maar als een van de grondleggers van de CIA wordt zijn idealisme al snel op de proef gesteld en de Koude Oorlog maakt deze proef er niet makkelijker op.

Lees hier ons interview met hoofdrolspeelster Angelina Jolie: Angelina Jolie; moeder, actrice, regisseur en bovenal vrouw.

21:15 Canvas – Drive (2011)

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Nicolas Winding Refn. Met o.a. Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks en Oscar Isaac.

Bron: © 2011 – FilmDistrict

Driver is stuntcoureur en bestuurder van vluchtauto’s in Hollywood. Maar dan wordt hij verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene, een jonge moeder die samen met haar zoontje in de problemen komt. Kan Driver hun held zijn en ze redden?

Heb je na Drive nog niet genoeg gezien van Ryan Gosling? Kijk dan één van deze topfilms: 5 Ryan Gosling-films die je MOET zien. Zelfs met snor!

23:35 Eén- Moonstruck (1897)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Norman Jewison. Met o.a. Cher, Nicolas Cage, Vincent Gardenia en Olympia Dukakis.

Loretta is een jonge weduwe en heeft een saaie relatie met Johnny die haar ten huwelijk vraagt. Loretta stemt in met dit verzoek. Voor de bruiloft wilt Johnny contact opnemen met zijn verloren broer, maar hij kan niet gaan, omdat zijn moeder doodziek in Italië is en hij voor haar moet gaan zorgen. Wanneer Johnny dan ook in Italië is gaat Loretta zoals afgesproken naar Ronny, de verloren broer toe. Ronny lijkt totaal niet op de saaie en stijve Johnny. Daarnaast heeft Ronny ook nog eens dezelfde passie voor opera als Loretta. Hoe zal dit aflopen?

zaterdag 14 oktober

22:40 NPO2- Im Labeyrinth des Schweigens (2014)

Genre: drama, historie. Regisseur: Giulio Ricciarelli. Met o.a. Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht en Johannes Krisch.

Het verhaal speelt zich af in 1985. De tweede wereldoorlog is voorbij en de wereld is in herstel, maar niemand is de oorlog vergeten. Wanneer een journalist een leraar herkent als voormalig bewaker van auschwitz wilt hij eigenlijk aangifte doen, maar van niemand mag hij dit, want de schaamte van de oorlog is al groot genoeg. De enige die naar de jonge journalist wilt luisteren is de jonge officier van justitie: Johan Radmann. Hij neemt de zaak aan en merkt al snel dat veel mensen net doen alsof de oorlog nooit gebeurt is.

Lees verder