De GiF tv-gids van week 7

De GiF tv-gids van week 7

Deze week hebben we weer de leukste films uit het lineaire tv aanbod op een rij gezet. In aanloop naar de Oscars toe is er op donderdag weer een aantal ‘award-winning’ films te zien. En verder is het veel drama wat er te bekijken is. Beetje vreemd voor de week van Valentijn. Maar dat wordt gelukkig goedgemaakt door Crazy, Stupid, Love op dinsdag (Valentijnsdag).

Maandag 13 februari:

20:30 NET5 – The Green Mile (1999)

Genre: Drama. Met Tom Hanks, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Micheal Jeter

Nu Paul Edgecomb zijn dagen in een bejaardentehuis slijt, blikt hij terug op zijn leven als cipier. Jarenlang was hij het hoofd van de afdeling terdoodveroordeelden in de gevangenis van Cold Mountain. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Paul een bijzondere band met John Coffey, een gevangene die over een bovennatuurlijke gave beschikte. Deze zachtmoedige reus werd veroordeeld voor de verkrachting van en de moord op twee kleine meisjes en zou van grote invloed zijn op Pauls verdere leven.

Dinsdag 14 februari

22.00 NET5 – Crazy, Stupid, Love (2011)

Genre: Romantische komedie. Met Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Analeigh Tipton

Cal Weavers leven stort in wanneer zijn vrouw Emily de scheiding aanvraagt. Zijn vrije avonden besteedt hij mokkend en alleen aan de bar, tot player Jacob Palmer hem onder zijn hoede neemt. Om hem over zijn liefdesverdriet heen te helpen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes en dure kledij. Ondertussen worstelen Cals kinderen met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar niet je hart.

Donderdag 16 februari:

20.30  NET5 – The Theory of Everything (2014)

Genre: Drama. Met Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson, David Thewlis, Charlie Cox

De liefde tussen Stephen Hawking en Jane Wilde ontstaat in de jaren 60, aan de universiteit van Cambridge. Hawking werkt er aan een doctoraat, zijn vriendin studeert literatuur. Hawkings toekomstbeeld smelt als sneeuw voor de zon wanneer hij gediagnosticeerd wordt met ALS en bovendien nog maar twee jaar te leven heeft. Toch besluit hij te trouwen en moedig te strijden tegen de ongeneeslijke spierziekte.

Deze film was in 2015 genomineerd voor de Oscar voor Beste Film maar greep net naast de prijs. Wel won hoofdrolspeler Eddie Redmayne de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

23.05 NET5 – Slumdog Millionaire (2008)

Genre: Drama. Met Dev Patel, Saurabh Shukla, Freida Pinto, Anil Kapoor

Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, besluit mee te doen aan de Indiase versie van het programma Lotto Weekend Miljonairs. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen roepies te winnen. Maar voor hij de laatste vraag kan beantwoorden, wordt hij gearresteerd op verdenking van oplichting. De politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten. Wat volgt is een reis naar het verleden van Jamal en alles wat hij heeft moeten doorstaan om aan de spelshow mee te kunnen doen.

Dev Patel en Freida Pinto in Slumdog Millionaire (2008)
Dev Patel en Freida Pinto in Slumdog Millionaire (2008)

Deze film won maar liefst acht Oscars in 2008 waaronder die van Beste Film.

Vrijdag 17 februari:

21.30 NPO 3 – Garden State (2004)

Genre: Romantische Komedie. Met Zach Braff, Natalie Portman, Ian Holm, Peter Sarsgaard, Alex Burns

Tweederangs televisieacteur Andrew Largeman keert na het overlijden van zijn moeder terug naar zijn geboortestad waar hij al negen jaar niet meer geweest was. Hij ziet al zijn oude kameraden weer, maar ontwijkt zijn vader, een psychiater met wie hij al jaren een moeizame relatie heeft. Door een wending van het lot ontmoet Andrew de eigenzinnige, gevoelige Samantha. Dankzij haar krijgt hij een andere kijk op het leven en durft hij eindelijk weer zijn hart te openen.

22.05 CANVAS – Her (2013)

Genre: Drama. Met Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Scarlett Johansson, Chriss Pratt

Los Angeles anno 2025. De introverte Theodore Twombly verdient zijn brood met het schrijven van persoonlijke brieven voor andere mensen in opdracht van het bedrijf BeautifulHandwrittenletters.com. Ondertussen probeert hij over de breuk met zijn vrouw Catherine heen te komen. Op een dag raakt Theodore geïntrigeerd door een geavanceerd computersysteem, dat een eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Zo ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem.

Zaterdag 18 februari:

20.25 SBS 6 –  Verschrikkelijke Ikke 2 (2013)

Genre: Kinderen. Met stemmen van Jon van Eerd, Kim van Kooten, Javier Guzman, Frank Lammers, Beau van Erven Dorens

Superschurk Gru is terug. Hij heeft een leven vol misdaad achter zich gelaten om voor zijn drie dochters te zorgen. De zaken nemen een onverwachte wending wanneer hij wordt benaderd door een supergeheime organisatie die wereldwijd schurken opspoort. Samen met zijn nieuwe partner Lucy Wilde beginnen Gru en de Minions aan een onvoorspelbaar en onvergetelijk avontuur.

Despicable Me 2 (2013) @ Universal Pictures
Despicable Me 2 (2013) @ Universal Pictures

23.35 NPO 2 – NO (2012)

Genre: Drama. Met Gael Garcia Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Nestor Cantillana.

Chili, 1988. De Chileense dictator Augusto Pinochet organiseert onder politieke druk uit het buitenland een referendum. De tegenstanders van Pinochet krijgen dagelijks vijftien minuten zendtijd op de nationale televisie om hun boodschap over te brengen. Voor deze campagne doen ze beroep op de jonge en briljante reclamemaker René Saavedra.

Zondag 19 februari:

20.00 NET5 – The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Genre: Drama. Met Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond, Elias Koteas, Jacob Tolano.

Bij de geboorte van Benjamin Button in 1918 wordt al snel duidelijk dat hij  anders is dan anderen. Zijn babylichaam heeft de fysieke conditie van een man van achterin de tachtig die elk moment kan sterven. Vervolgens wordt hij met de dag jonger. Op 50-jarige leeftijd wordt Benjamin verliefd op de 30-jarige Daisy.

Foto boven artikel: Ryan Gosling & Emma Stone in Crazy, Stupid, Love. @ 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.

Bron: tvgids.tv

Lees verder