Hallo Hollywoof afl 2
Hallo Hollywoof afl 2

De Golden Globes een militaire missie. Hallo Hollywood afl.2

Begin januari worden in Los Angeles de Golden Globes uitgereikt. Ik was er twee keer bij en stond aan de rode loper terwijl Scarlett Johansson, George Clooney, Beyoncé en Drew Barrymore passeerden. Dat is minder glamorous dan het lijkt. Want ook de grootste sterren staan vaak lange tijd te wachten tot ze door hun publicist naar de juiste cameraploeg worden geloodst. Vervolgens moeten ze vijftig keer achter elkaar dezelfde vragen beantwoorden. Wat heb je aan? Wat verwacht je van de avond…?

Militaire missie

Via de Hollywood Foreign Press Association heb ik een perskaart kunnen regelen. De dag ervoor neem ik al even een kijkje bij de repetities, waar celebs in hun gewone kloffie hun presentaties repeteren. Grappig om te zien dat Leonardo DiCaprio de eerste keer ook gewoon over de tekst op de autocue struikelt. Terwijl op de avond zelf de woorden foutloos uit zijn mond rollen. De organisatie heeft de precisie van een militaire missie. Voor ieder detail is een draaiboek en op alle stoelen staan grote foto’s van de acteurs om niets aan het toeval over te laten.

Having the best conversation. #goldenglobes

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

Kijkje in de ballroom

img_4655
George Clooney en Jill

De awardshow volg ik vanuit de persruimte, waar winnaars als George Clooney, Meryl Streep en Reese Witherspoon één voor één binnen druppelden met hun beeldjes. Het wordt pas echt interessant als mijn Vlaamse collega Sylvia en ik een kijkje mogen nemen in de ballroom van het Beverly Hilton. Dé plek waar het allemaal gebeurt. Tussen de ellenlange commercial breaks door zien we acteurs met elkaar mengen. Eigenlijk is het net één grote schoolreünie, want iedereen heeft wel een keer met elkaar op de set gestaan.

Proosten met Brad

brad
Jill, Brad Pitt en collega journalist Sylvia

In de bar bestellen we champagne met Brad Pitt -nou ja, hij staat toevallig naast ons te bestellen, maar dat is een detail. Proost Brad! Collega Sylvia raakt aan de praat met (wijlen) Prince, die meteen een heel gesprek over de Jehova’s begint. Ik moet nog steeds lachen om haar reactie: ‘Dus voortaan moet ik niet meer de deur dichtsmijten als ze ervoor staan?’. Verderop zijn Brad en Angelina (toen nog bij elkaar) druk in gesprek met Cate Blanchett, Sacha Baron Cohen en Isla Fisher. En bij de wc’s worstelt Eva Longoria met haar jurk; gelukkig schiet Drew Barrymore meteen te hulp.

Showpony Paris

Het echte hoogtepunt zijn echter de after party’s die na de uitreiking op verschillende locaties door het hotel worden gehouden. Kosten nog moeite zijn gespaard om ieder feestje zo luxe mogelijk aan te kleden en de gratis champagne vloeit rijkelijk. Hier zijn ook de showpony’s, die vooral komen om gezien te worden. Een van top tot teen in roze gehulde vrouw met bijpassende roze geverfde hond. Maar ook Paris Hilton, die op wel drie verschillende rode lopers voorbij paradeert. Misschien hoopte ze toen nog op die ene grote filmrol die nooit kwam.

Dansende Darcy

Je zou denken dat deze feestjes de bekendste dj’s hebben, maar de band die op de populairste InStyle-party speelt, zou niet misstaan in de film The Wedding Singer.

Ook interessant

Hallo Hollywood aflevering 1

Mag ik je koffer dragen? Hallo Hollywood afl.1

De meeste sterren trekken zich terug in een hoekje om bij te praten met collega’s en wellicht nieuwe filmdeals te sluiten. Colin Firth en zijn vrouw Livia zijn echter niet van de dansvloer weg te slaan. Terwijl Mr. Darcy swingt op I Will Survive, hakt de jetlag er bij ons in en vertrekken we naar ons iets minder chique hotel. Helaas gaat de goodie bag gevuld met coupons voor beautybehandelingen, luxe reizen en dure sieraden aan onze neus voorbij… die is alleen voor de échte celebs!

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Deze keer aflevering 2.

Lees verder