De ijskoude trailer voor Game of Thrones S7 #trailertip

Yes! Het is lente, de zon is eindelijk daar en de vogels fluiten. Terwijl wij genieten van het warme weer bereiden onze favoriete personages zich echter voor op de strijd van hun leven. 16 juli begint seizoen zeven van Game of Thrones. Er is in de ‘seven kingdoms’ absoluut geen spraken van zon. Winter is coming, en de whitewalkers ook. Na zes seizoenen van moord, verraad, overspel en liefde zijn er nog maar een paar grote spelers over voor ‘the iron throne’.

De wraak van de whitewalkers

Cersei (Lena Headey), Jon Snow (Kit Harington), and Daenerys (Emilia Clarke), lopen allemaal door een gang om vervolgens plaats te nemen in hun troon. Cersei, na haar epische scene aan het einde van seizoen zes, neemt plaats op de beroemde ‘iron throne’. Daenerys lijkt plaats te nemen in Dragonstone, de plek van de koning uit het eerste seizoen voordat hij de iron throne betrad. Dragonstone was daarvoor in handen van haar eigen familie.

De trailer hint dat er een vierde sterke speler in het spel is. Als Cersei haar adem uitblaast, is deze blauw van de kou. Het oog van ‘The Night’s King’ kijkt op alle drie neer. Het leger van de whitewalkers komt eraan. Zullen Cersei, Jon en Danny ze kunnen verslaan? Je zou toch denken dat Daenerys ze makkelijk aan kan met haar draken. Samenwerken zullen die drie waarschijnlijk niet. Maar als je goed luistert naar de trailer muziek, hoor je dat ‘in love and fear and hate and tears’ ze toch hun geschillen beter neer moeten leggen.

Vergeet niet…de Night’s King kan de doden weer tot leven wekken. IJsdraken, iemand?

Vond je het nummer onder de trailer leuk? Dan zou het je misschien verrassen hoe het nummer echt klinkt. Het lied uit 1989 is namelijk een heel vrolijk indie-brit-pop nummer.

Niets is wat het lijkt in Game of Thrones. De serie is in Nederland verkrijgbaar via Ziggo.

Afbeelding: Game of Thrones (Richard Brake als the Night’s King) © HBO

Lees verder