films om te kijken met een date
films om te kijken met een date

De leukste films om te kijken met een date of je lief

Het is vandaag ‘International Cuddle-Up Day’ en wat is er lekkerder dan met je wederhelft onder een dekentje te kruipen en… een film te kijken! Toch is het kiezen van een film vaak mission impossible en is het geen gek verschijnsel als jij en je liefde er nooit uit komen. Jij wilt romantisch of in ieder geval met een aantrekkelijk persoon om naar te kijken, hij liever een actiefilm met veel bloed en zo min mogelijk dialoog en verhaal. Worry no more. Jullie hoeven alleen nog maar een keuze te maken in genre en of het binnen blijven of een avondje uit wordt.

L’amour dans le cinéma

Geniet van een avondje uit, maar schroom niet voor een flinke dosis PDA (Public Display of Affection). Deze dag is speciaal gemaakt om tegen elkaar aan te kruipen. Wist je trouwens dat knuffelen helpt tegen stress, angst, en een hoge bloeddruk? Mocht je nog steeds je bedenkingen hebben om publiekelijk je liefde te tonen; het is ook nog eens donker. Weg met die smoesjes.

Avontuur: Passengers

Op een reis door de ruimte en onderweg naar een nieuwe woonplaats, worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt.

Romantiek en Sci-Fi; best of both worlds.

Bioscopen en tijden vind je hier.

Komedie: Why Him?

Tijdens de feestdagen gaat Ned (Bryan Cranston), een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit.

WARNING! Mocht jouw relatie met de schoonouders (nog) niet echt “je van het” zijn, dan adviseren we je deze over te slaan. Zou jammer zijn als jullie de bioscoop verlaten met ruzie.

Klik hier om te zien waar en wanneer deze film draait.

Romantiek: Soof 2

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar.

Scheiden lijkt misschien niet het beste onderwerp voor een film met een date. Maar Soof 2 bevat wel degelijk een flinke dosis romantiek en is door zijn humor ook zeker geschikt voor de mannelijke helft van de bevolking.

Bioscopen en tijden vind je hier.

Thriller: Nocturnal Animals

Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat een aantal duistere ontdekkingen over elkaar doet. Amy Adams speelt Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer).

Ondanks dat het stel gescheiden is, blijft hij voor haar vechten en spat de romantiek van het scherm. De film heeft nogal wat schrikmomenten waardoor je bijna automatisch dicht naar de buurman/vrouw kruipt. Check hier ons uitgebreide verslag over deze film.

Klik hier voor bioscopen waar je deze film kunt zien.

Met (Tele)Romeo Televisie kijken

Het televisiekijken is weer helemaal terug. Tenminste, vandaag wel. Wachten totdat de film begint en kletsen (en knuffelen) tijdens de reclame heeft toch wel iets van sfeer. Een vertrouwd gevoel dat je doet denken aan vroeger. Kan het nog beter?

Drama: Birdman (2014)→ 22:00 op CANVAS

Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, maar nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway.

Horror: A Nightmare on Elm Street (2010) → 22:30 op SBS9

Nadat de conciërge van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley) door een groep boze ouders levend verbrand wordt, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Een horrorklassieker, met een piepjonge Johnny Depp.

Het knuffel-gehalte gaat door het plafond met deze film. Wellicht zie je niets van de film, maar verstop je je hoofd in zijn borstkas. Ook prima.

Netflix en Kroel

De honderden films op Netflix draaien soms voor je ogen en het hele systeem achter “Beste keuzes voor jou” is ook niet helemaal betrouwbaar. Misdaad, nieuwe releases, internationale tv-drama’s; maar wat zijn de goede knuffelfilms?! Deze bijvoorbeeld:

Horror: The Shining (1980)

Over klassiekers gesproken. Jack Torrance wordt krankzinnig en terroriseert zijn vrouw en zoontje als ze in een verlaten en griezelig hotel gaan wonen tijdens de wintermaanden.

Komedie: The Hangover (2009)

Als drie vrienden eindelijk wakker worden na een wild vrijgezellenfeest, is hun beste vriend spoorloos verdwenen en hij is degene die in het huwelijksbootje stapt. Eentje voor een wat luchtigere sfeer deze avond.

Romantisch: Friends With Benefits (2011)

Deze relatieschuwe vrienden zijn alleen op zoek naar vrijblijvende seks. Maar romantiek overkomt je soms gewoon.

Actie: Ocean’s Eleven (2001)

Binnen 24 uur na zijn voorwaardelijke vrijlating is Danny Ocean al bezig met zijn volgende plan: het stelen van meer dan 150 miljoen dollar van drie casino’s.

Ik zeg George Clooney. Ik zeg Brad Pitt. Ik zeg Matt Damon. Jij zit wel goed. En het verhaal gaat over het beroven van een bank en Julia Roberts speelt ook mee.

Met dit uitgebreide kroel-entertainment-advies hopen we jullie op weg geholpen te hebben. Mocht je nou geen geliefde hebben, kijk dan lekker iets wat alleen jij leuk vindt. Deal? Deal. Knuffelse!

Volg Girls in Film op Facebook voor meer film- en seriegerelateerde tips.

Foto boven artikel: Passengers. Foto: Jaimie Trueblood – © 2016 Columbia Pictures Industries, Inc.

Bron: Pathe.nl en filmvandaag.nl

Lees verder