kijktips week 46
kijktips week 46

De leukste kijktips van week 46 #GiF’sCHOICE

Begin je week goed, met de beste acteurs en sterrencasts zoals Robert DeNiro, Colin Firth en Tom Hanks. En sluit de week af met  een leuke documentaire en een film over het in de huid kruipen van een ander. Je ziet bijvoorbeeld een totaal andere kant van de komediant Jim Carrey, wanneer hij in de rol van één van zijn voorbeelden kruipt. Ook Casey Affleck neemt een totaal andere gedaante aan in de bioscoop film: A Ghost Story.

maandag 13 november

22:15 uur SBS9 – Goodfellas (1990)

Bron: Warner Bros. Entertainment 1990

Genre: Misdaad | Regie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Joe Pesci, Ray Liotta, Lorraine Bracco, Paul Sorvino e.a.

Jimmy ‘The Gent’ Conway is de meest gewaardeerde gangster bij zijn collega’s. Ze kijken allemaal tegen hem op. En geen professional zonder een leerling, dit is ook bij het misdaadvak het geval. Jimmy neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem alles over het gangsterleven.

Bekijk de trailer hier.

woensdag 15 november

20:30 uur NET5 – Captain Philips (2013)

Bron: Columbia Pictures 2013

Genre: Drama | Regie: Paul Greengrass | Cast: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Ahmed Faysal, Mahat M. Ali e.a.

De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het verhaal volgt het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama dat vlak voor de Somalische kust wordt overvallen door piraten. De kapitein ‘Captain Philips’, neemt de taak van beschermer op zich en gaat de strijd aan met de piratenkapitein Muse.

Bekijk de trailer hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

donderdag 16 november

20:30 NET5 – Nanny McPhee (2005)

Genre: Familie, Fantasie | Regie: Kirk Jones | Cast: Emma Thompson, Colin Firth, Kelly Macdonald, Thomas Sangster, Eliza Bennett e.a.

Cedric Brown heeft een probleem. Nou ja, zeg maar zeven problemen. Hij moet namelijk voor zeven onhandelbare kinderen zorgen, omdat hij dit niet vol kan houden huurt hij verschillende nanny’s in. Stuk voor stuk nemen ze ontslag en Brown weet niet meer wat te doen. Maar dan komt de achttiende nanny, ook wel ‘Nanny McPhee’ in beeld. De kinderen denken haar ook weer weg te pesten, maar de nanny is een pittige tante en laat zich niet uit het veld slaan.

Bekijk de trailer hier.

In de bioscoop – A Ghost Story

Bron: A24

Genre: Drama, Romantiek | Regie: David Lowery | Cast: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr. e.a.

Het verhaal volgt twee geliefden in een huis. Plotseling sterft de man en wordt hij ‘wakker’ als een spook, compleet met een laken met geknipte gaten voor de ogen. Als deze gedaante ziet hij zijn rouwende vrouw en blijft hij aanwezig in het huis. Tijd verstrijkt, dingen veranderen, maar de man blijft ronddwalen in het huis.

Bekijk de trailer hier.

vrijdag 17 november

23:30 uur Eén-  The Cider House Rules (1999)

Bron: © 1999 – Miramax

Genre: Drama | Regie: Lasse Hallström | Cast: Tobey Maguire, Charlize Theron, Delroy Lindo, Michael Caine, Paul Rudd e.a.

Homer is een wees die al bijna heel zijn leven in het afgelegen weeshuis Saint Cloud in Maine woont. Hij werd nooit geadopteerd en is ondertussen uitgegroeid tot de favoriet van de directeur en dokter. Als favoriet leert hij verschillende kneepjes van het vak en is Homer al snel een ongediplomeerde dokter. Homer helpt dokter Larch met het verzorgen van achtergelaten kinderen en ongewenste baby’s, maar uit morele overwegingen weigert hij Larch te assisteren wanneer die abortussen uitvoert. Wanneer een jong koppel een beroep doet op de diensten van dokter Larch voor een abortus, besluit Homer daarna met hen mee te trekken in de hoop de wereld te zien.

Bekijk de trailer hier.

Netflix – Jim & Andy: The Great Beyond

Bron: Netflix

Genre: Netflix Original documentaire | Regie: Chris Smith | Cast: Peter Bonerz, Jim Carrey, Danny Devito e.a. |

Een behind-the-scenes kijk op hoe Jim Carrey in zijn rollen kroop. En zo de komediant Andy Kaufman voor de film Man on the Moon (1999) speelde.

Bekijk de trailer hier.

In dit artikel vind onze Netflix kijktips voor de tweede helft van november.

Netflix – Mudbound 

Bron: Netflix

Genre: Drama | Regie: Dee Rees | Cast: Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jamie McAllan, Jason Mitchell e.a.

In deze Netflix Original film volg je twee gezinnen in Mississippi. De twee hoofden van de familie, de mannen keren terug naar hun familie na de tweede wereldoorlog. Wanneer ze terug zijn moeten ze zien om te gaan met racisme en wennen aan het leven na de oorlog.

Bekijk de trailer hier.

zondag 19 november

22:55 uur Canvas – The adventures of Priscilla, queen of the desert (1994)

Bron: © 1994 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Genre: Tragikomedie | Regie: Stephan Elliot | Cast: Terence Stamp, Hugo Weaving, Guy Pearce, Bill Hunter, June Marie Bennett e.a.

Felicia, Mitzi en Bernadette zijn drie cabaretmeisjes uit Sydney die voor enkele optredens worden uitgenodigd in een hotel in Alice Springs, een stad in het hart van de Australische woestijn. Als vervoermiddel kiezen ze voor een in roze geschilderde bus, die ze Priscilla dopen. Omdat Priscilla het onderweg regelmatig laat afweten, worden de drie reizigers verplicht om hun tijd te doden in stoffige dorpjes en provincienesten waar hun aanwezigheid niet onopgemerkt blijft. Want deze drie passanten zijn geen gewone meisjes: Felicia en Mitzi zijn travestieten en Bernadette is een transseksueel.

Bekijk de trailer hier.

23:45 uur NPO2 – De Nieuwe wereld (2013)

Bron: © IJswater Films

Genre: Drama | Regie: Jaap van Heusden | Cast: Bianca Krijgsman, Issaka Sawadogo, Teun Stokkel, Janni Goslinga, Tjebbo Gerritsma e.a.

Mirte werkt als schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers bij de luchthaven. Door routine probeert ze haar verleden te ontkennen, maar door een ontmoeting met een man komt haar verleden weer opborrelen.

Bekijk de trailer hier.

Bron afbeelding boven artikel: A Ghost Story Universal Pictures

Lees verder