De leukste kijktips van week 1 #GiF’sCHOICE

Namens het team van GirlsinFilm wensen we jullie het allerbeste voor 2018! Dat het een mooi jaar mag worden met veel moois op tv, in de bioscoop en on demand. We beginnen de eerste week van het jaar goed met leuke Nederlandse zwijmelfilms waar je ook nog eens heel hard om kunt lachen. En Netflix heeft ook niet stilgezeten en zet voor ons gewoon alle seizoenen van zowel Friends als Weeds online. We kunnen zeker zeggen dat het jaar goed begint! En je weet wat ze zeggen: Een goed begin is het halve werk.

maandag 1 januari

1) Netflix – Lovesick (Seizoen 3) 

Underrated ComedyseriesGenre: Komedie, Romantiek | Regie: Tom Edge  | Cast: Johnny Flynn, Antonia Thomas, Daniel Ings e.a.

Een romantische komedie die zich afspeelt in Glasgow, waar Dylan krijgt te horen dat hij chlamydia heeft. Hij krijgt de taak om met ieder meisje met wie hij ooit het bed heeft gedeeld in contact te komen om het nieuws te vertellen.

Meer leuke komedies zoals Lovesick ontdekken, lees dan: 7x de meest underrated comedyseries van Netflix #GiFonTop

2) 20:30 RTL4 – Ja, Ik Wil! (2015)

Bron: imdb

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Kees van Nieuwkerk | Cast: Elise Schaap, Jeroen Spitzenberger, Viggo Waas, Thomas Cammaert, Thijs Römer e.a.

Een vrouw heeft moeite met relaties en krijgen in relaties wat ze wilt. Wanneer er een jonge man in haar leven komt ziet ze potentie, maar ze is zeker nog niet overtuigd.

Gewoon een lekkere, niet al teveel bij nadenken film voor een brakke dag. Met de heerlijke Elise Schaap. De trailer bekijk je hier.

3) Videoland – Grey’s Anatomy (Seizoen 1 t/m 13)

Op 19 februari komt het 14e seizoen van Grey’s Anatomy op  Net 5. En daarom zet Videoland de eerdere seizoenen van de successerie van Shonda Rhimes over de doktoren van het Seattle Grace Hospital opnieuw online.

dinsdag 2 januari

4) 11:10 NPO 3 – Niko en de vliegende brigade (2008) 

Bron: imdb

Genre: Animatie. | Regie: Michael Hegner en Kari Juusonen. |Cast: Tommi Korpela, Juha Veijonen, Vesa Vierikko e.a.

Het kleine rendiertje Niko heeft hoogtevrees, erg spijtig want hij droomt ervan om net zo hoog te vliegen als zijn vader. Omdat Niko vastberaden is om te vliegen krijgt hij de hulp van -niet een vliegend rendier-, maar een vliegende eekhoorn, Julius.

Één van de vele kinderfilms die deze week op tv te zie zijn. Alle kinderfilms vind je op tvgids.tv.  Hier vind je onze selectie kinderfilms in de bios en on demand. 

5) 20:30 RTL 7 – The Rainmaker (1997)

Bron: 2012 Getty Images

Genre: Misdaad, Drama, Thriller | Regie: Francis Ford Coppola | Cast: Matt Damon, Danny DeVito, Claire Danes e.a.

Een advocaat weet zich onder te dompelen in de wereld van fraude als hij een zaak toegewezen krijgt van een jongen die aan leukemie lijdt en terminaal is doordat zijn verzekeringsmaatschappij de kosten voor een beenmergtransplantatie niet wil dekken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Grisham. De trailer bekijk je hier.

 

woensdag 3 januari

6) 20:30 RTL4 – Mannenharten (2013)

Bron: Pief Weyman

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Mark de Cloe | Cast: Katja Herbers, Hadewych Minis, Barry Atsma e.a. 

Volg het liefdesleven van verschillende mannen in het hartje van Amsterdam.

donderdag 4 januari

7) In de bioscoop – The Greatest Showman

Bron: 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Genre: Muzikaal, Biografie | Regie: Michael Gracey | Cast:  Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya e.a. 

The Greatest Showman is een biopic over Phineas Taylor Bardum. Hij was politicus, zakenman en vooral bekend als de eerste grote ‘showman’ toen hij zijn circus Bardum & Bailey oprichtte. Hij verzamelde een groep ‘eigenaardige’ artiesten bij elkaar. Samen tourden ze onder de naam ‘The Greatest Show in the World’.

Lees ook onze trailertip over deze film.

vrijdag 5 januari

8) Netflix – Rotten (documentaire-serie) 

Bron: Netflix

Genre: Documentarie | Regie: – | Cast:

De documentaire neemt je mee naar de levensmiddelenbranche waar kleine boeren moeite hebben met hun hoofd boven water houden. Het enige wat telt is winst en om dit te bereiken gaan mensen erg ver.

9) 21.15 uur Canvas – Carol (2015)

Genre: Romantisch Drama | Regie: Todd Haynes| Cast: Cate Blanchett, Jake Lacy, Kyle Chandler, Rooney Mara, Sarah Paulson

Film over een meisje van in de 20 dat verlangt naar een ander leven en de elegante en rijke Carol ontmoet, die verstrikt zit in een liefdeloos huwelijk. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, die op weinig begrip kan rekenen. Gebaseerd op de roman ‘The Price of Salt’ (1952).

Ook te zien op zaterdag om 22.40 uur op Canvas.

zondag 7 januari

10) 20.00 uur RTL4 – The Wolf of Wallstreet (2013)

Mary Cybulski – © 2013 Paramount Pictures

Genre: Misdaaddrame | Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler

Jordan Belfort wil het maken als beurshandelaar op Wall Street en richt beleggingsmaatschappij Stratton Oakmont op. Het bedrijf wordt al snel bekend en berucht. Multimiljonairs Jordan en mede-oprichter Donnie gooien enorme sommen geld over de balk met hun excentrieke levensstijl vol drank, drugs en vrouwen.

Lees ook: Leonardo DiCaprio, een leven op het witte doek.

Bron afbeelding boven artikel: The Wolf of Wallstreet – © 2013 Paramount Pictures.

Lees verder