De leukste kijktips van week 43 #GiF’sChoice

Eindelijk is het er dan, we hoeven nog maar heel eventjes te wachten. Waarop? Het tweede seizoen van Stranger Things natuurlijk! Want vrijdag is het weer zover. Daarnaast starten we deze week met nog een langverwacht seizoen en kunnen we ook weer relaxen met een aantal fijne films.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste #kijktips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

maandag 23 oktober

22:00 Fox- The Walking Dead – seizoen 8

Genre: horror. Regisseur: Robert Kirkman. Met o.a. Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Jeffrey Dean Morgan, Melissa McBride en Chandler Riggs.

Bron: AMC – © AMC Film Holdings LLC

We beginnen dit seizoen goed, want de eerste aflevering van seizoen 8 van The Walking Dead is ook meteen de 100ste! Gefeliciteerd! We vervolgen het avontuur van Rick Grimes en zijn groep en kijken hoe ze in opstand gaat komen tegen de gevaarlijke Negan, terwijl ze ook nog eens een oogje moeten houden op de walkers (zombies) die ze elk moment willen aanvallen.

22:20 NPO1 – Het geheime dagboek van Hendrik Groen – seizoen 1 

Genre: drama, komedie. Regisseur: Martin van Waardenberg. Met o.a. Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en André van Duin.

In de serie en in het gelijknamige boek verenigen Hendrik Groen en enkele medebewoners zich in de Omanido-club: Oud Maar Niet Dood. Daarmee proberen ze zich te ontworstelen en in opstand te komen aan de dagelijkse sleur van het tehuis waar ze in moeten wonen. Met de tegendraadse club gaat hij alleen nog maar doen wat hij wilt en laten zien dat ze allemaal niet zo braaf zijn en al die gebeurtenissen en de waarheid over het tehuis. Dat schrijft Hendrik op in zijn dagboek.

‘Ik heb een jaar of tien voor mijn eigen demente moedertje gezorgd, die in een tehuis zat. Dan voerde ik haar of nam haar mee uit wandelen. Daar heb ik ook veel taferelen meegemaakt die zowel treurig als komisch tegelijk waren.’, zegt Martin van Waardenberg in een interview met VPRO.

dinsdag 24 oktober

20:30 RTL8 – Mona Lisa Smile (2003)

Genre: drama. Regisseur: Mike Newell. Met o.a. Julia Roberts, Kirsten Dunst en Julia Stiles.

Bron: Bob Marshak – © 2003 Columbia Pictur

Nu het zo koud is buiten en we het officieel herfstweer kunnen noemen, is Mona Lisa Smile zeker geschikt. Het verhaal speelt zich namelijk af in de herfst van 1953. We volgen Katherine, een lerares op één van de hoogste meisjesscholen met het meeste aanzien van de Verenigde Staten. Katherine geeft hier les in kunstgeschiedenis.

Haar collega’s zijn erg conservatief en zijn het dan ook veel gebieden niet eens met de nieuwe lerares. Katherine heeft een uitgesproken mening over kunst en de vrouw in de samenleving en ze spoort haar leerlingen dan ook aan om op te komen waar ze in geloven. Hiermee gaat Katherine tegen de normen en waarden van de conservatieve school in. Gaat dit nog goed komen? De naam Mona Lisa Smile refereert naar de lach van DaVinci’s beroemde model. Waarom lacht ze? En is ze wel gelukkig? met deze vragen krijgt niet alleen Katherine te maken, maar ook haar studenten.

Videoland – Knielen op een Bed Violen (2017)

Genre: drama. Regisseur: Ben Sombogaart. Met o.a. Marcel Hensema, Barry Atsma en Noortje Herlaar.

De film gaat over de jeugdliefdes Hans en Margje die samen een gelukkig leventje hebben op hun eigen kwekerij en is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Jan Siebelink. Hans is streng opgevoed en wanneer hij dan ook de prediker Jozef ontmoet, wordt zijn gelovige opvoeding weer wakker geschud. Hij raakt in ban van het geloof en hij is er dan ook van overtuigd dat hij na een ervaring diep in connectie staat met God. Het gelukkige leventje wordt verstoord door een obsessie en Hans glipt langzaam weg uit de realiteit.

donderdag 26 oktober

In de bioscoop – The Mountain Between Us (2017)

Genre: romantiek, drama, avontuur. thriller. Regisseur: Hany Abu-Assad. Met o.a. Kate Winslet, Idris Elba, Charlie Hunnam en Rosamund Pike.

Twee mensen die elkaar niet kennen besluiten na een vlucht die niet doorgaat, samen een klein vliegtuigje te pakken. Dit vliegtuigje komt alleen in de problemen en stort neer in de vrieskou. De twee vreemdelingen moeten samen zien te overleven.

Dit is niet de eerste keer dat Kate Winslet een power vrouw neerzet.  Benieuwd hoe Kate’s carrière zich heeft ontwikkeld? Lees dan: Kate Winslet: gaat voor ‘ballsy’ rollen (portret)

vrijdag 27 oktober

Netflix – Stranger Things (seizoen 2)

Genre: sciencefiction, avontuur. Regisseur: Matt en Ross Duffer. Met o.a. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona ryder en Caleb McLaughlin.

In seizoen twee van Stranger Things zien we het meisje Eleven niet meer kaal, maar met een grote bos krullen. Dat is al best een grote verandering op zich!  Maar we zijn natuurlijk nog benieuwder naar de andere nieuwe avonturen waar onze jonge helden weer in verstrikt raken. Gaan we meer zien van the upside down of heeft Eleven in het eerste seizoen de doorgang naar de dimensie voorgoed kunnen sluiten?

Videoland – No Offence – seizoen 1 en 2

Bron: © Channel 4

Genre: drama, komedie. Regisseur:  Catherine Morshead. Met o.a. Joanna Scanlan, Alexandra Roach, Elaine Cassidy en Will Mellor.

No Offence is een politieserie van de makers van Shameless. De serie volgt het politieteam van de Manchester Metropolitan Police, met aan het hoofd de keiharde commissaris Viv Dearing. Het team krijgt te maken met brandstichting, drugsbendes, neo-nazi’s en brute moordenaars in Manchester.

Videoland- The Last Elvis (2012)

 Genre: drama. Regisseur: Armando Bo. Met o.a. John McInery, Griselda Siciliani en Margarita López.

Carlos Gutierrez is overdag een lusteloze fabrieksarbeider, ’s nachts een ster in de glamoureuze wereld van celebrity-imitators in Buenos Aires. Zijn absolute geloof in zijn reïncarnatie van Elvis leidt echter tot de complete ontkenning van zijn eigen realiteit. Wanneer zijn ex-vrouw een ongeluk krijgt en hij plots voor zijn dochter Lisa Marie moet zorgen, is hij genoodzaakt zijn prioriteiten te herzien en moet hij proberen om een goede vader te zijn.

zaterdag 28 oktober

Netflix – Crazy Ex Girlfriend – seizoen 3, wekelijks een nieuwe aflevering

 Genre: komedie Regisseur: Rebecca Bunch. Met o.a. Rachel Bloom, Donna Lynne Champlin en Vincent Rodriguez III

Rebecca krijgt een goede baan aangeboden bij een advocatenkantoor, maar is ze op dit moment nu echt gelukkig? Na deze vraag moet ze al snel terugdenken aan een moment waar ze echt gelukkig was. Dit was op zomerkamp waar ze de knappe Josh leerde kennen. En wonder boven wonder loopt ze buiten haar kantoor tegen dezelfde Josh aan. Rebecca verhuist en wilt Josh zijn hart veroveren.

20:25 NPO3 – Silk Road

Genre: actie, thriller. Regisseur: Mark de Cloe Met o.a. Olivia Lonsdale, Gijs Blom en Jonas Smulder

Een meisje van twintig ontpopt zich via haar charismatische overbuurjongen tot succesvolle drugsdealer op Silk Road. Gaandeweg raakt ze steeds meer verstrikt in een kat-en-muisspel met de politie, criminelen en haar vriendje. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie? Haar gelukkige luxeleventje blijkt al snel complexer dan ze verwacht had.

Silk Road mini teaser 😎, 2017 (for the full trailer with subs, link in bio)

A post shared by Gijs Blom (@gijsblom) on

Bron afbeelding boven artikel: © 2016 Netflix 

Lees verder