kijktips van week 44
kijktips van week 44

De leukste kijktips van week 44 #GiF’sChoice

De kijktips van deze week zijn een mooie weerspiegeling van de zoektocht naar wat belangrijk is in het leven. Liefde, vrijheid, gelijke rechten, antwoord op levensvragen en liefst ook een beetje geld. Hieronder onze selectie uit het aanbod op televisie, nieuw in de bioscoop en nieuw on demand.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste #kijktips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

maandag 30 oktober

Ziggo Movies en Series XL – Chaussee d’ Amour (2016-)

Genre: dramaserie. Regisseurs: Pieter Van Hees en Frank Devos. Met o.a. Tiny Bertels, Ruth Becquart, Renée Fokker, Adrian Sack, Naomi Velissariou, Josse De Pauw, Bess Limani en Evelien Bosmans.

De serie Chaussee d’ Amour is een drama die gaat over de echte waarde van de betaalde liefde. In de serie zien we dat Sylvia’s huwelijk instort en dat ze verdrinkt in de schulden. Hierdoor wordt ze gedwongen om boven een bordeel te gaan wonen samen met haar kinderen. Op een dag wordt er een lichaam gevonden op de beroemde prostitutieroute en zie je een enorme verandering in de buurt en in Sylvia’s leven.

20:30 uur RTL8 – My Best Friends Wedding (1997)

Genre: romantiek, komedie. Regisseur: P.J Hogan. Met o.a. Julia Roberts, Cameron Diaz, Dermot Mulroney, Rupert Everett en M. Emmet Walsh.

Bron: TriStar Pictures – © 1997

Michael en Julianne zijn beste vrienden en hun levens lopen voorspoedig. Al helemaal voor Michael want hij vertelt aan Julianne dat hij binnenkort gaat trouwen met Kimberly. Julianne is hier minder blij mee, omdat ze al snel merkt dat ze meer voelt voor Michael dan ze had gedacht. Deze gevoelens durft Julianne alleen niet te uiten naar Michael, omdat ze bang is om de mooie vriendschap tussen hun te verpesten.

Hoewel het niet de beste film is van Julia Roberts, is het toch één van onze favorieten. Ben je benieuwd naar onze andere favorieten? Lees dan: Onze 8 favoriete Julia Roberts films #kijktips.

dinsdag 31 oktober

20:30 uur RTL5 – App (2013)

Genre: thriller. Regisseur: Bobby Boermans. Met o.a. Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Matthijs Bakhuyzen.

De aan sociale media verslaafde studente Anna krijgt via een mysterieuze app op haar smartphone antwoorden op al haar vragen.

Lees ook ons interview met de regisseur Bobby Boermans: Van interactief tot 4DX: interview met regisseur Bobby Boermans. 

20:30 uur RTL7 – Now You See Me (2013)

Genre: thriller. Regisseur: Louis Leterrier. Met o.a. Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Woody Harrelson en Isla Fisher.

Vier illusionisten halen tijdens hun show in Las Vegas een enorme stunt uit: in het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers. Wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare roof. FBI-agent Dylan probeert de goochelaars te ontmaskeren.

Bron: 2013 Summit Entertainment.

woensdag 1 november

20:30 uur RTL5 – 27 Dresses (2008)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Anna Fletcher. Met o.a. Katherine Heigl, James Marsden, Edward Burns, Brian Kerwin, Malin Akerman.

Jane is al van jongs af aan dol op trouwfeesten. Ze is dan ook maar liefst 27 keer een bruidsmeisje geweest en ze heeft dan ook 27 jurken in haar kast hangen. Zelf is Jane niet getrouwd, maar heeft ze wel iemand in gedachte. Haar baas, George. Jane durft hier alleen voor een lange tijd niet voor uit te komen en wanneer ze dit wel wilt doen, komt Tess het jongere zusje op bezoek. Tess en George worden een item en George vraagt het jonge zusje zelfs ten huwelijk. Als klap op de vuurpijl vraagt Tess ook nog eens aan Jane of ze haar bruidsmeisje wilt zijn. Terwijl Jane’s leven een klein beetje in lijkt te storten, ontmoet ze Kevin. Hij is een journalist bij een huwelijkskrant en hij wilt een stuk schrijven over Jane ‘ het eeuwige bruidsmeisje’.

donderdag 2 november

In de bioscoop – Oude Liefde

Genre: drama. Regisseur: Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Halina Reijn, Gene Bervoets, Eva van der Gucht en Beppie Melissen.

Het overlijden van hun zoon brengt de twee gescheiden zestiger weer bij elkaar. Ze zoeken troost bij elkaar en vinden al snel weer de liefde bij elkaar terug. Ze willen de relatie geheim houden voor familie, maar dit zorgt al snel voor problemen.

vrijdag 3 november

Videoland – The Handmaid’s Tale

Genre: dramaserie. Regisseur: Reed Morano Met o.a. Elisabeth Moss, Serena Joy, Yvonne Strahovski en Alexis Bledel.

De grote Emmy-winnaar van dit jaar The Handmaid’s Tale beschrijft het leven in de Republiek Gilead, tot voor kort de Verenigde Staten van Amerika. In deze republiek staat voortplanting zo centraal dat je het eigenlijk wel een obsessie kunt noemen. Door milieuvervuiling zijn bijna alle vrouwen onvruchtbaar en vrouwen die wel vruchtbaar zijn worden seksslavin. Wie een kind op aarde brengt, moet het afstaan aan de onvruchtbare vrouwen van de heersers. June is één van deze seksslavinnen. Voordat ze gevangen genomen werd, is ze haar man en kind kwijtgeraakt en nu probeert ze haar dochter weer terug te vinden.

Netflix – Alias Grace

Genre: biografie, drama, misdaad. Regisseur: Marry Harron. Met o.a.  David Cronenberg, Zachary Levi, Kerr Logan en Anna Paquin. 

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1840 van Grace Marks. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die is veroordeeld voor moord op haar werkgever en zijn schoonmaakster. Als gevolg van deze moorden zit Grace al 15 jaar in de gevangenis en lijdt ze aan geheugenverlies. Grace kan zich niks meer herinneren van de moorden en een dokter wilt dit uitzoeken en haar helpen om uit te vinden of de jonge vrouw echt wel de moorden heeft gepleegd.

Meer Netflix kijktips voor november vind je hier.

zaterdag 4 november

20:00 uur Veronica – The Usual Suspects (1995)

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Bryan Singer. Met o.a. Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Spacey, Kevin Pollak.

Bron: © 1995 – MGM, Inc.

Vijf criminelen worden door de politie opgepakt, omdat ze verdacht worden van een grote diefstal. Door gebrek aan bewijs wordt de groep weer vrijgelaten. Na deze gebeurtenis zien we zes weken laten een ontploffing en een getuige die wordt verhoord door een rechercheur. In deze getuigenis vertelt Verbal Klint wat hij tot nu toe allemaal meegemaakt heeft tot aan de ontploffing.

zondag 5 november

21:30 RTL4  en op Videoland –Loch Ness

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Brian Kelly. Met o.a. Laura Fraser, Siobhan Finneran, Don Gilet, John Sessions en Jack Bannon.

Pianoleraar Niall Swift ligt aan de oevers van het Schotse Loch Ness dood onder aan een klif, enkele uren nadat hij is ontslagen door dokter Simon Marr. Is het zelfmoord of heeft iemand met opzet deze man van een klip geworpen? Ondertussen wordt een menselijk hart gevonden, bij enkele dierlijke botten die een groepje studenten als grap heeft neergelegd om het lijk van het Loch Ness-monster na te maken. Wanneer het team van DS Annie Redford zich realiseert dat er mogelijk een seriemoordenaar aan het werk is, wordt DCI Lauren Quigley aangewezen om het onderzoek te leiden.

 Bron afbeelding boven artikel: The Handmaid’s Tale 2016 Hulu

Lees verder