De leukste kijktips van week 42 #GiF’sChoice

Vanaf deze week tippen we niet alleen de leukste films die je op tv kunt zien. We hebben onze kijktips uitgebreid met de leukste films en series die nieuw te zien zijn in de bioscoop of on demand. Hieronder ‘GiF’s Choice’ voor week 42.

maandag 16 oktober:

ZIGGO on demand – Soof 2 (2016)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Esmé Lammers Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Achmed Akkabi, Dan Karaty, Daan Schuurmans en Anneke Blok.

Soof en Kasper hebben er genoeg van en maken samen de keuze om uit elkaar te gaan. Nou ja, eigenlijk wilt Kasper dit en probeert Soof er met een positieve blik ertegenaan te kijken nu ze toch al de rust in haar drukke leven kwijt is. Naast een scheiding kampt Soof met haar tieners, de nieuwe liefde van Kasper en haar inspiratieloze Kooksoof. In dit rommeltje komt echter toch structuur nadat Soof zich herpakt na een ontmoeting met Jim Cole en de knappe chef, Bauke. Bauke ziet Soof zoals de vrouw die ze is, maar gooit ook alle structuur weer in de soep.

Vanaf 24 november kunnen we Soof weer volgen in het gloednieuwe avontuur in Soof: Een nieuw begin. De trailer bekijk je hier.

KIJK OOK: Voor onze online talkshow dronk Pip Pellens een wijntje met Anneke Blok

woensdag 18 oktober:

20:30 RTL5 – Mannenharten (2013)

Genre: romantiek, komedie. Regisseur: Mark de Cloe Met o.a. Barry Atsma, Katja Herbers, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger, Teun Kuilboer en Hadewych Minis.

Wie loopt zijn hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door de sportschool leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim, die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura. Zijn beste vriend Wouter, die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole voor zich te kunnen houden. De verlegen Niels, die in de net gescheiden Susanne een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Maar ook womanizer Dennis die plots geen modellen, maar de succesvolle volkszanger Roy naast zich moet dulden. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen.

donderdag 19 oktober:

IN DE BIOS – Daphne (2017)

Genre: komedie, drama. Regisseur: Peter Mackie Burns. Met o.a. Emily Beecham, Geraldine James en Tom Vaughan-Lawlor.

De film gaat over een 31-jarige vrouw die leeft in het hartje van Londen. Net zoals de stad nooit slaapt, slaapt Daphne ook niet. Drukke dagen met vrienden, minnaars, vreemdelingen. Dit alles als afleiding van het gevoel dat Daphne haar leven vast lijkt te lopen. Wat moet je doen als je tegelijkertijd te jong en te oud bent? Deze vraag blijft maar in haar hoofd rondspoken, totdat er op een nacht iets gebeurt waardoor ze even geen tijd heeft om zich hier druk over te maken.

Girls in Film geeft 3×2 vrijkaarten weg voor deze herkenbare film. Klik hier om kans te maken. (deelnemen kan tot uiterlijk 18 oktober)

IN DE BIOS – Home Again (2017)

Genre: komedie, drama, romantiek. Regisseur: Hallie Meyers-Shyer Met o.a. Reese Whiterspoon, Lake Bell en Michael Sheen.

Alice is onlangs gescheiden en besluit samen met haar twee dochters terug te keren naar Los Angeles. Tijdens een avondje uit op haar 40e verjaardag ontmoet ze drie aspirant filmmakers die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. Alice gaat ermee akkoord om de jongens tijdelijk in haar gastenverblijf te laten wonen. De regeling blijkt echter anders uit te pakken als haar ex-man plots weer opduikt.

IN DE BIOS – Weg van Jou (2017)

Genre: romantiek, komedie. Regisseur: Jelle de Jonge. Met o.a. Katja Herbers, Elise Schaap en Maarten Heijmans.

Bron: Dutch FilmWorks

De stadse Evi wordt met tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Ze kan niet weigeren aangezien haar carrière aan deze stille regio gebonden zit. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Het blijkt allemaal erg moeizaam te gaan en de situatie wordt nog erger als Evi voor een keuze komt te staan. Kiest ze voor haar vriend in Rotterdam of voor schipper Stijn?

Benieuwd naar de favoriete films en series van Katja Herbers? Lees dan nu: De favoriete films en series van Katja Herbers. 

vrijdag 20 oktober:

21:15 CANVAS – Lore (2012)

Genre: thriller Regisseur: Cate Shortland. Met o.a. Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Kai-Peter Malina, Mike Weidner en Ursina Lardi.

De film speelt zich af in het voorjaar van 1945, waar we het meisje Lore volgen. Lore wordt alleen achtergelaten wanneer haar ouders opgepakt worden door geallieerden. Hierdoor wordt ze gedwongen om samen met haar broertjes en zusjes te vluchten naar een veilig onderkomen. Tijdens deze reis ontmoet ze Thomas, een jonge joodse vluchteling. Lore heeft geleerd om Joden niet te vertrouwen en is dan ook aan het twijfelen bij Thomas. Thomas blijkt een andere jongen dan hoe ze gehoord heeft hoe Joden zijn. Weet ze haar innerlijke strijd en verlangens te bedwingen of geeft ze zich er toch aan over?

NETFLIX – One Of Us (2017)

Genre: documentaire, religieus. Regisseurs: Heidi Ewing en Rachel Grady. Met o.a. Etty, Chani Getter en Luzer Twersky.

De intense documentaire volgt de strikte wereld van het Chassidisch jodendom en drie personen die uit deze religieuze gemeenschap willen stappen. De gevolgen hiervan zijn alleen erg groot en de personen krijgen te maken met verlating.

Meer Netflix kijktips voor oktober vind je hier.  

ZIGGO on demand- La La Land (2016)

Genre: romantiek, muziek, dans, komedie Regisseur: Damien Chazelle Met o.a. Ryan Gosling, Emma Stone en John Legend.

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die erg dicht bij elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen verscheurd dreigen te worden.

Van deze film krijg je nooit genoeg…..

Wil je op de hoogte blijven van meer #kijktips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

zaterdag 21 oktober:

22:40 NPO2 – My Old Lady (2014)

Genre: komedie, romantiek. Regisseur: Israel Horovitz Met o.a Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Dominique Pinon en Noémie Lvovsky.

Bron:© 2014 – Cohen Media Group

Mathias verhuist na het overlijden van zijn vader van New York naar een appartement in Parijs. Hij denkt hier alleen te wonen, maar dit is niet zo. De oudere Mathilde en haar dochter hebben het pand in hun recht en Mathias moet hun ook nog eens van een leefloon voorzien. Zonder huis en geld is Mathias gedwongen bij de twee vrouwen te wonen, maar daarmee is het leefloon nog niet betaald.

VIDEOLAND – Babylon Berlin (2017-)

Genre: Misdaad Regisseur: Henk Handloegten Met o.a. Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch en Waléra Kanischtscheff .

Babylon Berlin is de duurste Duitstalige serie ooit gemaakt (40 miljoen voor 16 afleveringen!), dus daar mag je wel wat van verwachten. De serie is gebaseerd op de bestsellers van Volker Kutscher en speelt zich af in de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt de Duitse detective Gereon Rath die naar Berlijn wordt gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub die door de Russische maffia wordt beheerd. De trailer hieronder belooft veel goeds!

Vanaf 14 oktober – elke zaterdag een nieuwe aflevering

zondag 22 oktober:

22:15 NET5 – The Island (2005)

Genre: sciencefiction, actie. Regisseur: Michael Bay. Met o.a. Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Steve Buscemi en Sean Bean.

Bron: © TM &2005 DreamWorks Productions

Lincoln Six Echo is een inwoner van een schijnbaar utopische,maar uiterst gecontroleerde wereld. Zoals alle inwoners hoopt hij uitgekozen te worden om naar The Island te mogen gaan, een plek die wordt voorgesteld als het laatste stukje paradijs op aarde. Op een dag doet hij de vreselijke ontdekking dat zijn bestaan een leugen is en dat hij eigenlijk dood meer waarde heeft dan levend.

Samen met zijn medebewoner, Jordan Two-Delta, ontsnapt Lincoln naar de buitenwereld die hij nooit heeft gekend. Hier worden ze meedogenloos achterna gezeten door de organisatie waarvan ze ooit deel uitmaakten. Zal het Lincoln en Jordan lukken om in deze wanhopige race hun eigen levens te redden?

LEES OOK: ons interview met hoofdrolspeelster Scarlett Johansson: Scarlett Johansson ‘ Ik vind mezelf eerder een grijze muis.’

Foto boven artikel: Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

 

Lees verder