leukste musicals sinds de jaren 90
leukste musicals sinds de jaren 90

De leukste musicals sinds de jaren 90

Zoals beloofd deze week een lijstje met de vijf beste musicals sinds de jaren 90. In dit tijdperk is de keuze toch wat beperkter dan het voorgaande. Dat maakt het samenstellen van het lijstje in ieder geval een stukje eenvoudiger.

Hier zijn in elk geval de in onze ogen leukste musicals oftewel muzikale films van de jaren 90.

1. Moulin Rouge (2001)

Echt een heerlijke soundtrack en mijn persoonlijke favoriet als het op de liedjes aan komt. Vooral de ‘Elephant Love Medley’, met alle bekende songs erin verwerkt. Maar de onderstaande ‘Diamonds are a Girls Best Friend’ scène is ook fijn en een geweldige introductie van Nicole Kidman in de film.

Te zien via o.a. Pathé Thuis.

2. Chicago (2002)

Deze musical wist maar liefst dertien (!) Oscarnominaties binnen te slepen en ging met zes beeldjes naar huis, waaronder die voor ‘Beste Film’. Tevens won Chicago in de categorieën Art Direction en Kostuum, wat je misschien niet verbaasd als je de film zelf of in ieder geval onderstaande trailer gezien hebt:

Te bestellen via o.a. Bol.com

3. Les Misérables (2012)

Ook deze nieuwe versie van een musicalklassieker is zeker de moeite waard. De film is wel behoorlijk zwaar vergeleken met de andere films uit dit lijstje, maar prachtig gemaakt. Zie hier een aantal stukjes van de verschillende liedjes:

Te zien via o.a. Netflix.

4. Mamma Mia (2008)

De film is erg zoetsappig, het verhaal is een beetje apart en je moet wel van ABBA houden, maar dan is het toch best leuk vermaak.  Meryl Streep werd overigens voor de rol gevraagd omdat ze zeven jaar daarvoor een fanbrief had gestuurd aan de cast van de originele theatermusical. Ze vond de musical helemaal geweldig en aarzelde ook niet om de rol in de film aan te nemen.

Via o.a. Youtube en Pathé Thuis te huur.

 5. La La Land (2016)

Leuke maar ook originele film, die al veel prijzen heeft gewonnen (zie ook onze tip) en niet zo zoetsappig als de trailer doet vermoeden. Dit nummer, ‘City of Stars’ door Ryan Gosling, ga je in ieder geval niet meer uit je hoofd krijgen. Ga het zien!

Vanaf 22 december te zien in de bioscoop.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.  

Foto bovenaan: uit de film Chicago © 2002 – Miramax

 

Lees verder