series gebaseerd op de 80s
series gebaseerd op de 80s

De meest ‘groovy’ series gebaseerd op de 80s #bingewatch

Deze week kwam de trailer uit voor de nieuwe Netflix Original serie Glow. Het eerste seizoen telt tien afleveringen en is gebaseerd op de worstelshow uit de jaren 80 ‘Gorgeous Ladies of Wresteling’. Met Flasdance waardige outfits gingen dansers, actrices en stuntvrouwen elkaar te lijf in de ring om het zo te maken in Hollywood. De serie komt pas 23 juni uit, maar voor de tussentijd hebben wij vijf andere series op een rij gezet om je jaren 70 en 80 hunkering te stillen. Deze serie zijn marathon waardig dus pak de zweetbandjes er maar bij!

1. Stranger Things (2016)

Stranger Things gaat over een groep scholieren die verwikkeld raakt in een groot mysterie. Voor iedereen die als kind films als E.T., The Body of Close Encounters heeft gezien, is deze serie een nostalgisch feestje. De openingsscène laat je kennismaken met vier van de hoofdrolspelers: Mike, Dustin, Lucas en Will. Ze spelen een potje ‘Dungeons and Dragons’, een populair spel dat draait om de fantasie van de spelers. De spelers moeten door samen te werken een monster verslaan. Al snel verandert hun eigen leven in een spel van leven en dood. Hun vriend Will raakt namelijk aan het einde van de pilot vermist. Niemand weet wat er met hem is gebeurd. Mike komt vervolgens een mysterieus meisje tegen dat zichzelf ‘Eleven’ noemt. Al gauw denken de jongens dat zij iets met de verdwijning van hun vriend te maken heeft.

Stranger Things is te zien via Netflix. Seizoen twee verschijnt later dit jaar.

2. The Get Down (2016)

Okay, deze serie speelt zich af in de late jaren 70. Maar het nieuwe seizoen speelt zich deels af in de begin jaren 80. In deze serie verenigt een groep jongeren zich tot een ware discosensatie in de Bronx, New York. Maar succes is niet altijd geluk en het doel heiligt niet de middelen. Moord, gangsters, geld en liefde staan de jonge groep en zangeres Regina in de weg op hun weg naar discoglorie.

The Get Down is te zien via Netflix.

3.  Freaks & Geeks (1999)

Deze cultklassieker met jonge Jason Segal (How I Met Your Mother), James Franco en Seth Rogan (The Interview) is een aanrader voor iedereen. De droge humor en het rake sarcasme is een feest van herkenning. De serie volgt Lindsay (Linda Cardellini) die rebelleert en zich bij de groep nietsnutten en stoners op haar school voegt. Lindsay’s hoge cijfers leven gaan al snel achteruit, maar haar leven voor een stuk interessanter. De trailer is helaas niet meer te vinden, maar hier is een scene met een jonge Shia LeBeouf.

Freaks & Geeks is te zien via Netflix.

4. Archer (2010)

Sterling Archer is een geheim agent voor de disfunctionele veiligheidsdienst ISIS, onder leiding van zijn dominante moeder Malory. De collega’s kunnen vaak niet door één deur en de missies doen vaak meer slecht dan goed. De serie speelt zich af in de jaren 60/70. De bijzondere animatie en volwassen humor maken dit zeker geen typische ’tekenfilmserie’. Archer is compleet vol van zichzelf maar zijn collega’s en vijanden willen daar niets van weten. Hij is een testosteron James Bond waar alles mis mee gaat.

Archer is te zien via Netflix.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

5. The Goldbergs (2013)

The Goldbergs speelt zich af in de late jaren 80 in Jenkintown, Pennsylvania en is gebaseerd op de jeugdherinneringen van de bedenker van de show, Adam F. Goldberg. Veel van zijn herinneringen worden nagespeeld in het programma en videobeelden uit die tijd worden door de show heen verweven. Adam is een nerd die het liefst de hele dag Back to the Future kijkt. Zijn moeder Beverley denkt nog dat hij een klein kind is en voor zijn vader lijkt hij onzichtbaar. Zijn broer Barry en zus Erica plakken hem het liefst achter het behang. Deze sitcom zit vol met nostalgische momenten, herkenbare gezinssituaties en tranentrekkende humor.

The Goldbergs is elke maandag om 11:20 te zien op Fox.

Meer bingewatch tips vind je hier.

Afbeelding: © 2017 – Netflix Glow 

 

Lees verder