nominatie Emmy awards
nominatie Emmy awards

De meest opvallende Emmy-nominaties van 2018! #awardtalk

De 70e Primetime Emmy Awards zullen pas worden uitgereikt op 17 september, maar de genomineerden zijn nu al bekend gemaakt! Veel van de nominaties kun je van tevoren wel raden, maar toch waren er een aantal grote verrassingen bij de genomineerden van dit jaar. We hebben de drie meest opvallende op een rijtje gezet!

#1 Netflix verslaat HBO

Zeventien jaar lang stond HBO onverslagen aan de top met de meeste nominaties bij de Emmy Awards. Maar nu Netflix al enkele jaren op het toneel staat met een gigantisch aanbod aan original series, is HBO van de troon gestoten. Waar HBO het moet doen met een bescheiden 108 nominaties, heeft Netflix er in totaal 112 in de wacht weten te slepen.

#2 Game of Thrones nog steeds bovenaan

Vorig jaar stond Game of Thrones niet op de lijst, omdat het zevende seizoen niet te zien was in de aangegeven periode. Dit jaar staat Game of Thrones wel weer tussen de genomineerden, bovenaan met in totaal 22 nominaties. Daarna volgen Westworld en Saturday Night Live met 21 nominaties. Op de derde plek staat The Handmaid’s Tale met 20.

#3 Sandra Oh schrijft geschiedenis

Voor het eerst in de geschiedenis van de Emmy Awards is een Asian-American (eigenlijk Aziatisch Canadees want Sandra is geboren in Canada) vrouw genomineerd voor beste actrice in een hoofdrol. Sandra werd eerder al vijf keer genomineerd voor haar rol in Grey’s Anatomy voor beste vrouwelijke bijrol. Ook won ze een Golden Globe én twee Screen Actors Guild award voor die rol. Na haar besluit om weg te gaan bij Grey’s, bleven de filmrollen uit. Totdat ze de kans kreeg om de hoofdrol te spelen in het zeer succesvolle Killing Eve. Hiermee bewees ze haar talent en heeft ze nu eindelijk erkenning gekregen bij de Emmy’s. Hopelijk is dit het begin van meer diversiteit in de filmwereld.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat verder opviel

Een paar andere dingen die opvielen waren bijvoorbeeld dat Twin Peaks: The Return, House of Cards en Veep niet of nauwelijks in het rijtje stonden. House of Cards waarschijnlijk door de schandalen rondom Kevin Spacey. En Veep omdat Julia Louis-Dreyfus herstellende is van ziekte. Twin Peaks heeft geen enkele nominatie in de acteercategorie… Tot grote ergernis van fans. Gelukkig heeft David Lynch wel een Emmy-nominatie gehad voor beste regie.

Ook interessant: 5x de leukste HBO-series met vrouwen in de hoofdrol

Bekijk hier de aankondiging van de nominaties voor de Emmy Awards 2018. De aankondiging wordt gedaan door Samira Wiley (Handmaid’s Tale en Orange is the New Black) en Ryan Eggold (The Blacklist).

Foto boven artikel: still uit Killing Eve met Sandra Oh

Lees verder