De nieuwe Britse detective Loch Ness is het bingewatchen waard!

Een berucht watermonster met een enorm lange nek, de grootte van een bus en vlijmscherpe tanden. Ik heb het hier natuurlijk over het monster van Loch Ness, ook wel #Nessie. Of dit monster echt bestaat weten we niet, maar het meer van Loch Ness is wel te vinden. Gewoon in Schotland.

De gelijknamige misdaadthriller speelt zich af in een dorpje Lochnafoy dat aan dit meer ligt. Naast een mythisch monster is er ook een ander monster dat de gemoederen bezig houdt in dit dorp.

Is het monster van Loch Ness dood?

Pianoleraar Swift geeft veel kinderen in het dorpje les, ook het dochtertje van Dr. Marr. Na een verhitte discussie over deze lessen met Dr. Marr, loopt Swift weg. Diezelfde dag wordt hij dood onder een klif gevonden. Al snel rijst de vraag of Swift zelfmoord heeft gepleegd, of dat hij door iemand van de klif geworpen is.

Om het verhaal nog moeilijker te maken volgen we ook een groep studenten, waaronder de dochter van Annie Reford. Ze leggen botten en ingewanden neer om net te doen alsof het monster van Loch Ness dood aangespoeld is. Wanneer deze gevonden worden, zijn de journalisten er als een gek bij. Dit allemaal tot ergernis van rechercheur Annie Redford die dit rommeltje moet opruimen.

Alleen tot iedereens verbazing zijn niet alle organen van dieren. In het midden van het karkas ligt een menselijk hart. Van wie is dit hart?

Loch Ness is nu al in zijn geheel te zien op Videoland en vanaf 5 november om 21:30 uur op RTL4.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste #kijktips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Een cliffhanger

De serie geregisseerd door Brian Kelly, komt wat traag op gang, maar als je in het verhaal zit kom je er ook niet meer uit. Het verhaal neemt je mee met spannende scenario’s die je met vragen achterlaten voor de andere aflevering. Letterlijk en figuurlijk echte cliffhangers ;).

Het is ook wel leuk om weer bekende gezichten te zien in een serie. Als je vaker Britse series kijkt, zul je de actrice Siobhan Finneran vast wel herkennen van het razendpopulaire Downtown Abbey en ook de actrice Laura Fraser is zeker niet onbekend, we hebben haar al mogen zien in de hitseries: The Missing, Breaking Bad en Better Call Saul. Mijn conclusie: deze spannende serie is zeker het bingewatchen waard.

Bron afbeelding boven artikel: ITV

 

Lees verder