De Premier #trailertip

In De Premier wordt de Belgische eerste minister, gespeeld door Koen De Bouw, op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten.

De film is geregisseerd door Erik van Looy, bekend van zeer succesvolle Vlaamse films als Loft en De Zaak Alzheimer. De Premier is in ons buurland de best bezochte Belgische film van het afgelopen jaar. Vanaf 2 maart is de Vlaamse bioscoophit ook in Nederland te zien.

Wat vond de premier zelf van het idee?

Leuk weetje: toen het idee voor De Premier onstaan was, heeft Erik van Looy met de voormalige premier Yves Leterme gesproken. Erik: “We zijn toen met hem gaan lunchen omdat ik van de premier zelf wou weten of dit project geloofwaardig kon zijn. Toen we met Leterme gingen praten, hadden we alleen een idee, maar nog geen scenario. En dé vraag was of de premier ons verhaal al dan niet zou weglachen. Dat heeft hij dus niet gedaan, integendeel. Hij vond het spannend en volgens hem zou het, zeker in België, echt kunnen gebeuren.”

Zie hier de trailer:

Grootse première

De première van De Premier in Antwerpen was de grootste Vlaamse filmpremière ooit. Als trotse co-producent waren Rachel en Suzan vanuit Millstreet hier naturlijk ook bij aanwezig. Zie hier de aftermovie van dit evenement.

Lees verder