première van Beauty and the Beast
première van Beauty and the Beast

De première van Beauty and the Beast in Vue Hilversum

Deze week was de première van Beauty and the Beast in Nederland. Vanaf 29 maart is hij te zien in de bioscoop. De première was in Vue bioscoop in Hilversum. Deze bioscoop heeft een Dolby™ Cinema zaal. Er zijn maar vijf van zulke zalen in heel Europa. Twee daarvan in Vue Hilversum en Eindhoven. Beauty and the Beast is één van de mooiste computer geanimeerde films in de geschiedenis (naar mijn mening) en heeft een legendarische soundtrack. Hij verdient het echt om in de hoogste kwaliteit te kijken. Het scherm heeft de grote van een kantoorgebouw, en het geluidsvermogen om de hele marechaussee op je dak te krijgen tijdens een huisfeestje. Kan niet beter dus. Een verslag van de avond.

 Belle En Het Feest

De foyer van de Vue bioscoop was omgetoverd in een prachtige balzaal. Compleet met gedekte tafels en kroonluchters. Het was een klein stukje Franse magie in het koude donkere Hilversum. Dat vond Robin Martens ook.

Close your eyes and make a wish .. 💜 #beourguest #beautyandthebeast

A post shared by Robin Martens (@robinmartensofficial) on

Na een klein dansje, ‘macaron-schransje’ en heel veel spanning mochten we de zaal in. Waar Gabi Blaaser ons welkom heette.

beauty and the beast 7

Gisteren mocht ik de première van Beauty and the Beast presenteren!! Wat een film 😍 #beautyandthebeast

A post shared by Gaby Blaaser🐱 (@gabiblaaser) on

Dolby Cinema Vision

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je telefoon gebruikt in de bioscoop. Maar je telefoon te voorschijn toveren tijdens een première is een echte no-no. Ik wens de mogelijke piraat sowieso succes, want het is onmogelijk om het hele scherm op je kleine telefoontje te passen. Zelfs als dat je lukt, zijn er nog 65 unieke speakers verspreid over de hele zaal die een haarscherp realistisch geluid geven. De eerste keer dat ik Beauty and the Beast zag, was tijdens de persvoorstelling. De humor, visuele effecten en het geluid kwam deze keer nog beter tot zijn recht. De hele review komt volgende week online, maar wat ben ik blij dat ik de film twee keer mocht zien. Dolby Vision en Dobly Atmos (het geluidssysteem) is geen grapje. Het maakt echt verschil.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

De trailer van Beauty and the Beast zie je hier.

Volg Girls in Film op Instagram voor live premièreverslagen.

Be Our Guest

Na zoveel kijkwerk heb je natuurlijk beestachtige trek. Gelukkig was de gedekte tafel nu gevuld met heerlijke lekkernijen. De DJ was aan het draaien, en de balzaal veranderd in een fijne afterparty. Ik kon zweren dat mijn bord tot leven kwam, want ik heb echt niet zelf zoveel opgeschept… Vol, voldaan en compleet gehypnotiseerd door de film kon ik naar huis. Zelf de magie van levensechte cinema, en Disney beleven? Kaarten voor Beauty and the Beast zijn nu al verkrijgbaar via de Vue website.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Afbeelding: Beauty and the Beast foto: Laurie Sparham – © 2016 Disney Enterprises, Inc.

Lees verder