De redactie zoekt dé Jurk FINAL CHAPTER #redactieblog
redactie zoekt dé jurk

De redactie zoekt dé Jurk FINAL CHAPTER #redactieblog

Ik heb goed nieuws: we hebben allemaal een outfit gevonden én dit was niet het te strakke kerstjurkje van vorig jaar. Imagine our relieve. De première was fantastisch en zo ook onze jurkjes, jumpsuits en rokken.

Sunday Funday #not

Hoe creatief word je als je nog maar één dag hebt iets te scoren? Nou, bijna zo creatief als Suzanne Collins toen zij op het idee kwam voor het verhaal van the Hunger Games, of zo creatief als Loie Fuller toen zij de Serpentine Dans verzon. Wat ik wil zeggen: Als de nood hoog is, word je opeens een razendsnelle superwoman, met het soort krachten als nadenken en tegelijk heel snel kunnen passen, en dat allemaal tijdens een mega drukke koopzondag in Rotterdam. Mijn mission impossible was geslaagd!

Ondertussen was de rest van de club ook erg tevreden met wat zij op de kop hadden getikt in het laatste weekend en kon iedereen rustig gaan slapen, om er de volgende dag feilloos uit te zien en er een hele geslaagde dag van te maken.

Twee minuten en dertig seconden

15282049_1155365004513105_1034306675_n
dé outfit

Zo’n première-dag is een geval van; rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Van kantoor, naar de drukker, nog even een broek ophalen, en dan door naar het theater. Zo zag mijn route eruit. Als je mij voorbij hebt zien rennen, dan is dit een moment waarop ik graag zou willen dat ik een tweelingzusje had en iedereen kon wijsmaken dat ik het niet was die bezweet en hongerig door de P.C. Hooft rende. Maar, tevergeefs….. Eenmaal terug in het theater was er genoeg te doen. Toen het tijd was voor het sprookjesachtige “assepoester verandert in een prinses”-moment, had ik ongeveer 2,5 minuut om dit wonder te laten gebeuren. Iets minder romantisch dan ik had verwacht, maar toch voelde ik mij ontzettend lekker in mijn Scuba Skirt (yes, I found it!) én een compleet ander topje dat ik twee weken geleden had gekocht. Zo loopt het soms.

Schoenen uit; voetjes van de vloer.

Het leukste gedeelte? Als iedereen net is omgekleed en elkaar voor het eerst ziet. Je ziet dat iedereen zijn best heeft gedaan en zich heerlijk voelt in de gekozen outfit. Geheimpje: dan straal je dus gegarandeerd. De complimentjes over elkaars schoenen, jurken en haar vliegen in het rond, maar niets wat niet gemeend is.

Na het ontvangst en de eerste drankjes gingen de bioscoop-deuren open en de schoenen al snel uit. Dit ritme herhaalde zich na de film. Waar de muziek aanging, gingen de pumps (bij de meeste) al snel wéér uit en nu voor goed. Ze werden ingeruild voor de meer comfortable varianten en lieten we de stress gaan op de heerlijke muziek van een Skyradio DJ. En ze leefde nog lang en gelukkig..

 

Lees verder