De redactie zoekt dé Jurk #redactieblog

Op ons kantoor is het een drukte van jewelste. Naast afspraken, artikelen en de voorbereidingen voor Soof 2 hebben we namelijk nóg een bezigheid; de jurk voor de première. Zoals velen van jullie weten, is de zoektocht naar een jurk voor een feestje in stijl altijd een venijnig klusje. Iets waar je op tijd mee zult moeten beginnen. Voor je het weet is het zover en moet je je in het (inmiddels) te strakke kerstjurkje van vorig jaar hijsen.

Hoge eisen.

Iedereen heeft zo een aantal -onmogelijke- eisen waar een jurk aan moet voldoen. Niet te strak, niet te los, niet te opvallend, maar ook zeker niet te simpel. We moeten er ons goed in kunnen bewegen, maar het moet er niet uitzien alsof we het alleen hebben gekocht omdat het zo lekker zat. Klassiek zwart, Soof-rood of elegant donkerblauw? Gaan we voor een effen stof? Of misschien toch iets met een printje? En dan te bedenken dat de jurk nog niet alles is. Schoenen, wel of geen panty, haar omhoog of los. Duizenden vragen en nog maar 2 weken de tijd.

Specialiteit van de Chef

nellyjurk
jurk: Nelly.com

Tijdens de lunchpauze hebben we de tijd om de persoonlijke ontwikkelingen te bespreken. Zo heeft Laura, assistent van Rachel, bijvoorbeeld een aantal jurken online besteld. I-de-aal, dat online winkelen. Die winkels zijn tenminste altijd open en je kunt tegelijk wijn drinken. Alleen maar voordelen, tenminste dat zou je denken. Op het moment dat het pakketje binnenkomt, en je er dus al zo’n (halve) week naar uit hebt gekeken, kan het eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Niets persoonlijks hoor Nelly(.com), maar – verassing- niet elke vrouw is een model van 1.85 met maatje 34. Deze jurken werden het dus niet.

Dan zou je zeggen: ‘Mens, ga de stad in’.

Geweldige suggestie. Zeker met een kantoor midden in de Amsterdamse binnenstad. Maar in de stad is het niet veel makkelijker. Ik ging bijvoorbeeld vol goede moed winkelen. Vastbesloten in de eerste winkel (Zara) mijn droomjurk te vinden. Ook ik had al even online gekeken en wist precies welke jurken ik wilde gaan passen.

zarajurk1 jurkzara4 zarajurk2

jurken: Zara

Kom ik dus in de winkel, maak ik mijn eerste rondje en kom erachter dat ze – aber naturlich – niet alles hebben wat er op de site staat. Nou ja, niet alles.. Eigenlijk precies niets van wat ik online had gezien. Mega tegenvaller. Dan doe je dus nog een rondje door de rekken en hoop je iets over het hoofd te hebben gezien. Ik koos een paar “kanshebbers” uit en hield er rekening mee ook verschillende tops te passen om vervolgens ergens anders dan een rok te zoeken. Dat is het begin van het eind, want er is een ongeschreven regel dat zegt dat als je in een andere winkel gaat zoeken naar iets wat eventueel perfect bij jouw item past, je eigenlijk je doodvonnis tekent. Hmhm, je raadt het al. Ik vond een mooi shirtje; kant met borduursels. Nu zoek ik alleen nog een bijpassende rok. Alle (online)winkels afgezocht naar de perfecte mid-lange rok die ietsjes uitloopt. Niet een tutu. Maar meer een soort Scuba Skirt. Dat het zo heet, ben ik ook net achter.

zoektocht naar dé Jurk: #firstworldproblems

Dit moet herkenbaar zijn; dat gegeven dat als je iets zoekt het nooit kan vinden. Nu hoop ik dat het lot in mijn voordeel werkt en dat ik precies genoeg goede karmapunten heb opgebouwd. Wij allemaal trouwens. Aangezien we allemaal zo onze eigen weg hebben naar dé Jurk en dit simpelweg vrij dramatisch en grappig ontwikkeld, houden we je op de hoogte van onze zoektocht.

Volg de redactie van Girls in Film op Facebook.

Lees verder