De tien leukste kijktips voor week 50 #GiF’sCHOICE

Wat is er nou lekkerder bij deze donkere dagen dan jezelf warm houden met een leuke film of serie. Dat kan prima deze week. We beginnen de week met een echt kerstklassieker om in die kerststemming te komen en we eindigen (pitch) perfect met een leuke muzikale film geregisseerd door een vrouw.

maandag 11 december

20:35 uur Veronica – The Santa Claus (1994)

Bron: 1994 Walt Disney Pictures

Genre: Komedie, Familie | Regie: John Pasquin | Cast: Tim Allen, Judge Reinhold, Wendy Crewson e.a.

Scott Calvin vermoordt per ongeluk de kerstman als hij hem van het dak af laat vallen. De kerstman verdwijnt, maar zijn pak blijft liggen met een visitekaartje waarop staat dat Scott het pak aan moet doen. Charlie, Scotts zoontje staat er dan ook op dat zijn vader dit doet. Wanneer hij dit doet wordt hij de volgende dag wakker met een enorme baard die direct na het scheren teruggroeit en een dikke buik. Scott verandert in de kerstman. Om het kerstfeest te redden moet Scott samen met zijn zoontje Charlie naar de Noordpool toe, waar hij de hulp van de elfen en rendieren inroept.

The Santa Clause staat in onze lijst van mooiste kerstklassiekers: 8x de mooiste kerstklassiekers #GiFonTOP #video 

Videoland – The Girlfriend Experience (Seizoen 2)

Bron: 2016 Transactional Pictures of NY LP.

Genre: Drama | Regie: Lodge Kerrigan en Amy Seimetz | Cast: Riley Keough, Paul Sparks, Mary Lynn Rajskub e.a.

Het verhaal volgt drie vrouwen die bekend staan als GFE’s, vrouwen die een girlfriend-experienced leveren. Dit op emotioneel en op seksueel gebied.

dinsdag 12 december

20:30 SBS9 – Thelma & Louise (1991)

Bron: Metro Goldwyn Mayer Studios

Genre: Drama | Regie: Ridley Scott | Cast: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen e.a.

Serveerster Louise en huisvrouw Thelma glippen er samen, in een Thunderbird ’66 met open dak, tussenuit voor een driedaagse vakantie. Ze willen de dagelijkse sleur even achter zich laten, maar hun trip verloopt heel anders dan gepland. Wanneer ze uit nood een dronken verkrachter doodschieten, begint de politie een klopjacht. Ze zetten hun reis voort en vanaf dat moment is er geen weg meer terug.

Een van onze favorieten films over vriendinnen. Net zoals deze zeven andere films trouwens.

donderdag 14 december

Ziggo Movies & Series – The Hitman’s Bodyguard (2017)

Bron: Summit Entertainment en Millennium Media

Genre: Actie | Regie: Patrick Hughes | Cast: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman e.a.

Het verhaal gaat over een top bodyguard die een man moet beschermen die hem al meerdere malen heeft proberen te vermoorden. De man die beschermt moet worden moet namelijk getuigen in een enorm belangrijke zaak. Samen moeten de mannen ervoor zorgen dat dit dan ook veilig zal gebeuren.

Onze Jill had een interview met Tine Joustra over haar rol in The Hitman’s Bodyguard. Lees het hier.

Netflix – El Chapo (seizoen 2)

Bron: Netflix

Genre: Drama | Regie: Ernesto Contreras, José Manual Cravioto | Cast: Marco de la O, Danny Pardo, Humberto Busto, David Ojalvo e.a.

El Chapo gaat over Joaquín Guzmán, de beruchte drugsbaron uit Mexico die bekend stond onder de naam ‘El Chapo’. De serie vertelt het verhaal van zijn opkomst en zijn hoogtepunten. Maar laat ook zien hoe hij in de gevangenis terecht kwam en wist te ontsnappen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Netflix – Wormwood (seizoen 1)

Bron: Netflix

Genre: Documentaire | Regie: Errol Morris | Cast: Peter Sarsgaard, Jack Michael Doke, Callie La Personerie, Jack O’Connell e.a.

Wormwood is een zesdelige serie van filmmaker Errol Morris, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eric Olson die de waarheid over de mysterieuze dood van zijn vader wil achterhalen. Een combinatie van narratieve scènes en archiefmateriaal en interviews.

In de bioscoop – Breathe

Bron: Bleecker Street

Genre: Drama, Biografie, Romantiek | Regie: Andy Serkis | Cast: Andrew Garfield, Claire Foy e.a.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robin Cavendish, een man die zijn hele leven nog voor zich heeft wanneer hij verlamd raakt door polio, terwijl hij zich bevindt in Afrika. Met de diagnose dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft, brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis naar hun huis. Samen besluiten ze zich niet te laten beperken door verwachtingen en inspireren ze elkaar door hun humor, moed en lust voor het leven.

vrijdag 15 december

21:15 uur Canvas – Black Swan (2010)

Bron: 2010 – Fox Searchlight Pictures

Genre: Drama, Thriller | Regie: Darren Aronofsky | Cast: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel e.a.

Balletdanseres Nina maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth, staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily als zij een kans wil maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

zaterdag 16 december

19:25 uur NPO3 – Boskampi’s (2014)

Bron: 2014 VARSBAYD

Genre: Komedie, Familie | Regie: Arne Toonen | Cast: Thor Braun, Henry Van Loon, Rick Lens e.a.

Een zoon van een boekhouder wordt op school gepest en zorgt ervoor dat hij en zijn vader gaan wonen in een nieuw dorp. Hier wilt hij alles behalve weer gepest worden en daarom wordt hij geïnspireerd door een maffiafilm. De jongen besluit zich voor te doen als maffiabaas en het plan werkt. Alle kinderen zijn bang en zullen hem niet pesten. Maar dan komt er iemand uit het verleden opduiken.

De Boskampi’s valt onder één van de favorieten van Lies Visschedijk (Soof) en haar kinderen, benieuwd naar meer? Kijk naar: #FAVORITES van Lies Visschedijk 

zondag 17 december

20:00 uur NET5 – Pitch Perfect 2 (2015)

Bron: Universal Pictures

Genre: Musical, Komedie | Regie: Elizabeth Banks | Cast: Elizabeth Banks, Anna Kendrick , Hailee Steinfeld e.a.

De Bellas zijn afgestudeerd. Ze naderen het einde van hun studentenbestaan en daarmee ook hun tijd als zangeressen in hun zanggroep Barden Bellas. Ze proberen er achter te komen hoe ze hun vriendschap soort van af kunnen sluiten en wat ze gaan doen met de rest van hun leven.

Vanaf 21 december zie je Pitch Perfect 3 in de bios.

Bron afbeelding boven artikel: 1991 MGM

Lees verder