De trailer van T2: Trainspotting is er! Ik wil hem zien. Nu.
Trainspotting 2

De trailer van T2: Trainspotting is er! Ik wil hem zien. Nu.

Als begin twintiger zag ik Trainspotting (1996). De bevreemding die deze film bij me achterliet is vrij ongeëvenaard. Of je wilde of niet, je moest kijken. En dat deed dan ook iedereen. Wat een ellende en uitzichtloosheid! In deze periode was het lastig voor twintigers om aan een baan te komen. Dat ondervond ik zelf ook als net afgestudeerd hotello. Je kon je best voorstellen dat iemand – helemaal zonder opleiding en dus nog minder kans op een baan – daadwerkelijk de weg kwijt raakt door verdovende middelen en ellende. Behalve dan dat je alleen maar kunt hopen dat niemand ooit zo wanhopig wordt dat hij een paar pillen uit de meest gore plee ever gaat vissen. Wat Ewan McGregor als Mark Renton wel deed. Hij liet in elk geval een enorme indruk bij me achter. Voor mij persoonlijk dan ook zijn meest impactvolle rol.

Choose life.

En nu is er de trailer van T2: Trainspotting. Met dezelfde cast maar dan 20 jaar later. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij ooit ‘thuis’ heeft genoemd. Daar wachten zijn oude vrienden op hem met een heel arsenaal aan emoties.

Alleen deze zin is al legendarisch: ‘Choose life. Choose Facebook, Twitter, Instagram and hope someone cares.’ Kijk de trailer en laat je meeslepen. Of niet. Benieuwd wat je ervan vindt. Hij is in elk geval vanaf 16 februari 2017 in de bioscoop te zien.

Lees verder