trailer van Vele Hemels
trailer van Vele Hemels

De trailer van Vele Hemels is een interessant voorproefje #trailertip

De Vlaamse Griet Op de Beeck is een van de populairste schrijvers van dit moment. Zo populair, dat tijdens haar optreden in Zomergasten de hashtag #VerliefdOpGriet in het leven werd geroepen. De van origine dramaturg zat deze week nog met een openhartig interview aan tafel bij Matthijs in De Wereld Draait Door, om haar nieuwste boek te promoten. ‘Het Beste Wat We Hebben’, het eerste deel van een trilogie.

Het is haar vierde boek; van haar drie eerdere boeken zijn al meer dan 750.000 (!) exemplaren verkocht. De debuutroman ‘Vele Hemels Boven de Zevende’, de bestseller ‘Kom Hier Dat Ik U Kus’ en de bundel ‘Gij Nu’. Alle drie razend populair bij het publiek, bejubeld door de pers en bekroond met prijzen.

En, hoe kan het ook anders, alle drie worden ze verfilmd. ‘Vele Hemels Boven de Zevende’, met als filmtitel Vele Hemels, trapt af.

Het verhaal

Vele Hemels is een raamvertelling die draait om vijf personages. Allemaal staan ze met elkaar in verbinding en ieder hebben ze een eigen verhaal. De zussen Eva (36) en Elsie (42), vader Jos (71), Elsie’s dochter Lou (12) en kunstschilder Casper (46). Over het leven, obstakels en onverwacht geluk. Centraal staat Eva (Brit van Hoof), voor iedereen de rots in de branding, terwijl ze zelf met eenzaamheid worstelt.

Het is een langverwachte boekverfilming. In 2013 werd ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met De Bronzen Uil: de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire debuut. Voor de film ontwikkelde Griet Op de Beeck zelf het scenario. De regie ligt in handen van Jan Matthys, die eerder de met een BAFTA bekroonde BBC-serie Shetland regisseerde.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Trailer

In de poëtische trailer zijn de eerste beelden van Vele Hemels te zien. Trage shots met dromerige muziek van Spinvis, die overigens de gehele soundtrack verzorgt. Een interessant voorproefje… Dat smaakt naar meer!

Vele Hemels gaat op 30 november in première in Nederland. De film is een productie van Caviar, in co-productie met Submarine Film en één (VRT), in samenwerking met Paradiso Filmed Entertainment. 

Lees verder