De vele gezichten van Bradley Cooper op Netflix

Vandaag viert drievoudig Oscar genomineerde acteur Bradley Cooper zijn verjaardag. Het is 42 jaar geleden dat dit talent werd geboren en dat verdient een feestje. Wij vieren dit door alle Cooper films te bingewatchen op Netflix. Het zijn er in totaal 13, waarvan wij de volgende vijf in diverse genres adviseren .

1 – American Hustle

Genre: Misdaad komedie

Een oplichter, Irving Rosenfeld, wordt samen met zijn verleidelijke partner Sydney Prosser, gedwongen te werken voor een wilde FBI-agent, Richie DiMaso. Richie duwt hen in een wereld van machtsmanipulatoren en maffia van. 

Zijn karakter Richie DiMaso is een ambitieuze agent en de helft van zijn karakter-ontwikkeling is dat hij verliefd wordt. Halsoverkop verliefd, wel te verstaan. Hij wordt er, als een klein kind, compleet door overdonderd en hij heeft geen idee wat hij er mee aan moet. Zijn privé-leven is een puinhoop – woont nog bij zijn moeder – en ook zijn werk-leven neemt op een gegeven moment een loopje met hem. Lijkt mij best een lastige rol als je in het echt een succesvolle acteur bent en in een relatie met een supermodel, but he’s just that good.

ah

2 – Limitless

Genre: Actie 

Met de hulp van een mysterieuze pil die de gebruiker in staat stelt om toegang te krijgen tot 100 procent van zijn hersens capaciteiten, wordt een worstelende schrijver een financiële tovenaar, maar het brengt hem ook in een nieuwe wereld met veel gevaren.

Eddie Morrra is een onsuccesvolle schrijver met een writers-block en snel beïnvloedbaar. Eddie wordt, door het nemen van drugs, mega succesvol en mega gelukkig. Eddie kan hier vrij goed mee omgaan, maar het succes haalt hem al snel in en de pillen raken op. Ook dit trekt hij erg aan en komt in een depressie terecht. Bradley was zelfs een beetje bang deze rol te spelen, omdat Eddie zo’n enorme emotionele rollercoaster doormaakt.

2011-dark-fields-production-llc-all-rights-reserved

3 – The Hangover

Genre: Komedie

Drie vrienden worden wakker na een vrijgezellenfeest in Las Vegas, zonder herinneringen van de vorige nacht en met een vermiste bruidegom. Ze zoeken de stad af om hun vriend te vinden voordat zijn bruiloft begint.

Philip Wenneck, aka Phil, is een gecompliceerd karakter. Misschien zelfs gecompliceerder dan de hier boven genoemde Eddie Morra. Phil is een man van uitersten. Hij is vrij egoïstisch, lacht het hardst om wat anderen overkomen, maar geeft ontzettend veel om zijn vrienden. Hij heeft charisma, is een grappenmaker en wordt om één of andere reden áltijd wakker op de grond na zijn dronken escapades.

hang

4 – He’s Just Not That Into You

Genre: Romantisch 

Dé romantische komedie van 2009. Met een enorme dosis plotlijnen. Laten we focussen op die van Ben (Bradley) en Janine (Jennifer Connelly). Getrouwd, verhuizende en met een enorme donderwolk boven hun hoofd. De sleur zit er in en het ziet er niet uit alsof die snel weggaat. Dan gaat Ben vreemd (oeps, spoiler).

Eigenlijk is Ben een typische eikel, mag ik dat zeggen? Hij loopt zijn, hoe zeg ik dit netjes.., geslachtsdeel achterna. Laat ik het een beetje nuanceren. Ben is (was) een man van principes en heeft Anna laten weten dat hun affaire niet gaat werken. Hij is een man met opgekropte gevoelens en hij gaat onderdoor aan de sleur in zijn huwelijk. Hij rookt weer en liegt tegen zijn vrouw hierover. Hij struggled en zit voor zijn gevoel vast; Anna laat hem weer ademen.

BRADLEY COOPER stars as Ben in New Line CinemaÕs romantic comedy ÒHeÕs Just Not That Into You,Ó a Warner Bros. Pictures release. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

5 – The Place Beyond The Pines

Genre: Misdaad thriller

Een motor-stuntrijder begint met het beroven van banken als een manier om voor zijn geliefde en pasgeboren kind te zorgen. Een beslissing die hem een aanvaring oplevert met een ambitieuze nieuwe agent die hogerop probeert te komen in een corrupt politiebureau. 

Zonder Bradley was deze film nooit gemaakt. Regisseur Derek Cianfrance schreef de rol van Avery Cross speciaal voor Cooper. Avery is een man die rond paradeert als held, maar wie van binnen duidelijk beschadigd is. Dit doordat hij door één van zijn vrienden wordt gevraagd mee te doen in illegale bezigheden. Hij weigert en doet “het goede”. Hij verraadt ze en brengt hun zaak aan het licht, maar wordt hierdoor door zijn vrienden verlaten en blijft achter in isolement.

2013-focus-features

Same old, same old.

Er zijn toch best wat overeenkomsten tussen deze hele verschillende rollen. Bradley speelt vaak de held. De goedzak. Soms met een dode, een scheiding of een depressie als afloop, maar zijn rollen komen in essentie overeen. Er is iets – ik denk zijn blauwe ogen, waardoor je hem van moment één in je hart sluit in al van deze films. Dus. Neem je vrije dag(en) op en geniet van deze ultieme Bradley Cooper Marathon op Netflix.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer film- en seriegerelateerde tips.

Lees verder