Deze 6 nieuwe trailers moet je zien! #TrailerTip
nieuwe trailers

Deze 6 nieuwe trailers moet je zien! #TrailerTip

Ik heb altijd een soort voorliefde voor trailers gehad. In de bioscoop moet en zal ik me op tijd in die rode fluwelen stoel nestelen om de trailers voorafgaand aan de film niet te missen. Om vervolgens zorgvuldig op een denkbeeldig lijstje te noteren welke ik wel en niet wil zien.

Maar ik kan ook urenlang het internet afstruinen op zoek naar nieuwe pareltjes en ik kan je vertellen: de afgelopen tijd verschenen er héél veel sneakpeeks van toffe nieuwe producties. Zoveel dat ik niet eentje kan kiezen, dus vind je in deze #TrailerTip 6 trailers die je absoluut niet mag missen!

#1 Late Night

Ik ben fan van Mindy Kaling sinds haar ondergewaardeerde hilarische zelfgeschreven serie The Mindy Project. Een romcom-serie (eerst van Fox, toen van Hulu) gesitueerd in NYC. Centraal staan gynaecologe Mindy (Mindy Kaling) en haar collega’s, liefdesperikelen en liefdesperikelen tussen collega’s. Met personages om van te houden en grappige dialogen met highly quotable uitspraken. Dus nu ze terug is met een zelfgeschreven film met zichzelf én Emma Thompson in de lead was ik vanzelfsprekend lyrisch enthousiast!

Emma Thompson speelt een Miranda Priestley-achtige rol als Katherine Newbury, queen van de late night shows. Maar de kijkcijfers dalen en Katherine lijkt van de troon te worden gestoten. Het probleem? Katherine heeft een hekel aan vrouwen. Dus wordt Molly Patel (Mindy Kaling) aangenomen, als eerste vrouw in het schrijversteam. Mindy haalde inspiratie uit haar eigen ervaringen als enige vrouw in de writersroom voor The Office.

Late Night ging in première op het Sundance Festival en werd goed ontvangen. De film is in de VS vanaf 7 juni in de bioscoop te zien. Of en wannneer de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

#2 Once Upon a Time in Hollywood

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt EN Quentin Tarantino – do I need to say more??? De eerste beelden van deze langverwachte film zijn uit en ik ben zo excited! Once Upon a Time in Hollywood gaat over tv-acteur Rick Dalton (Leo) en zijn stuntman Cliff Booth (Brad) die naam proberen te maken in de filmindustrie in het Hollywood van 1969. Een tijd waarin de stad wordt opgeschrikt door de moorden van sekteleider Charles Manson. Andere rollen zijn weggelegd voor de pas overleden Luke Perry, Margot Robbie en Al Pacino.

De film is vanaf 15 augustus te zien in de bioscoop.

#3 Stranger Things (seizoen 3)

We moeten nog even geduld hebben tot aan 4 juli en met het zien van deze trailer is dat des te lastiger! Eleven en de boys uit Stranger Things zijn terug, en hoe!

De populaire Netflix-serie tikt alweer haar derde seizoen aan en de acteurs zijn inmiddels hun kinderlijkheid ontgroeid en hebben dankzij wat groeispurtjes hier en daar meer weg van volwaardige pubers. De trailer ziet er weer EPIC uit en ik kan niet wachten tot dit nieuwe seizoen uitkomt!

#4 Booksmart

De eerste beelden van het regiedebuut van actor-turned-director Olivia Wilde zijn nog maar net uit en iedereen noemt Booksmart al de nieuwe Superbad. Het verhaal gaat over Molly en Amy, slimme niet-populaire high schoolers die voor een keer hun huiswerk opzij willen zetten voor een legendarisch feestje. Extra cool aan Booksmart: de scenaristen, producers, hoofdrollen én regisseur bestaan allen uit vrouwen. Bovenal gaat de film over female friendship. We like!

Booksmart is vanaf 27 juni te zien in de bioscoop. De trailer ziet er al veelbelovend uit!

#5 Unicorn Store

Nóg een regiedebuut van een actrice! Brie Larson (Captain Marvel, Room) komt met de film Unicorn Store, die ze regisseert, produceert én waarin ze de hoofdrol speelt! Het verhaal gaat over Kit (Brie Larson), een dromerige twentysomething die weg is gestuurd van haar kunstopleiding. Noodgedwongen keert ze terug naar haar ouderlijk huis en neemt een baan aan bij een PR-bureau. Maar dan krijgt ze plotseling een brief opgestuurd die haar leidt naar een mysterieuze winkel van nog mysterieuzere man (Samuel L. Jackson) die haar jeugdroom – een eenhoorn – in vervulling kan laten gaan… 

Unicorn Store ging al in première op het Toronto International Film Festival in 2017 en krijgt haar officiële release op 5 april op Netflix.

#6 Shrill (seizoen 1)

Shrill is een gloednieuwe serie van Hulu, gebaseerd op het boek Shrill: Notes from a Loud Woman van Lindy West. Zodra de trailer verscheen kwam ik deze overal op het interwebz tegen. Shrill is een nieuwe comedyserie, gemaakt door uitvoerend producenten Lorne Michaels en Elizabeth Banks.

Shrill gaat over Annie (Aidy Bryant, SNL, tevens creator van de serie), beschreven als a young fat woman die haar leven wilt veranderen – maar niet haar lichaam. Ondertussen probeert ze haar carrière van de grond te krijgen. En te dealen met slechte vriendjes, een zieke ouder en een perfectionistische baas. De serie vol body positivity ging in première op het South by Southwest filmfestival en kreeg lovende kritieken.

Waar wij de serie kunnen zien is niet bekend, maar hij komt zeker op mijn lijstje!

Foto boven artikel: Once Upon a Time in Hollywood

Lees verder