interview met Diana Suko
interview met Diana Suko

Diana Suko: past op en kookt als The Pinup Chef #SideJobs

In de serie SIDE JOBS gaat Nadine op zoek naar de leukste, gekste en meest opmerkelijke side jobs in New York; ’the city that never sleeps’. DEZE KEER DIANA SUKO. DIE NAAST ACTRICE OOK OPPAS EN PRIVATE CHEF IS.

Ze zijn allemaal acteur. En dromen van een leven voor de camera of op het toneel. Velen hebben ook een indrukwekkende lijst aan acteerklussen op hun naam staan. Maar rondkomen als acteur, dat lijkt in een stad als New York voor de beste uit het vak zelfs onmogelijk. Daarom hebben ze allemaal een baantje erbij. Een side job, survival job, day job… Of twee.

Sinds wanneer heb je deze ‘bijbaan’ en waarom deze baan?

‘Ik heb eigenlijk twee ‘bijbanen’. Toen ik in Spanje theater studeerde ben ik begonnen met oppassen en dit doe ik nu nog steeds in New York. Daarbij ben ik net mijn eigen bedrijf begonnen als private chef, The Pinup Chef.’bijbanen van Diana Suko

Hoe combineer je acteren, audities en je werk?

‘Ja, dat kan soms best hectisch zijn. Ik ben gezegend dat mijn oppasgezinnen erg behulpzaam en ik vriendinnen heb die af en toe voor me kunnen invallen. Mijn eigen bedrijf is een stuk flexibeler en ik zorg gewoon dat die klussen buiten mijn acteer uren vallen. Maar het kan af en toe wel wat puzzelen zijn.’

Hoe ziet een ‘dag uit het leven…’ er voor jou uit?

‘Het eerste wat ik doe als ik opsta is mijn agenda bekijken, zonder mijn kalender zou ik nergens zijn. Ik beantwoord mailtje met betrekking tot mijn eigen bedrijfje en prepareer bestellingen. Dan moet ik vaak een paar uur oppassen en als ik aan het einde van de dag dan thuiskom maak ik het eten klaar voor The Pinup Chef dat de volgende dag bezorgt moet worden.

Als ik een auditie heb dan overleg ik met mijn oppasgezin of de tijd anders ingedeeld kan worden. Als ik een acteerklus heb dan zorg ik vaak dat er iemand anders gaat oppassen voor mij en moet ik de tijden van mijn Pinup Chef wat aanpassen. In het weekend experimenteer ik vaak met nieuwe gerechten of werk ik aan mijn eigen projecten. Ik maak ook veel video’s voor The Pinup Chef.’

Hoe lang acteer je al en hoe ben je het vak in gerold?

‘Ik acteer nu ongeveer 14 jaar. Ik heb altijd al actrice willen worden maar toen ik de film Singing in the rain zag was ik vastberaden dat dit is wat ik wil doen.’

Je meest interessante rollen?

‘In Orange is the New Black speelde ik een van de gevangen en ik ben op dit moment bezig met de opnames voor een komedie. Daarbij heb ik net mijn eigen korte film geproduceerd en regisseert en ben ik bezig met de productie voor mijn volgende korte film later dit jaar.’

Hoe ziet je ideale leven eruit en heb je daar een deadline voor?

‘Ik zou het liefst fulltime in film willen werken of een vaste rol in een serie in New York willen hebben. Dan zou The Pinup Chef een goedlopend bedrijf zijn waarbij ik alleen aan mijn eigen kookboeken werk. Ook geef ik ooit nog heel graag een keer een kinderboek uit.’

Droomrol of -project?

‘Mijn droombaan zou een rol in een film met Gael Garcia Bernal zijn. Mijn droomproject is zeker een film waarin ik acteer maar waar ik ook achter de schermen veel invloed heb. Waar ik met talentvolle, gemotiveerde mensen mag werken en mooie verhalen mag neerzetten.’

Beste reactie op ‘Ik ben acteur/actrice maar ik verdien mijn geld met…’?

‘Yessss, geweldig! Je bent al een ster!’

Beste advies dat je ooit gekregen hebt mbt acteren?

‘Darling, just fucking own it!’

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. In de serie Side Jobs spreekt ze actrices in New York over hun bijbanen. Deze keer de bijbanen van Diana Suko. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Lees verder