Disney animaties die een live-action film krijgen

Het kan je bijna onmogelijk ontgaan zijn. Disney is bezig om van de geliefde animatie klassiekers live-action films te maken. Onder andere van Jungle Book, Cinderella en Beauty and the Beast zijn in het verleden al films gemaakt met ‘echte’ acteurs in de hoofdrol.

Onlangs werd al onthuld dat Will Smith, Power Rangers actrice Naomi Scott en nieuwkomer Mena Massoud de hoofdrollen zullen spelen van geest, Princes Jasmine en Aladdin in de live-action remake van de film Aladdin uit 1992. En gisteren werd bekend gemaakt dat ‘onze eigen ‘Marwan Kenzari’ de rol van Jafar gaat spelen! De opnames beginnen later dit jaar. Wanneer de film, die wordt geregisseerd door Guy Ritchie uitkomt, is nog niet bekend.

Lees ook: een Nederlands tintje in Murder on the Orient Express

Elk jaar een nieuwe film?

Voor de komende tien jaar staan er een hele rits aan titels klaar. Maar niet elke film wordt een directe namaak van de animatie. Disney heeft een ook aantal spin-offs gepland. Naast grote titels als The Lion King (met Donald Glover in de hoofdrol) en Mulan die nu in productie zijn, zijn er ook een aantal opvallend kleinere films en personages die een live-action film krijgen. Een lijstje met nog zes live-action Disney films die in de planning zitten:

1. Mary Poppins Returns (2018)

Okay, Mary Poppins is niet helemaal een animatiefilm. Maar, er zit genoeg animatie in om hem toch nog even in dit lijstje te vermelden. Na Saving Mister Banks (2013 – en nu te zien op Netflix) krijgt het verhaal Mary Poppins haar tweede spin-off. Deze keer met actrice Emily Blunt in de hoofdrol.

Tijdens de grote depressie van de jaren dertig zijn Jane en Michael Banks inmiddels volwassen. Na een groot verlies voelen Jane, Michael en Michaels drie kinderen zich verloren. Mary Poppins brengt hen opnieuw een bezoek samen met een nieuwe friend Jack (Lin Manuel Miranda, Hamilton The Musical).

Julie Andrews, de originele Mary Poppins, zal helaas geen rol spelen. Zij wil dat Blunt de volledige vrijheid heeft Poppins nieuw leven in te blazen, zonder de in de schaduw van Andrews te hoeven staan. Dick van Dyke, die Bert speelt in de originele film, heeft wel een gastrol. De films is in post-productie. Entertainment Weekly heeft een video gemaakt over alles wat tot nu toe bekend is over de film:

2. Cruella (2018)

Cruelle de Vil is al een aantal keren gespeeld door een ‘echte’ actrice. Onder andere in de live-action film 101 Dalmatiërs uit 1997. Deze keer draait de film echter volledig om Cruella en niet om de lieftallige puppies wiens leven zij zuur wilt maken. Er doen geruchten de ronde dat Emma Stone de rol van Cruella op zich zal nemen. Verder is er helaas nog niets bekend over de synopsis van de film.

3. Dumbo (2019)

Niemand minder dan regisseur Tim Burton is verantwoordelijk voor de live-action Dumbo. Op 29 maart 2019 zou de film in de bioscoop moeten komen. Tijdens de grote jaarlijkse Disney Expo D23 werd de eerste foto vrijgegeven.

Tim Burton op de set van Dumbo. Foto: Leah Gallo

De cast bestaat uit Colin Farrell, Michael Keaton, Eva Green, Danny DeVito, Finley Hobbins, and Nico Parker. Colin Farrel zal een de hoofdrol op zich nemen. Hij speelt circusster Holt Farrier die terug komt van de oorlog en in shock verkeerd.

Het circus waar hij zoveel van houdt red het financieel niet meer. Zijn circusbaar (Danny DeVito) laat Holt voor een kleine babyolifant zorgen die door zijn grote oren slecht balans kan houden. Als Holts kinderen (Finley Hobbins en Nico Parker) erachter komen dat het olifantje kan vliegen proberen zij met Dumbo het circus te redden.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

4. Tink

Reese Witherspoon gaat niet alleen Tink produceren, maar speelt ook de hoofdrol van toverfee Tinker Bell. Gezien de leeftijd van de actrice (ze is geboren op 22 maart 1976) wordt dit wellicht een verhaal over een volwassen Peter Pan en Tinker Bell ala Hook uit 1991 met Robin Williams. Er is nog geen informatie over het verhaal of wanneer de film in productie zal gaan.

5. Christopher Robin

Disney is van plan haar eigen Winnie The Pooh film te maken die zich focust op een volwassen Christopher Robin. Marc Foster (World War Z) gaat de film registeren. En Ewan McGregor zal Christopher Robin spelen. Hij speelde al eerder Lumière in Beauty and The Beast. In de film is Christopher Robin al zijn fantasie verloren. Met behulp van Pooh en zijn vriendjes herinnert Christopher weer dat het leven meer te bieden heeft dan wat we kunnen zien.

Opvallend is dat dit jaar Fox Searchlight de film Goodbye, Christopher Robin uitbrengt met Margot Robbie (Suicide Squad) en Domhall Gleeson (Ex Machina) in de hoofdrol. Deze film focust echter op de schrijver van Winnie the Pooh A.A. Milne (gespeeld door Gleeson) en zijn gezin. De schrijver verzon Winnie the Pooh dankzij de knuffeldieren van zijn zoon Christopher Robin Milne. Het lijkt er dus een beetje op dat de Disney versie als een soort vervolg kan worden gezien op de Fox film.

6. Chernaborg

Ooit Fantasia gezien? Nee. Niet zo gek ook want de film komt uit de jaren veertig. De grote griezelige demoon Chernaborg zit maar een paar minuten in de film. Disney heeft aangekondigd dat hij een eigen film krijgt. Het verhaal zal een zelfde richting op gaan als Malificent. In Malificent lag de focus op een jonge goedaardige jonge vrouw die slecht werd door omstandigheden. Wellicht is Chernaborg een onbegrepen jonge man die wordt vervloekt?

 In seizoen vier van de ABC serie Once Upon a Time (te zien op Netflix) kwam Chernaborg al langs. Zo ook in de populaire Disney video game ‘Kingdom Hearts’. Het is nog niet bekend welke kant Disney zal opgaan met het personage en wanneer de film uitkomt.

Afbeelding boven artikel: Aladdin © 1992 – Walt Disney Productions

Lees verder