Dit zijn de 5 <i>filmtips</i> voor juli: Nieuw op Netflix
Netflix films in juli 2018

Dit zijn de 5 filmtips voor juli: Nieuw op Netflix

Classics, reality, theatraliteit en hilariteit: het komt allemaal aan bod in deze vijf film en docu Netflix-tips voor de maand juli!

#1 Breakfast at Tiffany’s (1961)

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: Blake Edwards | Cast: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen e.a.

De film die Audrey Hepburn wereldwijde faam bracht door haar vertolking van een van de meest iconische characters in de geschiedenis van film. Breakfast at Tiffany’s, naar het boek van Truman Capote, gaat over Holly Golightly. Een New Yorkse socialite die zich laat onderhouden door rijke mannen en ervan droomt te winkelen bij juwelier Tiffany’s. Maar dan wordt ze verliefd op een arme schrijver…

Breakfast at Tiffany’s betekende de definitieve doorbraak voor Audrey Hepburn. En dat terwijl Capote oorspronkelijk Marilyn Monroe wilde strikken voor de hoofdrol. Maar zij wees deze af omdat ze bang was als een prostituee te worden gezien.

Vanaf 15 juli te zien.

#2 Romeo + Juliet (1996)

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Baz Luhrmann | Cast: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Harold Perrineau, Paul Rudd e.a.

Baz Luhrmann – mijn lievelingsregisseur! – staat bekend om zijn flamboyante, theatrale en kleurrijke filmstijl. Een stijl die ook terugkomt in deze tiende Romeo & Julia verfilming in de Amerikaanse filmgeschiedenis. Explosief, extravagant en intens. In het fictieve en ietwat viezig ordinaire Verona Beach strijden de Montagues en Capulets families tegen elkaar. Niet in kostuumrokken maar in Hawaï-overhemden, en niet met zwaarden maar met pistolen.

Een interessante bewerking van het beroemde liefdesverhaal door het gebruik van origineel Shakespeare dialoog in een moderne wereld! Met een fantastisch getalenteerde cast die de ingewikkelde teksten moeiteloos van de tong laten rollen. Oorspronkelijk was Natalie Portman gecast in de rol van Juliet. Maar tijdens de repetities zagen de liefdesscènes er meer uit “as if Leo was molesting her“. Hij was 21 en zij 14. Nadat Sarah Michelle Gellar de rol had afgewezen stond Leonardo erop Claire Danes te casten. Overigens deed Kate Winslet ook auditie voor de rol van Juliet. Een jaar later zou ze samen met Leonardo te zien zijn in onze tijdloze lievelings Titanic.

LEES OOK: Leonardo DiCaprio: een leven op het witte doek.

Vanaf 1 juli te zien.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

#3 How It Ends (2018)

Genre: Actie, Sci-Fi | Regie: David M. Rosenthal | Cast: Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham, Kerry Bishé, Mark O’Brien e.a.

Apocalyptische help-dit-is-het-einde-van-de-wereld thema’s zijn de laatste tijd nogal hot in film- en televisieland en ja hoor we hebben er weer een bij. How It Ends is de nieuwste Netflix Original film met niemand minder dan Forest Whitaker in een van de hoofdrollen. En daarbij nog een paar bekende koppen, namelijk Theo James die je kent uit de Divergent-films en Kat Graham uit The Vampire Diaries.

In How It Ends belanden Will en zijn schoonvader Tom in een apocalyps. Niemand weet wat er precies aan de hand is terwijl de aardbevingen niet te stoppen zijn. Er is geen enkele manier van communicatie mogelijk. En dat terwijl Will samen met zijn schoonvader zijn zwangere vrouw redden… Wel weer jammer dat de vrouwelijke hoofdrol gered moet worden.

Vanaf 13 juli te zien.

MEER TIPS? Deze vijf series moet je zien in juli op Netflix.

#4 Sugar Rush (2018)

Genre: Reality | Cast: Candace Nelson, Adriano Zumbo, Hunter March e.a.

Oké, het is eigenlijk een reeks: Sugar Rush is een nieuwe “relentlessly fast-paced” bakwedstrijd die briljante patissiers uitdaagt om de mooiste creaties te maken in een race tegen de klok. Candace Nelson en Adriano Zumbo, twee world class top patissiers beoordelen de creaties en Hunter March is de host.

Vanaf 13 juli te zien.

#5 Iliza Shlesinger: Elder Millennial (2018)

Genre: Stand-Up Comedy | Cast: Iliza Shlesinger

De 35-jarige Iliza Shlesinger is een van de populairste comédiennes van dit moment. Ze is de enige vrouw en jongste comedian die de titel van NBC’s Last Comic Standing in de wacht sleepte. Slim, gedurfd, oprecht en bovenal heel grappig. In haar show Elder Millennial biedt ze het perspectief van de oudere millennial op het leven, relaties en seks.

Eerder maakte Iliza al de Netflix specials War Paint, Freezing Hot, Confirmed Kills. Vorig jaar debuteerde ze al schrijver met een boek vol essays en observaties over haar sterke, vrouwelijke inzichten over vriendschap, liefde en relaties. En dan heeft ze ook nog een eigen talkshow!

Nog tien hilarische comédiennes op Netflix vind je in dit artikel.

Vanaf 24 juli te zien.

Foto’s: Paramount Pictures, Netflix

Lees verder