kijktips week 32
kijktips week 32

Dit zijn de leukste kijktips van week 32! #GiF’sCHOICE

Ietsje eerder dan gewoonlijk zijn hier weer onze kijktips van week 32 (die begint aanstaande maandag!). Veel kijkplezier!

The Forest (tv-miniserie, 2017-)

Maandag 6 augustus | NPO3, 22.10

Genre: Drama, Misdaad | Maker: Delinda Jacobs | Cast: Samuel Labarthe, Suzanne Clément, Alexia Barlier, e.a. | IMDb: 7.3

kijktips week 32

NPO3 gaat vanaf maandag beginnen met de herhalingen van Franse misdaadserie The Forest! Deze serie speelt zich af in Montfaucon, een rustig dorpje in de Franse Ardennen. Maar dan verdwijnt op een dag de zestienjarige Jennifer, ergens in de bossen. De leerkracht van Jennifer, Eve Menel, neemt contact op met de politie. Zij blijkt de laatste die contact had met Jennifer, die haar belde op de avond van de verdwijning. Politiekapitein Gaspard Decker en de lokale agente Virginie Musso starten een onderzoek.

Een ontzettend spannende misdaadserie van Franse bodem. Even voor de afwisseling met al die Scandinavische misdaadseries!

Better Call Saul (seizoen 4, 2015-)

Dinsdag 7 augustus | NETFLIX

Genre: Drama, Misdaad | Makers: Vince Gilligan, Peter Gould | Cast: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, e.a. | IMDb: 8.7, Rotten Tomatoes: 98%

kijktips week 32
Foto: AMC Network Entertainment

Better Call Saul is terug met een vierde seizoen! Vanaf 4 augustus zie je elke week een nieuwe aflevering. Saul Goodman, wie was dat ook alweer? We kennen dit personage al uit de hitserie Breaking Bad, waar Saul Goodman de advocaat is van menig crimineel, waaronder ook Walter White. In deze spin-off zien we het leven voordat Saul Saul werd en nog Jimmy McGill heette. Toen was hij ook al een behoorlijk louche advocaat die zich in zeer foute kringen begaf. In dit vierde seizoen raakt Jimmy steeds meer op het criminele pad…

In de trailer zien we in ieder geval al wat oude gezichten, maar ook een paar nieuwe. Het gebeurt niet vaak dat een spin-off net zo goed is als de originele serie, maar Better Call Saul komt aardig in de buurt! Bekijk hier de trailer van seizoen 4.

The Breakfast Club (1985)

Woensdag 8 augustus | NET5, 20.30

Genre: Drama, Komedie| Regie: John Hughes | Cast: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald, e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 88%

kijktips week 32
Foto: The Kobal Collection

Andrew is de ‘jock’, Claire de ‘prom-queen’, Brian de ‘nerd’, John de ‘criminal’ en Allison de ‘outcast’. Vijf tieners in stereotype die allemaal op een zaterdag moeten nablijven op school. Daar blijkt dat de jongeren toch meer met elkaar gemeen hebben dan van te voren gedacht. Een tijdloze klassieker waardoor je de rest van de dag ‘Don’t You (Forget About Me)’ van Simple Minds zingt en je vuist opsteekt zoals Judd Nelson. Heerlijk om te kijken op de woensdagavond.

Regisseur en schrijver John Hughes domineerde de rest van de jaren 80 met coming-of-age films als Sixteen Candles, Pretty in Pink en Ferris Bueller’s Day Off (te zien op Netflix). Bekijk hier de trailer!

Lees ook: waarom Amerikaanse tienersfilms ons zo boeien!

Christopher Robin (2018)

Donderdag 9 augustus | Bioscoop

Genre: Animatie, Avontuur, Komedie | Regie: Marc Foster | Cast: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, e.a. | IMDb: 8.1, Rotten Tomatoes: 61%

kijktips week 32

Christopher Robin kennen wij in Nederland beter als Janneman Robinson, de beste vriend van Winnie de Poeh. In de trailer zien we hoe Christopher samen met Pooh zijn dagen doorbrengt. En natuurlijk met zijn andere vriendjes Knorretje, Tijgertje en Iejoor. Maar dan wordt Christopher ouder, en krijgt een volwassen leven. Hij heeft een drukke baan, waardoor hij geen tijd meer heeft voor zijn gezin. Het zit hem allemaal even niet mee, en dan ineens verschijnt Winnie weer. Zijn oude vriendjes staan wederom voor hem klaar, of hij nou allang volwassen is of niet.

De trailer deed ons al smelten, wat ontzettend cute zijn die knuffeldieren! Bekijk hier de trailer.

Grace Jones: Bloodlight and Bami (2017)

Donderdag 9 augustus | Bioscoop

Genre: Documentaire | Regie: Sophie Fiennes | Cast: Grace Jones, Jean-Paul Goude, Sly & Robbie, e.a. | IMDb: 6.1, Rotten Tomatoes: 86%

kijktips week 32

Grace Jones: larger than life, een beetje spannend en androgyn. Ze is het allemaal. Maar in deze documentaire laat regisseuse Sophie Fiennes ook een andere kant zien. Grace is namelijk ook een dochter, moeder en zelfs oma achter de façade die we te zien krijgen op het podium. In deze documentaire zien we prachtige live optredens van Grace Jones, gecombineerd met het huiselijke leven wat ze natuurlijk ook heeft buiten het theatrale om. Daarnaast volgen we de zangeres ook naar haar geboorteland Jamaica, waar haar roots en verhalen van haar jeugd liggen.

Bloodlight is het rode licht wat brandt wanneer er een opname wordt gemaakt in de studio en je niet naar binnen mag komen. Bami is een Jamaicaans soort brood gemaakt van de cassaveplant. De titel zegt dus al precies waar de documentaire over gaat: de professionele en persoonlijke kant van de geweldige Grace Jones. Bekijk hier de trailer!

Foto boven artikel: Christopher Robin en Winnie the Pooh

Lees verder