Dit zijn de <i>Netflix kerstfilms</i> van 2020!

Dit zijn de Netflix kerstfilms van 2020!

Oh jawel, het is weer tijd voor mijn ultieme guilty pleasure. Wegzwijmelen bij (niet altijd al te beste) kerstfilms! Uitbundig versierde pittoreske dorpjes gehuld in sneeuw, een liefdesverhaal die al vanaf de eerste meet-cute te voorspellen is… Én een onmiskenbare dosis feel-good! Mark your calender, want dit zijn de kerstfilms die dit jaar op Netflix verschijnen.

#1 Holidate (2020)

28 oktober | TRAILER

Netflix kerstfilmsSloane (Emma Roberts) en Jackson (aussie Luke Bracey) zijn het zat om op feestdagen aan de singles table te worden gezet. Ze maken een pact door zolang ze vrijgezel zijn elkaars (holi)date te zijn tijdens de feestdagen. Álle feestdagen. Voorspelbaar? Uiteraard, maar ook gewoon een leuke romcom dankzij de acteerprestaties van de twee leads en hun chemie.

#2 Christmas Made to Order (2018)

1 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsWanneer Steven zijn familie uitnodigt voor de feestdagen, kan zijn huis wel wat decoratie gebruiken. Hij huurt ‘holiday coordinator’ Gretchen in om wat kerstsfeer in huis te brengen. Zal het de familie dichter bij elkaar brengen? En wie weet niet alleen de familie.. Een echte Hallmark-kerstfilm met niemand minder dan Jonathan Bennett (Aaron Samuels uit Mean Girls!) in de male lead.

#3 Christmas Wonderland (2018)

1 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsHeidi keert terug naar het kleine dorpje Pleasant Valley om op haar neefje en nichtje te passen. Een plek die haar doet terugdenken aan vervlogen dromen. En natuurlijk loopt ze ook nog eens een oude vlam tegen het lijf! Opnieuw een classic Hallmark-film, met Emily Osment (zusje van Haley Joel en voormalig kindster uit  Disney’s Hannah Montana) in de hoofdrol.

#4 My Christmas Inn (2018)

1 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsJen maakt carrière bij een reclamebureau in San Francisco wanneer ze een onverwacht telefoontje krijgt. Haar tante blijkt te zijn overleden en laat Jen haar herberg na. In Alaska. Om de boel vlug op te lossen reist Jen naar Alaska af. Maar de lieve bewoners en de aantrekkelijke advocaat Steve doen Jen al snel twijfelen of ze de inn moet verkopen..

LEES OOK: 12x onmisbare ingrediënten van een cheesy kerstfilm

#5 Almost Christmas (2016)

1 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsWalter is een gepensioneerde weduwnaar. Tijdens de feestdagen nodigt hij zijn vier volwassen kinderen uit met maar één wens. Dat iedereen fatsoenlijk zonder ruzie met elkaar zal omgaan dit jaar. Vijf hele dagen zonder ruzie en gekibbel zou namelijk een waar mirakel zijn. Met o.a. Mo’Nique en Gabrielle Union.

#6 Operation Christmas Drop (2020)

5 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsPolitiek assistent Erica is tijdens de feestdagen weg van haar familie vanwege haar werk. Ze heeft de opdracht om de Stille Oceaan over te reizen. Bij de landing op een luchtmachtbasis aan het strand komt ze in botsing met haar gids, kapitein Andrew Jantz, die weet dat het haar opdracht is de faciliteit te ontmantelen. Met o.a. Kat Graham die je kan kennen uit The Vampire Diaries.

#7 Dash & Lily (2020)

10 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsOké dit is eigenlijk een serie die je ook al kon vinden dit lijstje, maar omdat het een persoonlijke favoriet is prop ik ‘m toch ook even in dit lijstje. Want ja: New York, kerst, een charmante cast en een echt feelgood-kerstgevoel – dat is alles wat je wilt nu toch? De cynische Dash en vrolijke Lily leren elkaar kennen via een rood notitieboekje waarin ze opdrachten voor elkaar achterlaten. Gebaseerd op de young-adult boekenreeks Dash & Lily’s Book of Dares van David Levithan en Rachel Cohn.

LEES OOK: 5x series op Netflix in november #kijktips

#8 Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

13 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsDe meest muzikale kerstfilm uit dit lijstje en een waar visueel spektakel. In de levendige stad Cobbleton woont de legendarische speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) wiens fantasievolle uitvindingen barsten van eigenzinnigheid en verwondering. Maar wanneer zijn vertrouwde leerling een van zijn creaties steelt, is het aan zijn even slimme en inventieve kleindochter Journey de boel op te lossen. Met een vleugje magie. Een muzikaal kerstsprookje voor het hele gezin, met muziek van o.a. John Legend!

#9 The Princess Switch: Switched Again (2020)

19 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsThe Princess Switch is terug! Vanessa Hudgens is dit keer zelfs in drie rollen te zien in deze sequel Switched Again. Stacy is helemaal happy met haar prins Edward, maar haar dubbelganger hertogin Margaret heeft minder geluk. In de dagen voor haar kroning is Stacy vastbesloten het liefdesleven van Margaret een boost te geven. Maar een nieuwe lookalike staat klaar om de zaken royaal te verknoeien…

LEES OOK: 6 filmtips op Netflix in November

#10 Christmas with the Kranks (2004)

25 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsEen gouwe ouwe met Tim Allen en Jamie Lee Curtis. Luther Krank besluit om Kerstmis en alles wat erbij hoort over te slaan. In plaats hiervan gaat hij op vakantie met zijn vrouw Nora. Maar wanneer zijn dochter op het laatste moment besluit om met de feestdagen naar huis te komen wordt hij gedwongen om weer aan alle kerstverplichtingen te voldoen. Gebaseerd op John Grisham’s boek Skipping Christmas.

#11 The Christmas Chronicles: Part Two (2020)

25 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsHet is twee jaar geleden dat Kate en haar broertje Teddy Kerstmis hebben gered, en er is veel veranderd. Kate, nu een cynische tiener, brengt met tegenzin de kerst door in Cancun met haar moeders nieuwe vriendje en zijn zoon Jack. Kate wil deze nieuwe versie van haar familie niet accepteren en besluit weg te lopen. Maar wanneer een mysterieuze, magische onruststoker genaamd Belsnickel dreigt de Noordpool te vernietigen en Kerstmis voorgoed te beëindigen, worden Kate en Jack onverwachts meegesleept in een nieuw avontuur met de kerstman (Kurt Russell).

#12 ÜberWeihnachten / Over Christmas (2020)

27 november | TRAILER

Netflix kerstfilmsDuitse driedelige miniserie. Het zit Bastian niet mee. Zijn carrière als muzikant wilt maar niet van de grond komen en zijn relatie met Fine is op de klippen gelopen. Een familiebezoek tijdens de feestdagen wordt er niet beter op wanneer zijn broer Niklas opeens met nieuwe verkering aan zijn zijde verschijnt: Bastian’s ex Fine! De broers maken ruzie totdat ze een ander familiegeheim ontdekken.

#13 De Familie Claus (2020)

7 december | TRAILER

Netflix kerstfilmsTot slot een Nederlands-Vlaamse co-productie! Jules houdt helemaal niet van kerst. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt ontdekt hij de magische tradities van zijn familie. En Jules is de enige die het kerstfeest nog kan redden. Met o.a. Jan Decleir, Bracha van Doesburg en Eva van der Gucht.

Lees verder