trailer van Dorst
trailer van Dorst

Dorst: kan de dood verbinden? #trailertip

Een portie familiedrama, met een vleugje zwartkomische humor en een cactus. In de film Dorst lijkt dit het recept te zijn van een verfilming van een succesvolle roman.

Het verhaal

In de trailer zie je de jonge Coco (Elise van t’ Laar) die geen idee heeft wat ze met haar leven moet doen. Het antwoord op haar vragen lijkt ze te vinden bij haar zieke moeder Elisabeth (Simone Kleinsma). Waar ze met cactus en al bij intrekt. Het is een film over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en een hunkering naar lotsverbondenheid.

Dorst is gebaseerd op de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. In 2013 won ze er de Libris literatuurprijs voor. Het boek is bewerkt voor de film door regisseur Saskia Diesing en Esther Gerritsen zelf. Zij werkten al eerder (2014) samen voor de film Nena met Abbey Hoes in de hoofdrol.

Op de hoogte blijven van de leukste #trailertips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

lees verder onder de foto

trailer van Dorst
foto: Dinand van der Wal

De Cast

De laatste keer dat we Simone Kleinsma op het witte doek zagen was in 2014 in de film Toscaanse Bruiloft waar ze de rol van Marla speelde. Elise van ’t Laar was in 2015 genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in Tussen 10 en 12. Zij was eerder te zien in Ramses (2014), Supernova (2014), Celblok H. Vorig jaar was ze nog te zien als nieuwe liefde van Kasper in Soof 2. Andere rollen in de film zijn voor Leopold Witte, Stefan de Walle, René Groothof, Margot Ros, Patrick Stoof, Merijn de Jong en Fabian Jansen

Dorst is vanaf 15 maart te zien in de bioscoop.

Bron afbeelding boven artikel: Dinand van der Wal

Dorst wordt geproduceerd door Keyfilm.

Lees verder