Downsizing: een gekrompen leven #Trailertip

Stel je je eens voor. Je hebt altijd in een vrij klein huis moeten wonen en met je kantoorbaantje kom je niet hogerop. Toch droom je van grote huizen en een luxe leventje. Normaal gesproken lastig veranderen, maar in de trailer van Downsizing met Matt Damon en Kirsten Wiig is te zien dat dit dankzij wetenschap wel mogelijk is.

Waar gaat de film over?

Genre: sciencefiction, drama. Regie: Alexander Payne | Scenario: Alexander Payne en Jim Taylor. | Cast: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Alec Baldwin, Laura Dern, Neil Patrick Harris en Jason Sudekis.

Dit sciencefiction-drama gaat over milieuvervuiling en overbevolking. Noorse wetenschappers denken het antwoord te hebben gevonden op deze problemen. Namelijk het krimpen van organisch materiaal. Een getrouwd stel besluit als gevolg van geldproblemen zich te wagen aan een experiment van de wetenschappers. Wanneer ze gekrompen zijn kunnen ze namelijk in luxe leven en zullen ze ook minder afval maken en voedsel eten.

Bekijk hier de trailer van Downsizing:

Het idee van het verhaal vind ik hartstikke tof! Mensen die gekrompen worden om zo de toekomst van de aarde en hun leven te veranderen. Ik ben er wel bang voor dat de gekrompen mensen kinderlijk gaan lijken en uit Night of the Museum of Gulliver’s Travel lijken te komen. Toch lijkt deze film wel een verfrissende om een thema zoals milieuvervuiling aan te kaarten.

Downsizing is vanaf 25 januari te zien in de Nederlandse bioscoop.

Bron afbeelding boven artikel: Paramount Pictures

Lees verder