Een <i>Downton Abbey</i> reünie in <i>Guernsey</i> #trailertip
trailer The Guernsey Literary

Een Downton Abbey reünie in Guernsey #trailertip

Een groep mensen die steun vinden bij elkaar in boeken en potato peel pie. Dit is waar het boek van Mary Ann Shaffer in een notendop over gaat. En nu komt er eind april een verfilming van het boek uit, met niemand minder dan onze eigen Michiel Huisman.

Een verhaal boordevol literatuur, liefde en een prachtige setting op het eiland Guernsey. Een echte must-see als je gek bent van historische drama’s. Of van de cast van Downton Abbey, waar er een boel van ook in deze film zitten.

Het verhaal

Het is 1946. De oorlog is net voorbij, en schrijfster Juliet Ashton (Lily James) gaat op zoek naar inspiratie voor een nieuw boek. Op een dag ontvangt ze een brief van ene Dawsey Adams. Dawsey is lid van een boekenclub, genaamd The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Deze boekenclub is opgericht door Elizabeth McKenna tijdens de oorlog. De club werd een uitvlucht voor de bewoners van Guernsey.
Een periode van brieven schrijven begint. Uiteindelijk besluit Juliet om naar Guernsey te gaan en te schrijven over de Society. Maar dit blijkt nog niet zo makkelijk. Zoals we Juliet horen zeggen in de trailer: ‘De oorlog is nog niet over voor hen. Niet echt’.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom moet je deze film gaan kijken?

Allereerst omdat niemand minder dan onze eigen Michiel Huisman in de film zit. Hij speelt Dawsey Adams, de man die de brief stuurde aan Juliet. Het is toch altijd leuk om te zien hoe goed een Nederlandse acteur het doet in het buitenland. Dat buitenlandse succes is niet voor niets: Michiel is gewoon een ontzettend goede acteur.

Ook als je van geschiedenis houdt is deze film een aanrader. Het is niet alleen een mooi liefdesverhaal – het is deels gebaseerd op feiten. Guernsey is echt bezet geweest in de oorlog door de Duitsers. Dit ontwrichtte de maatschappij zo erg dat het heel lang duurde voordat het eiland weer opgebouwd was. Deze film laat zien hoeveel steun mensen halen uit elkaar en uit iets kleins als een boekenclub. En vergeet de fantastische setting niet! Je wordt niet alleen meegenomen naar het Londen van de jaren ’40. Ook het eiland Guernsey is adembenemend mooi.

Meer succesvolle Nederlandse acteurs in internationale producties vind je hier.  

Een verhaal gebaseerd op een bestseller, Downton Abbey cast, prachtige setting en ook nog een beetje geschiedkundig… Ik heb er in ieder geval al zin in! Bekijk hieronder de trailer.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society is vanaf 26 april te zien in de bioscoop.

Foto boven artikel: © 2017 – STUDIOCANAL

Lees verder